Hoofdsponsor

1/35 Panzer I Ausf. A, sdkfz. 101, late type. [DONE]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Heel subtiel aangebracht je stoflaagje knap.
 
Super, het begint steeds meer te leven.
 
Een vraagje Guy, achteraan de tank ,heb je een verhoogde plaat. Daaronder heb je enkele buizen (?) met een stop op waar een kettingetje aanhangt. Wat is (zijn) dat eigenlijk ?
 
Excerco : liefhebber of niet Dominiek, je bent hier altijd welkom. Bedankt voor je bezoekje.

Ratticus : steeds wat verder gaan he Davy, ik probeer mijn eigen "kunnen" te overtreffen zodat ik me voor het volgende model op wat extra inzichten kan beroepen, wat dan zou moeten leiden tot een beter model.

DJs : en heel gemakkelijk trouwens om te doen, de white spirit doet het werk en verdeelt de olieverfpigmentjes waar nodig in de diepere delen !

Swa : ik ga door tot hij hier van tafel dreigt te rijden LOL !

Famo : ik zou je zeer graag van een antwoord bedienen, maar die buizen met stop en een kettinkje vind ik niet terug op mijn model. Bedoel je misschien de rookverspreiders die je ziet zitten op sommige exemplaren (zwart wit foto's). Daar hangen telkens kettinkjes aan, maar ik vraag me zelf af hoe die dingen werken !? Als mijn project hier rond is, zal ik zeker en vast een begeleidend tekstje maken en tegen die tijd hoop ik wat antwoorden gevonden te hebben, oke ?

Merlijn 432 : dank je man !

Straks een update van de laatste assemblages.
 
Nog 'ns een verslagje van de huidige toestand jongens...

Het Panzerke begint stilletjes aan ergens op te trekken, de terugloopwielen werden afgewerkt en met houtlijm van Microscale gemonteerd op de asjes. Het voordeel ervan is dat de subonderdelen niet aan mekaar gesmolten worden zoals dat het geval is met plasticlijm. Hierdoor zou je tijdens het uitlijnen de asjes kunnen vervormen. Allez, 't is maar een tip voor de nieuwelingen he jongens.

Om het een beetje gevarieerd te houden heb ik deze terugloopwieltjes iets zanderiger van kleur gemaakt dan de wielen eronder omdat de tracks met het slijk, stof en zand er continu over denderen. Op foto's zijn ze soms aanmerkelijk vuiler dan de andere wielen, vandaar...

En dan een geluk bij een ongeluk, ofte hoe van de nood een deugd te maken !!!

Het zou geen echte modelbouw zijn mocht er niks mislopen natuurlijk. Toen ik het lensje van het centrale lampje vooraan zorgvuldig wilde inkleven, viel het van mijn bevochtigde tandenstokerpunt op de grond. Het ironische : ik zag het nog stuiteren en dacht dat ik het zo weer kon oprapen, woehahahaha...my *ss ! Vanished swine lense ! Het is hoogstwaarschijnlijk onder de afwerkplint van mijn laminaatvloer terechtgekomen, via een minieme spleet, en daarna achter het parket beland ! Nooit meer terug te halen dus.

Ik kon een ander fabriceren, da's niet moeilijk, maar het leek me interessant om de lens weg te laten. Een minuscuul schrapnelleke is genoeg om zo'n glaasje weg te slagen uit z'n behuizing. Deze heb ik met een chrome van Humbrol ingekleurd maar dat scheen te fel af. Een dun laagje teerzwarte wash eroverheen hielp al veel maar het zag er pas naar mijn zin uit toen ik er een beetje stofzand in had geborsteld middels opnieuw een wash.

De koepel kreeg nog een zetje inzake kleur : een stoffig randje onderaan, wat heel subtiele verfschade bij de rand van het commandoluik, een extra pinwashke...

Verder werk ik regelmatig aan het versterken van de dimensies van de tank door gewoon met licht en donker te priegelen. Ondermeer de buizen en de krik komen nu meer naar voor, terwijl de echte verwering nog moet komen.
Op de foto's merk ik echt dat 3D schilderen een model veel extra body kan meegeven, al zal het altijd nog beter kunnen.

Ook de komende dagen ga ik met deze micro-werkjes verder, in afwachting van de tracks.

Nog wat (zoveelste) foto's om jullie mee te vervelen :

39.jpg

38-2.jpg

37-2.jpg
GUnit.
 
maar die buizen met stop en een kettinkje vind ik niet terug op mijn model. Bedoel je misschien de rookverspreiders die je ziet zitten op sommige exemplaren (zwart wit foto's). Daar hangen telkens kettinkjes aan.........

Nu ja,ik bedoelde niet persé dat ze op jou model zitten maar het zijn die buizen die ik bedoel.
Dus zouden dat eigenlijk rookpotafwerpers avant la lettre zijn. Allez lap, dat weten we nu ook weer sè !

Een vraagje ivm de zichtbare blad- en ronde veringen van het onderstel. Blijft dat zo netjes ? eigenlijk zou je van die onderdelen de verf een beetje moeten beschadigen , niet veel hoor , want door de bewegingen die die onderdelen maken zal de verf wellicht tamelijk afgezien hebben. Nu ge doet er van dat ge wilt Guy, maar dat beetje detail erbij (nog gedetailleerder ?????) zou je onderstel een nog extra tikkeltje leven geven .

Voor de rest : no comment.
 
Hallo Famo, het zou inderdaad gaan om rookverspreiders. Sommige Panzers hebben die, andere niet, schijnbaar was die in optie lol !

Het afwerken van de onderstel-delen moet ik nog doen, de puntjes op de i zal ik maar weer zeggen. Heel fijne schade, krassen, niet te zot maar wel aanwezig. Ik ga me daar morgen rustig mee bezighouden.
 
Toch nog kans gehad om een foto te maken, ditmaal bij zacht avondlicht, wat toch weer een verschil geeft.

In elk geval, zoals ik al schreef hierboven ben ik momenteel zone na zone aan het superdetailleren met de fijnere penselen en het grote geduld.

Belangrijk vandaag waren :

- de twee mitrailleurlopen (glanzend zwart, Humbrol gun metal zeer zacht gedrybrushed, beetje grafietbrushing, matzwart pigment aan de mondingen).

- de koevoet rechts achterop de fender (ook metalliseren).

- de krik (details uitwerken).

- de hele fijne verfschade random over het model.

- de lichte verfschade langs luiken (niet door de verf, oppervlakkig).

- de stofwazen vooral dan op de fenders en een weinig stofophoping vooraan.

- ...

Zo gaan we nu nog door tot het helemaal 100% naar mijn zin is.

Ik wil een rookie tonen, op het ogenblik dat ie de grens met Polen gepasseerd is, dus geen battled veteraan ditmaal.

Euh ja, ook nog een foto na het gelul :

40-5.jpg

Tot later !

Btw : de sokkel is al besteld !
 
:@Hela, geen reactie ? Sapperdepietjes !

Niet interessant genoeg misschien ? :nowink:

:tongue:Daar zie !

:OAllez mannen, is het goed of niet ?

:8Next update coming up soon !
 
Een reactie euhhhhhhhhhhhh. :D

Zeer interessant

Hier zie ;)

LOL

Nee het ziet er goed uit Guy.
Kunt ge eens een paar close up foto's bijvoegen dat we het subtiele detail werk eens goe kunnen bewonderen.
 
Ik ga proberen maar met mijn cameraatje kan ik niks garanderen.

Tot laters !
 
Een al bij al nog tamelijk acceptabele foto van de ingetogen verfschade door rondvliegende zooi. Om even een idee te geven waarmee ik nu bezig ben.

41-2.jpg

Het dek heeft ook een eerste laagje smeer, olie, brandstofspill achter de kiezen, maar ik ga proberen om nog een béétje meer te doen.
 
Buiten het uitstekende werk om kan ik er persoonlijk nu niet echt warm van worden, maar ik wacht geduldig het totaal plaatje af hoe de beschadigingen dan overkomen want tenslotte zie ik nu maar een klein stukje van het grote geheel .

Ron
 
tja jong wat moet ik daar opzeggen !!!! ik kan er gewoon niets opzeggen en dat zegt genoeg zou ik zeggen

Mooi, mooi ,mooi !

Ge brengt hem toch wel mee naar de ledendag é :dry:, anders gooi ik je in mijn auto en gaan we hem ophalen :@ capito !!:angry:
 
Buiten het uitstekende werk om kan ik er persoonlijk nu niet echt warm van worden, maar ik wacht geduldig het totaal plaatje af hoe de beschadigingen dan overkomen want tenslotte zie ik nu maar een klein stukje van het grote geheel .

Ron

Hallo Ron, zeker, ik word hier ook niet warm of koud van hoor want de foto is vrij diffuus. Verder wil ik het allemaal niet té gaan afwerken. Zo bestaat de verleiding om met lichte, heldere stofwaasjes aan de slag te gaan in hoeken en rond uitstekende delen, wat veel zou kunnen doen qua kleurenspel, maar ik wil heel voorzichtig blijven doorwerken zonder me te vergalopperen. Je eerlijke mening wordt zeer op prijs gesteld.
 
Ha Famo, ik breng hem zeker mee als het zo ver is, want in het echt is het toch weer heel iets anders. Het is zo raar met de kleuren die ik heb gebruikt man, echt grappig is het om vast te stellen dat afhankelijk van het soort licht dat erop valt, het voertuigje meer of minder subtiele tonaliteiten vertoont. Ik kijk ernaar uit om op de ledendag met mensen als u te kunnen babbelen over verf en aanverwante !
 
Yooooo Guy, ik kijk er al naar uit.

Die verfschade waaar je hier van spreekt ,dat zijn die puntjes é. Heb je die erop "geschoten" of getikt. Ik heb zo een sterk vermoeden dat het het eerste is .

Even off topic : Vrijdagavond bij een vriend geweest die een Stug op 1/72 gespoten heeft op die manier zoals jij tewerk ging. Zo met die kleurenmodulatie ge weet wel. Nu dat geeft wel rare effecten moet ik zeggen. vanop een meter of 2 ziet hij er heel donker uit (is in donkergrijs) en naarmate je die steeds dichterbij plaatst veranderd die lichtjes van kleur totdat ie uiteindelijk een soort lichtpanzergrau heeft. Raar maar mooi.

Zal dat ook eens uitproberen op een kleine panzer die ik er zal tussendoor bouwen eer ik mijn Sd.Kfz 7/1 begin te spuiten. Als het mislukt is het dan maar een kleine die eraan is voor de moeite en niet een grote :)). Tja in den oorlog gaat dat ook zo é.....
 
Tis toch een redelijke foto Guy. Je schade dat je hebt gemaakt is beter te zien zo. Moet zeggen het is minuscul werk knap gedaan. :))

>w : Zo te lezen gaat onze Famo strategisch te werk gaan eerst de kleine uittesten en dan de grote :D:D:D
 
Yooooo Guy, ik kijk er al naar uit.

Die verfschade waaar je hier van spreekt ,dat zijn die puntjes é. Heb je die erop "geschoten" of getikt. Ik heb zo een sterk vermoeden dat het het eerste is .

Even off topic : Vrijdagavond bij een vriend geweest die een Stug op 1/72 gespoten heeft op die manier zoals jij tewerk ging. Zo met die kleurenmodulatie ge weet wel. Nu dat geeft wel rare effecten moet ik zeggen. vanop een meter of 2 ziet hij er heel donker uit (is in donkergrijs) en naarmate je die steeds dichterbij plaatst veranderd die lichtjes van kleur totdat ie uiteindelijk een soort lichtpanzergrau heeft. Raar maar mooi.

Zal dat ook eens uitproberen op een kleine panzer die ik er zal tussendoor bouwen eer ik mijn Sd.Kfz 7/1 begin te spuiten. Als het mislukt is het dan maar een kleine die eraan is voor de moeite en niet een grote :)). Tja in den oorlog gaat dat ook zo é.....

Hallo Famo,

De fijnste schade is er op geschoten met een stugge borstel, de lichte accentjes werden met de punt van het penseeltje gedaan. De techniek is lekker random en je kan verwijderen wat je niet aanstaat.

Btw ik denk dat jij niet meer hoeft te oefenen om tot grootse resultaten te komen.

Cheers mate !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan