Hoofdsponsor

1/72 Snellboot S100 klasse. (1/72 Revell) [DONE]

Hey,

Hier zijn we terug met een update van ons bootje.
Hij is afgewerkt tot op het niveau van de romp, daarmee wil ik zeggen dat de ganse romp klaar is om gemonteerd te worden in het diorama, maar daarover meer in de juiste topic/discussie.
Nadat hij voorzien is van de vele washes (kleurnuances, roest,..), oplichtingen (met zuiver wit) en schaduwen (met warm grijstinten), konden we overgaan tot het vernissen van dat beestje. En ge mocht het weten, ik zijn er blij om ook. Is me dat een onhandig ding om te hanteren zeg. Geef mij maar een kleine tank of vlieger, da's iets gemakkelijker om te draaien en te keren. Maar allez, we zijn er geraakt zonder kleerscheuren.

De volgende stap is natuurlijk de afwerking van de gehele bovenbouw die eveneens op dezelfde manier onderhanden zal genmen worden als de romp, met dit verschil dat er hier en daar wat andere kleurnuances gaan zijn om het geheel wat te breken.

Voila se, foto's,

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

Zo, vergeet echter niet dat dit op schaal 1/72 is en de foto's genomen zijn in macro, het stof en dergelijke moet je er maar bij nemen. Met het blote oog is dit gelukkig niet te zien.
Ik hoop dat het goed is vor jullie, bij vragen, uiteraard..... shoot... :) ;)
 
Fantastisch schoon werk hé Swaken, wie kan er daar nu iets op zeggen behalve de gebruikelijke oe's en aah's.
Ge zijt zo goed als halverwege man, courage.
 
zoals erwin reeds zei: oeh en ah, prachtig werk...

komt mooi en 't oog voor detail...

Wat bedoel je juist met warme grijstinten, is dit grijs met een beetje geel/bruin erbij?
 
prachtig werk dat je hier laat zien man .
 
Schitterend werk Swaken. Oooooh's en aaaaah's zijn hier zeker op hun plaats.
Prima oog voor detail, de kleuren vloeien mooi in mekaar, roest aflopen op de goede en juiste plaatsen, gewoon klasse.
Ik blijf met veel aandacht volgen.

Mark
 
Hey,

Dikke mercie jongens voor jullie comments.. :) Oe's en ahs mogen ook wel eens, we doen ons best daarom. :)

Bart, met warme grijstinten bedoel ik eigenlijk het potje van MIG's washes, dat staat daar zo op, vandaar...
Daar heb ik het altijd iets lastiger mee omdat ik gedeeltelijk kleurenblind ben, vandaar dat ik mijn gezin moet bijbetrekken bij de schilderwerken. Zelf schrijf ik alles zo goed mogelijk alles op om later te kunnen terugvallen als ik nog eens zoiets doe.
 
Swaken zit te werken aan zijn boot in zijn short en marcelleken aan ! aja want het zijn warme tinten....... :8:8:8:8:8:8:8:8:8:8 ;)

Neen, even lachen apart. Knappe vorderingen sinds de laatste keer dat ik hier kwam kijken. shame on me !!!!
mooi gewheaterd !
 
Hey,

Peter, dat geeft niet jong, ik bouw ook wat trager dan de rest, vandaar dat de post ook minder zijn dan.... :)
Soms heb ik het gevoel dat ik in de catacomben van het forum bezig ben....:):)
Maar geen nood, de volgende zal wel weer in het oog springen.. ;)
 
swaken hoe breng jij je roest aan want bij mij lukt het niet zo goed

grtz serge ( cartes1)
 
Hey ,

Cartes, mijn roest breng ik aan in verschillende lagen, wat uiteraard langer duurt tegen dat je het resultaat ziet. Beginnen moet je doen aan de hand van verschillende foto die je bekijkt, geplukt van het net.... De meest logische plaatsen dienen uiteraard al in het hoofd te zitten, denk maar aan plaatsen die stevig onderhevig zijn aan verschillende handelingen van vastgrijpen, tegen wrijven, enz...
Meestal slijt de verf vlug op die plaatsen en wordt de romp ingevreten door het zilte zeewater.

Voor het roest aan te brengen op uw model bestaan verschillende methodes, deze is de mijne, hiervoor wordt Vallejo 822, Brown black, gebruikt om de meeste 'chips' aan te brengen. Afwisselen kan je ook met verschillende (rood)bruine verven. Ik raad je aan om watergedragen verf te gebruiken omdat dit fijner werkt.
Nadien kunnen we beginnen met het aanbrengen van de roestplekken en aflopers. Hiervoor gebruiken we MIG’s light rust effect, verdund met wat thinner, reken maar op 50/50 van vehouding. De wash wordt eveneens aangebracht op de 'chips' zelf die je nadien naar beneden kan trekken. De methode hierbij is dat je het effect eerst aanbrengt en dit wat laat indrogen (+/- 5 min) om nadien met een propere bevochtigde borstel met thinner, je uitlopers naar beneden toe te trekken. Gebruik hiervoor een fijne platte borstel. Trek naar beneden toe in een steeds conische veeg naar elkaar toe zodat je spitse aflopers krijgt. Ik weet het, het is een stevige uitleg maar de handeling houdt niets in.

Nadat dit gedroogd is kunnen we verder gaan met Mig’s standard rust effects, om wat meer kleurvariatie in te brengen in het roest. Breng dit heel fijn aan, meestal in het midden van je vorige uitlopers / strepen. Ga tevens op dezefde manier te werk zoals hierboven beschreven. Let wel, dit is voor schaal 1/72.
Je kan uiteraard nog pigmentpoeders inbrengen in je 'chips' om een korrelig resultaat te verkrijgen, doch hierbij deed ik dit niet omdat het oppervlakkige roest is. Korrelig effect onstaat wanneer men een doorroesteffect wil bekomen (onzen Guy is daar een specialist in, in zijn voertuigen). Schepen worden meestal redelijk onderhouden zodat doorroesten bij gebruik niet van toepassing is.

Het is een grote uitleg, maar de handelingen zelf stellen weinig voor en kunnen door iedereen toegepast worden. Let wel, geduld moet je hebben want je verschillende lagen die je aanbrengt dienen goed droog te zijn want anders verbreek je het effect.
Hopelijk heb je er wat aan, en anders stel maar vragen. ;)
 
attachment.jpg

hey swaken dit zijn de producten dat ik heb zijn die goed of niet

grtz serge
 
Hey,

Jaja, doe maar, combineer naar hartelust met die kleuren.
Je poeders kan je verdunnen met water en dan fijn opbrengen. Let wel, dit zijn watergedragen producten, dus ga je vlug moeten werken, want, wanneer droog, is er geen veranderen meer aan, tenzij afdoen en herbeginnen.
Daarom verkies ik persoonlijk meer voor weatheringproducten op basis van enamel (oliegedragen of met solventen) omdat je langer tijd hebt voordat het opdroogt en dus meer controle hebt over je werken.
Maar zoals al gezegd, da's een persoonlijk keuze. :)
 
Je kan altijd de Vallejo thinners gebruiken, die geven je wat meer tijd maar zoals Swaken zegt, het is een persoonlijke keuze.
 
Hey,

Voila se, we zijn hier weer terug met een kleine update :)
We hebben al heel wat kunnen afwerken, allez, toch volgens mijn maatstaven natuurlijk.... :)
Enkele opbouwstukken werden onder handen genomen en volledig afgewerkt zoals het schip zelf. Elk stuk wordt eigenlijk appart opgebouwd en afgewerkt alsof het afzonderlijk modellen zijn, enkel zo krijg je een goed afgewerkt model, allez, dat denk ik toch naturlijk. ;) , maar da's ieder zijn mening he.

De torpedolanceerbuizen / toestellen werden opgebouwde en geschilderd maar toch iets donkerder afgewerkt om alszo wat meer variatie te verkrijgen in de monotome grijze kleurtoestanden. Lichtjes afgewerkt met hier en daar wat roestvorming lijkt me voldoende, het is ook geen afbraakschip he.
Ook de motorgondels, of hoe noem je die opstaande dingen dan ook, zijn alzo afgewerkt. Aan de bovenzijde werden glazen in de patrijspoortjes gestoken met behulp van de punch & die set. Dit uiteraard volgens foto's in mijn bezit. De onderzijde werd dichtgemaakt met een klein stukje plasticcard en zwart gespoten om geen lichtreflecties te hebben.
Ook de luchthappers werden al onder handen genomen maar deze zijn nog niet bevestigd daar eerst de torenopbouw moet geplaatst worden voordat ik deze kerels ga neerzetten, enkel de kleine achter is geplaatst.

Allez, wat foto's,

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

Zoals je ziet zijn er tevens ook wat doosjes geplaatst, dit natuurlijk met het diorama in het achterhoofd. Dit zijn extra voorraden die worden meegenomen en nog geen plaats hebben gekregen, zulke dingen zullen nog wel volgen om zo wat meer leven te brengen op het dek.
Voila se, tot de volgende. ;)
 
Jawadde Swaken, hij begint er hoe langer hoe beter uit te zien.
Knappe vorderingen en toffe toevoeging van de dozen.
Ben benieuwd naar het vervolg.

Mark
 
Swaken nog eens een vraag,de dekplanken worden altijd in houtkleur geschilderd;maar het kan ook in grijs heb ik gelezen(sic) hoe zou jij dat aanpakken,eenbeetje verschil moet er toch zijn? Grtz. Staf (tis voor men eigen s boot)
 
Hey Staf,

Ja man, da's een moeilijke natuurlijk. Ieder zijn smaak zou ik zo zeggen. Veel gekleurde dekplanken heb ik nog niet gezien, natuurlijk zijn dem eeste foto's it het verleden in z/w, vandaar moeilijk te zien. Persoonlijk heb ik gekozen voor het houtkleur omdat dit indd verschil brengt in het monotome kleur. Je kan doen wat je wil, maar als je verschillen wilt, zal je moeten gaan voor houtkleur. ;)
 
O.K. Dan doen we dat, binnenkort nog wat fotos. THX.
 

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan