Hoofdsponsor

JWST schaal 1:7

Chriske

Well-known member
Registered
Lid geworden
14 mrt 2021
Berichten
204
De kans is redelijk klein dat ze ergens een andere locatie vinden waar de mens kan leven. En daar zijn heel wat redenen voor.
- We moeten om te beginnen met ons ruimtetuig de Van Allen belt ongeschonden zien door te raken.
- Dan moeten we ook nog een manier vinden om osteoperose om te keren. Als we een paar dagen naar de Maan gaan heeft dat niet zoveel belang, maar tijdens lange reizen breekt ons beendergestel stilaan af. Daarom moeten astronauten in ISS trouwens ELKE dag oefeningen doen om dat proces te vertragen. Als het al zou gebeuren, dat we zo ver reizen, dan zullen de nazaten van die kolonisten stilaan wel gewend raken aan die andere leefwereld. Hun DNA past zich vermoedelijk aan die nieuwe wereld aan. Probleem is dan dat die verre nazaten niet meer terug naar de aarde kunnen want zij zijn dan niet meer gewend aan onze aardse omstandigheden.
- Om nog maar te zwijgen over andere omstandigheden zolas de lucht die ze daar moeten inademen. Is die ok..? Zuurstof/stikstof verhouding.
- Is de luchtdruk ok..? Venus bv heeft een luchtdruk van om en bij de 400(!) bar(en neen daar staat geen nul te veel) en heeft een luchtsamenstelling van voornamelijk zwavelzuur..!
- Is er voldoende drinkbaar water aanwezig.
- Is de aantrekkingskracht aldaar ongeveer dezelfde als op aarde.
- We moeten tijdens de reis naar die verre planeet voldoende voedsel en water meenemen. Aldaar toegekomen moeten we verder in onze behoefte voorzien, maw voedsel kweken, maar alvorens dat zaad dat we meenamen planten geworden zijn, daar gaat heel wat tijd over.
-En hoe zit het daar met die zon, geeft die voldoende warmte voor ons en voor ons plantgoed.
- En dan gaan we er van uit dat er vruchtbare aarde aanwezig is...!
- Eens we vertrokken zijn is er geen terugweg mogelijk, Je brandstof raakt op.
- Hoe verder je van de aarde weggaat wordt de kans op hulplijnen vanuit de aarde steeds kleiner. Als je met een probleem zit (bv op Mars) dan doet een berichtje er 11 minuten over om aan te komen op moeder aarde, dus je antwoord komt maar eerst aan 20minuten later. Maar meestal moeten de mensen op aarde je probleem eerst besproken en een oplossing vinden. Dus vergeet dat maar van die 20 minuten.
- Alle door de mens gemaakte onderdelen van vrijwel alle machines, electronica gaan ooit kapot. Je kan niet eindeloos veel reserve onderdelen mee op je reis nemen.
- Pakweg een 45tal jaren geleden werden de twee Voyagers de ruimte ingeschoten. Die twee kleine dingen verlaten nu maar eerst ons zonnestelsel. En nee hoor, Warpspeed zit er niet meteen aan te komen.

- Ik kan nog effe doorgaan wat er mis kan gaan, de lijst is lang. En de meeste mensen denken dat er voor alles een oplossing in de maak is.

- Maar dan had je vermoedelijk niet gerekend op de menselijke factor...
- Eens op weg kan je niet terug. Als we dicht bij blijven(bv -alweer- Mars) dan heb je een retourtje van 7 maanden voor de boeg.
- Ga je verder weg is een retourtje onmogelijk. Krijg je heimwee of spijt dan heb je pech.
- Dan gaan we er van uit dat er evenveel mannen als vrouwen mee reizen (als jullie begrijpen wat ik bedoel).
- Wat als blijkt dat er een scheiding tussen een koppel niet meer te vermijden is. Na een tijdje krijg je problemen want die gescheiden mensen gaan niet de rest van de reis alleen willen blijven.
- Die groep reizigers moet groot genoeg zijn om diversiteit te handhaven en gezond te blijven.
- Dan gaan we er van uit al dat die mensen gedurende die reizen vreedzaam met elkaar blijven omgaan.
- Gaan we geloof toelaten..?
- In een noodsituatie blijken uitgebalanceerde personen (als ik dat woord mag gebruiken) niet even logisch om te kunnen gaan met die noodsituatie. Er is op dit moment zelfs onderzoek aan de gang in dit verband. Dat op zich is al een gigantisch probleem. want je weet nooit of die 'nuchter denkende persoon' hier op aarde ook in de verre ruimte op dezelfde manier zal reageren als er zich iets voordoet.
- En wat als er iemand ziekt blijkt en sterft
- En wat als er plots een besmettelijke ziekte opduikt... We hebben er ervaring mee op dit moment en geen oplossing...!

- Over dat menselijk aspect kan ik ook weer een tijdje doorgaan. En er wordt onderzoek naar gedaan.

Een aspect mag niet aan onze aandacht ontsnappen.
- Hoe gaan wij om met de wezens aldaar die we niet hadden voorzien op die planeet waar we net aangekomen zijn.
- Hoe gaan die met ons om..? Wat als die vijandig blijken te zijn en zeggen 'vertrekken van onze planeet of...'
- Als we moeten vertrekken, hebben we dan nog voldoende brandstof en hebben we plan'B'...maw is er dicht in de buurt een andere leefbare planeet te vinden.

En als laatste :
Als we een planeet vinden die perfect dezelfde is als onze moeder aarde, gaan we er even goed voor zorgen dan onze aarde...
...als jullie begrijpen wat ik bedoel....

En neen hoor ik ben geen doemdenker, helemaal niet...! Ben wel heel nuchter maar vooral realist in die dingen.

Elon Musk doet zijn best om op Mars te geraken, maar dat gaat nog wel effe duren voor er mensen kunnen gaan wonen. Ik ga alvast niet mee om in een coccon te gaan wonen voor de rest van mijn dagen om elke dag een wandeling te kunne doen op Mars in een ruimtepak. Als ik meega wil ik in een vrije natuur kunnen rondwandelen in een behaaglijke temperatuur. Het is er heel koud, op Mars...
En vermoedelijk hebben jullie wel gelezen dat Elon er ook aan gedacht heeft om Terraforming op te starten op Mars. Maar dat is van een compleet ander calliber dan de ontdekking America door Columbus of een reisje naar de Maan...

Dream on Elon...!
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan