Hoofdsponsor

1/7 Bouwstrip: "the Snake of Saale Valley". [wip]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Frame447a-Introtekst-JPG_zpsf6ad78e7.jpg
47b-Starwoodantennesenkabelcutters-JPG_zps75969ebe.jpg

Frame448-CablecutterMG-JPG_zpsdaea4024.jpg

Frame449-Draadassen-JPG_zpse406f027.jpg

Frame450-Kabelcutterenantennes-JPG_zps0936e00c.jpg

Frame451-Landingslicht-JPG_zps7ffabaf8.jpg

Frame452-Effectievebouwtijd700uur-JPG_zpsf2682dad.jpg

Tot zover 2014. Mijn objectief is om er in 2015 nog 700 bouwuren bij te kunnen tellen en deze Snake te leren vliegen.
Ik wens aan iedereen die het hier volgt een fijn eindejaar en tussen het feesten door wat tijd voor de modelbouwhobby.

Heligroeten and see you next year,

Nick
 
Je blijft me verbazen met je bouwwerken aan deze heli vooral de detailering die je extra toevoegt, de strip die je er rond maakt vind ik heel leuk.
Een fijn eindejaar en nog veel bouwplezier in 2015 aan deze heli.

Grtn.
 
Zeer mooie vorderingen,hmmm moeten deze jongens met de kerstdagen werken!!!!;)
 
Ja ja jaaa, ook de voorbije dagen is er ten huize BlueBird verder gemodelbouwd (aan dubbel tarief weliswaar) om de vrijdagposting te kunnen maken.



Frame453-Fakeoverloop-JPG_zps6d2a1ec5.jpg

Frame456-OntluchtingenantenneUHF-JPG_zpsff61e675.jpg



Frame455-Sensoren-JPG_zps9700b62d.jpg

Frame454-Pinnetjesbevestiging-JPG_zps3ebb760c.jpg

Frame457-Cobrabuik-JPG_zps51749c55.jpg

Heligroeten,

Nick
 
Ongelooflijk knap echt waar , en het werk dat er in steekt dat is niet gewoon , alleen de strip die er nog bij komt vraagt toch ook wat tijd he
maar het is geweldig gedaan
Marc
 
Hey,

Ja Nick jongen, dat ziet er meer of indrukwekkend uit. Heb je zicht wanneer het luchtpistool naar boven komt?? of dient er nog veel te gebeuren aan de kas zelf??
Iets van rivetten zetten of zo.... :) ;)
 
Idd Marc, er kruipt heel wat tijd in dit project. Eerlijk gezegd, zo goed als elk vrij moment gaat er direct of indirect naar toe. 't Is meer dan bouwen alleen. Alleen al de bevoorrading van de parts en de materialen is een hobby op zich. Uren speurwerk op internet, het nadenken en overleggen met andere specialisten over de techniek, tijdens het bouwen rekening houden met het feit dat deze machine ooit moet vliegen, enz, enz...

Swaken, het spuitpistool komt gauw weer boven, maar eerst ga ik jullie meenemen in de wondere wereld van het 3D-ontwerpen en -printen. Maar dat is voor de volgende keer...

Heligroeten,

Nick
 
Werkelijk een prachtwerk, over een monnikenwerk gesproken... Zeg Nick, wat heeft de kerstman voor jou onder de boom gelegd? Toch geen 15000 rivetten, hoop ik. Alle beste wensen voor 2015, man.

ps: jij neemt mijn onderschrift wel héél letterlijk hé?:D;)
 
Lol, ... de kerstman heeft dit jaar geen rivetten gebracht... 'k Heb er nog 5000 liggen in 't magazijn...
Maar er zijn wel pakjes van over de gehele planeet gekomen met onderdelen om verder te kunnen bouwen en scratchen. De planning hiervoor heeft me een halve kerstvakantie gekost...

Yes, I love to scratch. Nu, verder met de build...
 
Ik kan me heel goed inbeelden dat het 3D printen op deze schaal zeer effectief kan aangewend worden, wat niet voor alle schalen van toepassing is. Maar die tijd komt nog wel...
Het zijn kleine onderdelen, maar alweer enkele (op-) stapjes dichter bij de afwerking ;)
 
Idd, de huis-, tuin- en keukenprinters zijn vandaag nog verre van perfect. Verbeterde versies van de eerste generatie verschijnen nu op de markt. Nog enkele jaren geduld en we kunnen thuis allemaal perfecte 3D-prints maken. De build van de Cobra kan hier natuurlijk niet op wachten... Daarom laat ik mijn 3D-prints maken bij een professionele firma. De technische tekening omzetten naar een STL-file (STereo Lithografie is een bestandsformaat waarmee 3D-printers uit de voeten kunnen), het printmateriaal kiezen en doorsturen (+ betalen natuurlijk). Enkele dagen (weken) later wordt dan een perfecte print netjes thuis geleverd.
Een bijkomend voordeel van het printen uit handen te geven is dat de firma communiceert als er een fout in de tekening zit, bijvoorbeeld; een passing die niet klopt. En aangezien de printfirma werkt met poederprinten en niet met spuitprinten hoef je bij het tekenen geen rekening te houden met niet ondersteunde zwevende vlakken. Een voorbeeld van een niet ondersteund zwevend vlak is bijvoorbeeld een bout die horizontaal ligt. De draadas zweeft dan ten opzichte van het printbed. Met spuitprinten moet je de bout verticaal zetten. Doch naarmate de print de hoogte in gaat trekt het boeltje vaak krom of lost het grondvlak van het printbed.

De grootste uitdaging bij het 3D-printen, of je het nu zelf doet of laat doen, is het maken van de technische tekening. Ik ontwerp en teken in Autodesk Inventor.
De leercurve om een beetje met een dergelijk programma uit de voeten te kunnen is lang en stijl (1,5 jaar 4 uur per week avondschool en verder elke dag een uurtje oefenend studeren). Maar, de eerste (simpele) 3D-ontwerp en printresultaten voor de modelbouw zijn er... joepie, joepie...

Heligroeten,

Nick
 
Hey,

Knap, wat een modelbouwer niet over heeft voor zijn hobby.... :)
 
Je kan het bekijken als een duurzame investering naar de toekomst die zeker de moeite waard zal zijn in je volgende bouw projecten.
vgr Marc
 
Ik doe het niet alleen voor de hobby hoor. Het is mijn bedoeling om met deze nieuwe technieken en vaardigheid ook professioneel iets te doen... maar voor het zover is moet ik nog veel studeren. De tekenoefeningen die ik kies zijn natuurlijk hobby-gerelateerd. Dubbele winst voor dezelfde moeite.

Heligroeten,

Nick
 
Frame462-Introtekst-JPG_zps23592874.jpg

Frame463-HetneusjevandeCobra-JPG_zps2067424f.jpg

Frame464-IR-venster-JPG_zpsdd0209e4.jpg

Frame465-TSU-tussenschot-JPG_zps3bc4b33c.jpg

Frame466-3Dgeprintecameras-JPG_zpscef6f990.jpg

Frame467-Boorwerkinprogress-JPG_zpsa749dd14.jpg

Frame468-Omgebouwdekrasblok-JPG_zps2db3af87.jpg

Frame469-Dryfitvandecameraunits-JPG_zps0ef9b479.jpg

Heligroeten en tot gauw voor het vervolg van dit verhaal,

Nick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan