Hoofdsponsor

1/12 Hydroplane Ferrari "Arno" van Achille Castoldi (1/12)

Moet ik Ron in bijstaan, en wat een mooi project in ze geheel, proficiat Rik, je bent een kunstenaar.
 
Rik,

Wat een juweeltje!..ik heb je niet meer gevolgd omdat ik dacht dat je even gestopt was. Mond valt open, schitterend spuitwerk, prachtige onderdelen scratch en fabelachtig soldeerwerk.

Even een "historisch verantwoorde opmerking" Het is geen powerhandle maar een in- cq uitlaat.

Ik ga je nu volgen!

groet

Ton
 

Bijlagen

  • Arno 003.jpg
    Arno 003.jpg
    75,6 KB · Weergaven: 20
He, he, he, idd ik zie het. Ik moet eens gaan stoppen met alles geloven wat op het internet staat. :O

Bedankt voor de correctie. Dat wordt ontzettend gewaardeerd. En sorry voor de late reactie, maar had dit over het hoofd gezien. :huh:

Verder is mijn vakantie in september. Dus de bouw gaat dan lekker verder. :):) Nu veel werken, de kids die van alles moeten en ook nog veel dingen die buiten de deur gedaan moeten worden. Zoals bijwerken van het huis, tuin, auto enz enz. Man, man, man wat een werk. :tongue:
 
Rik,

Weer eens je topic vol bewondering doorgenomen.
Ziet er allemaal heel erg goed uit.
 
Joepieeeee,,,,

Na een tijdje niet meer kunnen werken hieraan, vandaag eens de stoel opnieuw gemaakt. Zoals ik al zei, ik was zelf niet tevreden. Ik wilde dit eigenlijk strak hebben, zoals het gehele model. Maar dat trok mijnsinziens op niks. Ach we zijn scratschbouwers toch. Dus overnieuw. :O

1_stoel.png
En wederom weer een begin. De stoel, styreen, dus van plastic. Heb ik een mooie lap kunstleer gekregen, maar ook die wilde niet meewerken. Doordat we dit onder de naamachine leggen krijg je de naad overdreven te zien. Zo ook echt leder geprobeerd. Maar dat geeft hetzelfde effect, maar dan nog erger. Dan blijf je zelfs de gaatjes zien van de naald. Dit komt niet echt mooi over.

1_020820091318.jpg
Misschien wel bekend bij velen van jullie, ik doe hier veel mee. Zie mijn project van destijds de Amstel bromfiets. Zelfs de bandjes hiermee gemaakt.

1_020820091319.jpg
En dit is wat er in zit. Maar dan X twee, en deze is al aangebroken, van de de Amstel destijds. Het is een soort van klei, maar dan twee componenten, en ook nog eens op waterbasis. Dus gereedschap en handen met water en zeep wassen. En glad strijken met, je raad het al, water.

1_020820091315.jpg
Dan hoe we deze aangebracht hebben, de putty in een lap op de stoel aangebracht en dan daarna mooie lijntjes trekken. Deze lijtjes volgens de naaimethode trekken. Maar dan zijn we er nog niet.

1_020820091316.jpg
De zitting moet natuurlijk wel netjes op leer gaan lijken, dus ook niet helemaal glad maken. Dus met een afgeknipte platte kwast een beetje tamponeren. Zo krijgen we een beetje structuur in de zetel. En ook nog een beetje op schaal. Want het is en blijft een schaal model.

1_020820091317.jpg
Als alle streepjes netjes getrokken zijn. En de structuur is aangebracht kunnen we beginnen met de streepjes die zijn aangebracht tot naden te verwerken. Dat doen we dan heel gemakkelijk met een scalpel. En prikken nadat alles voor de helft is uitgehard kleine gaatjes in. Zo maken we het stiksel als het ware na, maar ook dan weer op schaal.

Nu mag dit alles een nachtje drogen en kunnen we morgen aan de slag met verdere afwerking en eventueel schilderen van de stoel. :laugh:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
WOW, dat ziet er echt fantastisch uit Rik :O !!!!!

Het lijkt net echt leer, maar dan perfect op schaal. Ook de stiksels zien er perfect uit.

Ik heb nog wat vragen : ik veronderstel dat ge de 2 componenten van de milliput met elkaar gemengd hebt, en de flappen van de zit en rugsteun plat hebt gerold ? Hoe krijgt ge die dingen dan op de plastic stoel zonder vingerafdrukken in de milliput achter te laten ? En waarmee hebt ge de lijntjes getrokken ?

Wat een geweldig mooi stoel man !!

Groeten, Pascal "Wet sellery"
 
Pascal, de vinger afdrukken zijn gemakkelijk te vermijden. Simpel door dit alleen aan de buitenkant vast te pakken. Er word alleen aan de binnenkant gewerkt.

Dan de lijnen, met de hand getrokken met de achterkant van het scalpel. En op het oog. Zeker niet helemaal recht en uitgemeten. Dit met een doel om niet weer te veel strak te gaan werken. Een echte stoel heeft ook niet perfecte naden, tenminste als daar vaker op gezeten is. Dan is het leer dus ook niet helemaal egaal. En dat is juist wat ik wil.

De naden zijn eerst dus met een scalpel als streepjes getrokken. Dan daarna met de kwast het geheel getamponeerd. De kwast afgeknip en gewoon lichtjes duwen. Dan drukken de haarjtes van de kwasten in de putty en kun je dus de afdrukjes zien. Als zijn dit natuurlijk heel veel afdrukjes naast elkaar en dat geeft nu juist die indruk.

Dan de stiksel. Zoals ik beschreef. Gewoon nadat deze putty half is uitgehard, de punt van het scalpel er in zetten, en dan steeds maar herhalen. Puntje voor puntje vlak achter elkaar.
 
Dit is zeer interessant om lezen en een mooi resultaat, Rik. Zeker de 2 componenten putty is zeer goed om te weten. Ik wist hier het bestaan nog niet van af.

Vraagje voor de specialisten: wat bedoelt men precies met "epoxy"?
 
Epoxy is een soort van hars. Dat kun je gebruiken om het hout te beschermen, maar ook om bijvoorbeeld doormiddel van glasvezel te gebruiken een vorm van te maken. Zo is deze hars ook uit twee delen een harsdeel en een verharder. Zie dit al polyester. Ik weet technisch klopt dit niet helemaal, maar komt toch een heel eind in de buurt.
In deze putty zit er ook een epoxy in. Dit zorgt ervoor dat het kei hard aanvoelt. Schuurbaar is en als het nog niet hard is. Netjes kneetbaar blijft.

Epoxy is er in vele varianten. Zie ook de greenstuf voor wh. Die lijkt hier op, maar vind ik minder fijn. Deze putty is meer zoals klei.
 
Prachtig Rik, dit is zeer handig om weten allemaal en het is een zeer mooi zeteltje geworden, men complimenten.
 
Die stoel ziet er inderdaad geweldig goed uit Rik! Bedankt ook voor de uitgebreide uitleg.
Weer een howto om te onthouden!

Groeten, Rinie
 
Rik,
Ik kan weinig meer toevoegen aan de woorden van de vorige posters.
Zou zo gaan zitten :laugh:
 
Thanks guys.

Morgen foto´s van de verf. Ben nu nog met de grondlaag bezig. Dan drybruschen en dan inkten. Ook dit aan de hand van de plaatjes natuurlijk.

Wat voelt het toch weer goed om hier mee bezig te zijn. Bootjes, bootjes, bootjes. :D:D:D
 
Rik,hoelang heb je de tijd om er dergelijke details in aan te brengen?.
Geeft een pracht resultaat.

Ron.
 
We hebben even moeten wachten op een update maar het is er wel ineens een hele mooie. Echt prachtig gemaakt Rik !
 
Dank jongens.

Ron, de tijd hieraan. Schrik niet.

Ong. 20 minuten. :O en het was gefixt.

Alleen het schilderen duurt iets langer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Nou,dat is een mooie tijd voor een scratcher:P.Hecht putty zich op verschillende ondergronden,dus zoals kunststof,metaal,hout e.d.?.

Als dat zo is,dan moet ik het ook ooit eens online gaan aanschaffen.
Geeft toch een prima resultaat.

Ron.
 
Ron, je zult verbaasd staan. Dit spul is hitte bestendig tot 600 graden, ik heb er eens een uitlaat van een auto mee gerepareerd. En die komt dan gewoon door de apk. Ook eens een verwarmings lek mee gerepareerd als nood reparatie. Bijna 10 jaar geleden bij een kennis. Ehhhh, het zit nog zo. :O

Goed spul dus. Perfect te schuren en ook met beitel te gutsen etc. Je zult versteld staan hiervan. Zie mijn Amstel. Daar heb ik dit ook gebruikt voor erg veel onderdelen. ;)

Verder met de plaatjes van de stoel.

1_030820091321.jpg
Eerst rood geschilder zoals ik schreef. Maar dat is niet echt interesant. dus maar gelijk de foto met de inkt er op laten zien. Wat een chaos he. :O

1_030820091322.jpg
Daarne een wasch van verdunde inkt er over heen. De kleur van de inkten is brown van Games workshop. Nu niet puur omdat ik een wash heb aangebracht met de inkt. En dus verdund met water tot 50%. Nu lekker laten drogen.

1_030820091324.jpg
Een lichte drybrusch geven in een lichte kleur rood. Dan komt het al een beetje in zicht qua kleurstelling.

1_040820091325.jpg
He, he, he, even passen, kunnen we gelijk de kleur controleren. Ik wil wel een beetje contrast hebben met de ferrarirode kap. We zijn er dus bijna.

1_040820091327.jpg
Na de drybrusch dus een lichte wasch van Flesch wash eroverheen. Ook nu weer een mix van ong 50% water en inkt. Nu weer drogen voor een uurtje. En dan de laatste stukjes bijwerken.

Let er wel op dat de kleuren nu niet helemaal overeen komen. Deze zijn dus met de flits gemaakt.

Til next time. Dont forget to ask......
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan