Hoofdsponsor

1/35 Kleine Befehlspanzer (SdKfz 265). [DONE]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey Famo, zo zou ik het inderdaad doen, met lichte wazen die de ondergrond nog wat laten doorschemeren. En dat gecombineerd met de haarlaktechniek om extra verweringen te bekomen.

Ik heb dit eerder gedaan bij m'n Panzer I project maar toen ik de foto's van het echte voertuig zag, bleken de kruizen bijna mooi hagelwit te zijn ! Dat werd dus ook veranderd, maar ik heb er nog wel een foto van zoals het er toen bijstond :

20-9.jpg
Ze waren wel net iets te 'dicht' gespoten, zoals hier te zien is, nu zou ik het inderdaad luchtiger houden...

Wellicht gaat het nu zoiets worden, zij het met rankere kruizen.

Hoi Marc, weet je, als je het probeert kan je voor jezelf uitmaken of je de techniek leuk vind. Als je de benaderingswijze begrijpt en de logica ervan accepteert, wordt de drempel om het te doen nog lager. En anders heb je nog geweldige technieken zoals de preshading, het oplichten van de panelen in het midden etc...

Ik hoop dat ik vandaag een beetje kan avonturen.
 
Nice, very nice...ik moet zeggend at veel van mijn airbrushwerk die ik nu aan het doen ben aan een Mech heel dicht in de buurt liggen hiervan. Ik zal straks wat fotokes zetteN. Maar ik blijf je volgen Guy.

g.
 
Ik ben benieuwd naar foto's Jadefalconguard ! In welk topic kan ik dan gaan kijken ?

Vandaag geen brullende compressoren wegens een zieke dame, dus ben ik de rubber loopvlakken van de wielen beginnen schilderen.

22.jpg
 
De dame is wat beter, dus ik heb nog wat kunnen brommen met de airbrush.

Ben wat bezig geweest met de kruizen maar hier en daar moet ik nog wat bijwerken.

23-5.jpg

GUnit.
 
En dan toch nog gekozen voor iets solidere kruizen, iets witter, maar de foto's plaats ik als ik volledig rond ben en de hele boel in de glansvernis staat.

Dan kan het grote feest beginnen !
 
Waar ne Guinness niet goed voor is.
Ziet er goed uit vent.

Erik.
 
Guiness met nog iets anders erbij he maat, maar da's ons geheim toverdrankje zeker ? Had wel wat koppijn vanmorgen, en het was vroég !!!

Vandaag mijn tussendoorke nog wat gepenseeld (rubberen loopvlakjes terugloopwielen, wat lichtere accenten op haken en ogen...), daarna een laagje Tamiya Clear in zeer verdunde vorm eroverheen gespoten.

De eerste vuile wash (zeer licht) kan er straks over...
 
Wat lees ik nu....modelbouw onder invloed !!! Dat kan niet hè jongens :-)

Ben benieuwd naar de foto's
 
ziet er schitterend uit, denk achteraf gezien dat je wel gelijk had om te herbeginnen, maar die eerste was ook niet mis fotogewijs. Modelbouw onder invloed, ik denk het niet, nieuwe vitaminen opdoen, alleh, zo noemen we dat hier toch. wel opletten dat je niet doet zoals een kennis en je vitaminen over je model kiepert...
 
Ik blijf hier in alle stilte, op de achtergrond, dit draadje volgen en ik heb zo'n gevoel dat ik hier nog veel kan bijleren. ;)



Droop
 
Nee hoor Jade, geen zatte toestanden hier noch bij Erik, zo eens op't jaar een goei pint gaan pakken...het was dit jaar nog niet gebeurd denk ik, dus we moesten rap zijn. En bijpraten over de hobby en 't werk he.

Modelbouwerke, hieronder een foto.

Silenoz, ik was niet echt tevreden van m'n grijstonen, de camo bleek achteraf op DIT model minder gangbaar (wel op de Pz 1)...het was een leuke oefening achteraf bekeken. Ik heb het iets grijziger, iets minder blauwig gemaakt en dat klopt gewoon iets meer naar mijn gevoel. Hier geen drank op de werktafel meer, heb ooit een slok vuil water gepakt en m'n Sprite begon al te vertroebelen !

Droop, je moest eens weten hoeveel we hier van mekaar bijleren maat.

Een kleine update.

Niet veel nu met het begin van de feestelijkheden, gisteren heb ik het model voorzien van Tamiya Clear verdund met Laquer Thinner, dus vandaag kon ik verder met olieverf. Opnieuw verder kleurmoduleren en spelen met licht. De bovenste delen van de schuin oplopende flanken van de opbouw alsook het oversteekje erop werden behandeld met witte olieverf. Eerst subtiel puur aanbrengen, daarna met een bevochtigd zacht penseel ineenwerken in de drager en na indroging nog wat afzwakken met een propere droge, zachte borstel. Verder werden ook de fenders bij de randen nog wat opgelicht op dezelfde wijze, en kregen de lichten en de Notek lamp hopelijk iets meer te vertellen.

Het complete onderstel (loopwielen en toestanden in subonderdelen) werden voorzien van een vuile wash (burnt umber), voor een eerste stap naar het echte verweerde Panzergrau.

Als de body nu goed uitgehard en gedroogd is kan ik verder !

24-4.jpg
 
Ziet er goed uit.
Zelfs op foto zie je de kleurschakeringen.
Blijf volgen.
 
d
Dat is al veel beter volgens mij veel rustiger.Dat blauwgrijs kwam gewoon te hard over,vooral met dat bruin ernaast.
Benieuwd naar de rest van de schilderwerken,we leren steeds meer bij.

Marc, ik leer hier elke dag bij en heb geen enkele wijsheid in pacht, maar ik hou ervan om het beetje dat ik misschien ken, te delen.
Het klopt wat je zegt met dat blauw en dat bruin, ik kon me er niet in terugvinden en ben blij dat ik het roer omgegooid heb. Er komen nog Panzers genoeg om het camouflagepatroon met die kleuren opnieuw te avonturen.

Erik, bedankt, het echte werk moet nu nog beginnen, eerst 'ns goed gaan sleëen met de kleinste !
 
Ja je kleurmodulatie is mooi te zien op de foto's, het is inderdaad een goeie verbetering tegenover de camo met het bruin.

Je tamiya clear op welke verhouding verdun je dat Guy?
 
DJs, ik heb de Tamiya Clear nooit eerder gebruikt dus ik kan niet zeggen of mijn verhouding de goeie is. De glans is er meer dan genoeg, ideaal om met washes en filters ongehinderd aan de slag te kunnen.
 
Ziet er echt supper uit GUnit en strak gespoten,alleen vind ik het kruis aan de linker zijde iets te groot maar dit kan ook aan de foto liggen natuurlijk.
 
je eerste poging was ook niet mis , maar nu ziet het er ook prachtig uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan