Hoofdsponsor

1/35 German truck v3000s Revell niveau beginner tips gevraagd [!]

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Duffy
  • Startdatum Startdatum
Hola, je bent hier zeker je plaats. En alle begin is moeilijk.
Ik zou zeggen verder doen, ook ik vind chippen niet het simpelste.
Wat ik meestal doe is bij het chippen in kleine stukken werken, met klein dotjes en zo opbouwen. Maar zeker verder doen je ben goed bezig.

Grtz Bart.
 
Oeps,
Bedankt voor de leuke reacties! Typisch mezelf weer, beetje te snel geweest in mijn conclusies. Ik had zoveel op het internet en het forum gezien ivm modelbouwen dat ik mezelf wat druk oplegde van 'dit lukt mij nooit' en ik wat panikeerde. Ik ga nu rustig aan mijn volgende project beginnen en adhv de tips op het forum een poging doen er iets moois van te maken. Ik zal me sowieso ah bouwplan houden, eerst leren stappen en daarna leren lopen zeker :huh:
Thx mannen en shame on me :wub:
 
Niet erg Duffy, zoals je zelf zegt... "eerst leren stappen en dan lopen" en met vallen en opstaan, zo zijn we allemaal begonnen toch?
Je bent idd goed bezig, je hebt het in de vingers maar probeer niet verder te springen dan je stok lang is... ervaring koop je niet, dat komt mettertijd!
Zoals al door anderen hier gezegd... je bent goed bezig en je volgende model en het daarop volgende zal er steeds beter uit gaan zien... of dat nu een jaar of tien jaar duurt maakt absoluut niks uit!
 
Hey Duffy, inderdaad de moed niet laten zakken hé, wat mij betreft ben je goed bezig.
Je vraagt reacties op de tweede serie foto's en ik kan er hier een paar geven:
- je hebt je eerdere fouten verbeterd en dat is reeds zeer positief; dat wil zeggen dat je inderdaad luistert.
- Wat je bijkomende roest betreft op de spatborden, voornamelijk het linker, denk ik dat je wat overdreven hebt. Veel roest is mogelijk maar deze komt er hoofdzakelijk doordat de toplaag verf beschadigd is en dat komt meestal door krassen of deuken. Het ware mijns inziens realistischer geweest indien die zware roestplekken zouden voorkomen op, in en rond een deuk. Daarvoor zou je een deel plastiek van het spatbord moeten wegsnijden, schuren, frezen om een diepte te bekomen.
- Dit ligt anders bij de treeplanken omdat die altijd letterlijk met de voeten betreden worden en de Duitsers hadden dikwijls metaal op hun zolen ook. Maar op treeplanken ligt niet alleen roest, er ligt ook aarde op.

Misschien al iets om eens naar te kijken.
Als je dit model echter zou willen aanpassen zonder blutsen te maken dan zou ik de hoeveelheid roest wat verminderen; nu valt het té veel op. Doe wat verf in een potje, neem een oude borstel met platte kop (geen puntpenseel) en dep wat verf rond de roest. Werk volgens het tamponeer principe. Verf op uiteinde borstel, eerst wat deppen op een stukje keukenrol en dan op je model waarbij je werkt van buiten naar binnen toe zonder te overdrijven. Less is more. Liever 2x herhalen dan in 1x te overdrijven.
 
Ik volg Erwin... wat roest en verwering betreft raad ik je aan een keer de topics van GUnit eens aandachtig te bekijken, dat is hier zo'n beetje de roestspecialist.
 
Hey Duffy, ik heb je, als ik me niet vergis, nog niet zien opdoemen in mijn threads ? Vergeef me aub. als ik hier geen hele uiteenzetting geef. Wat ik wel altijd doe, is via mijn topics een zo duidelijk mogelijke uitleg te verschaffen aan de mensen, en desgewenst nog meer uitleg indien je dat wil. Opgepast, ik ben geen Vlaamse Meester maar minstens zo bereid om je op het goede pad te helpen ! En er zijn er hier die net als ik, klein begonnen zijn en ondertussen serieus hun plan trekken. Net als u binnenkort.
 
Duffy, wat je ook kan doen, is in anderen hun topics vragen stellen als je daar iets ziet waar je meer info over wil.
Als je bepaalde begrippen niet kent, stel dan gewoon de vraag in het bewuste topic waar je het tegenkomt. Je zal zien dat je reactie zal krijgen, zonder dat je jezelf als beginneling moet voelen.
Er komt bijna dagelijks een nieuw product op de markt of er wordt een "nieuwe" manier gevonden om bepaalde resultaten te bereiken en die geven ze graag een naam, dus zelfs de doorwinterde modelbouwers moeten leren hier mee te werken of leren begrijpen...
Ook niet iedereen schrijft steeds een reactie in de topics die hij/zij leest, soms gewoon omdat er niet veel meer gezegd kan worden dan ooh en aah... Dus is het niet telkens negatief als je geen reacties krijgt ;)

En zoals reeds gezegd, het zit in je vingers, enkel oefenen zal je de kennis en het fingerspritzen gevoel geven ;)
 
... zelfs de doorwinterde modelbouwers moeten leren hier mee te werken of leren begrijpen...
Dat is maar al te waar, ik zit nu al zo'n 45 jaar in het modelbouwwereldje, deels passief, deels actief en ook ik moet meer dan eens het topic over die begrippen raadplegen om te begrijpen waar het nu precies over gaat... temeer dat er veel begrippen zijn die vroeger anders werden benoemd. En dan al die afkortingen... pffff op den duur kunt ge soms ni meer volgen! :(
 
Probeer vooral plezier in het bouwen te houden en maak de modellen zoals jij ze wilt.

Zelf probeer ik op elk model eens iets nieuws uit of probeer ik de lat iets hoger te leggen. Eerst stappen en dan pas lopen. ;-)
 
Mijn kleine bijdrage aan dit topic, leer eerst een model netjes in elkaar te plakken, dus naden, gaten en andere onregelmatigheden weg te werken en nette afwerklaag aan te brengen.
Als je dat onder de knie heb gaat dan pas verder met enkelen simpele verwering technieken.
Alles in een keer toepassen aan technieken werkt niet als je de basis niet snapt.
 
Allen,
Ik volg hier de gesprekken aandachtig, wat Ron zegt lijkt me idd aangeraden. Ik ben nogal van het nerveuze type en mijn probleem is (en niet alleen in modelbouw hoor) ik wil altijd alles zo goed mogelijk doen en liefst ook zo snel mogelijk alles perfect beheersen. Ik snap nu al dat dit in modelbouw niet mogelijk is. Wat ik wel ondervind dat is dat ik tijdens het modelbouwen heel wat rust vind en dat wil ik behouden. Ik was door alle opzoekwerk de weg wat kwijt en dacht "dit zal ik nooit kunnen, ik ga me belachelijk maken...".
Door de reacties op het forum voel ik me weer terug met de voetjes op de grond en heb ik door dat "alles kunnen" niet hoeft en ook kleine stapjes vooruitgang maken ok is, zolang het maar plezant blijft. Ik ben trouwens nog maar halfweg mijn leven hé (47j :D ) dus heb nog wat tijd om mijn niveau aan te scherpen.
Ok genoeg gelammerd nu Duffy, tot binnenkort en thx.

Duffy
 
Terug
Bovenaan