Hoofdsponsor

1/35 Tamiya Jagdpanther met motorescorte [DONE]

Status
Niet open voor verdere reacties.

StevenVD

Well-known member
Registered
Lid geworden
12 jul 2012
Berichten
4.307
Omdat mijn Danaproject steeds verder op zijn eind loopt, heb ik besloten nog iets anders terug op te pakken. Ik heb er een jaartje geleden al eens iets over gezegd in een discussie over telefoonpalen: http://www.modelbouwen.be/showthread.php?t=7825. Die palen kwamen op een diorama dat dus al een half jaar in de diepvries stond, sinds de groepsbouw over het Ardennenoffensief op Modelbrouwers op zijn eind gelopen was vooraleer ik maar in de buurt van een afgewerkt model kwam. Zo zag het er uit:

attachment.jpg

Aan de linkerkant van de foto, achter op de weg, komt een Jagdpanther die ik gebouwd heb uit de kit van Tamiya, een late versie die ik opgefleurd heb met een Eduard PE-kitje en Bronco Panther-tracklinks. Deze heeft al twee lagen verf gehad, een zwarte primer en een dosis Tamiya zandbruin.

attachment.jpg

attachment.jpg

Op de motorkap komt een set van meelifters die ik gescratcht heb uit een kit van MB:

attachment.jpg

Op referentiefoto's zie je vaak hoe pantserbrigades vergezeld worden van motorgroepen. Ik heb daarom vier motoren gekocht, dat begon bij de Zundapp van Vulcan models, die al PE bij de kit heeft. Daarna kocht ik de dubbelset BMW-Zundapp van Tamiya, waar ik de Eduard-setjes voor kocht en dan nog de DKW met wegversperring van Tamiya, waar een set van Royal Model bij zat. Deze heb ik dus gebouwd rond de reeds beschilderde motor, waarna ik dat afplakte en spoot. Ze staan nu alle in het grijs, ik kan nu alle stukjes verder toevoegen zodat ik kan gaan verweren. De berijders zijn nog niet zo ver afgewerkt, het zijn de oorspronkelijke kitfiguren want je vindt nauwelijks resinfiguren in een rijdende positie.

attachment.jpg

attachment.jpg

Ik heb ook al de banden gekwast tussen de framedelen door. Zo gauw ik de kans zie, zet ik de Jagdpanther in zijn 3-tone zebrapatroon en komt er mijn allereerste poging tot haarlakgedoe om daar nog een wintercamo over te doen. Verder heb ik nog de volgende accessoires liggen:

-Eduard motornummerplaten-PE-set
-Klimop PE-set voor op de telefoonpaal
-Joefix sneeuw, ook mijn eerste poging tot
-Tamiya vaatjes- en jerrycans-set

Het werd tijd dat dat allemaal eens gecombineerd kon worden.
 
Dat ziet er een interessant dio in wording uit. Ben benieuwd.
 
De aandacht is getrokken ,en natuurlijk zijn we benieuwd naar de verdere afwerking hiervan.
Ziet er alvast netjes uit ;)
 
Hey,

Indd, mooi om te volgen. De Ardennen spreken velen aan.
Ben benieuwd naar de volledige setting. ;)
 
Interessant ! Werd je de motorenbouw niet beu op gegeven ogenblik ?
 
Het zijn vier verschillende motoren, het is dus net heel interessant om de onderdelen te kunnen vergelijken. Wel is het een probleem om ze te manipuleren met al die PE uitsteekseltjes.
 
Dag Steven,

Kijk even hiernaar :

http://www.dersockelshop.de/militar...igures/3798/german-sidecar-team-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/militar...res/4841/ss-dispatch-rider-1944-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/militar...37/motorcycle-feldgendarmerie-2-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/militar...38/motorcycle-feldgendarmerie-1-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/militar...5-driver-figures/7657/ss-riders-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/detail/index/sArticle/10153/sCategory/1426
http://www.dersockelshop.de/militar...546/dkw-german-motorcycle-rider-wwii-/-1-35?c
http://www.dersockelshop.de/militar...18472/german-motorcycle-soldier-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/militar...-motorcyclist-ww2-eastern-front-/-1-35?c=1426
http://www.dersockelshop.de/militar...32930/german-motor-cyclist-wwii-/-1-35?c=1426

De meeste hiervan zijn resin figuren, en dus eerder aan de prijzige kant...

Je conversies van de MB figuren vind ik zeer geslaagd. MB figuren lenen zich uitstekend, vind ik, voor het verbouwen naar eigen wens. Zelf heb ik een MB kit verbasterd en er twee panzergrenadiers van gemaakt op mijn Panzer III. Mits toevoeging van de resin hoofdje, bvb Warriors of Hornet, bereik je zelfs het niveau
van de meeste resin figuren.

Dit wordt een mooi dio, het Ardennenoffensief heeft mij altijd al zeer geïnteresseerd.

Succes,

Groeten Rik
 
InFlandersFields, bedankt voor je links. Ik heb er maar eentje kunnen bekijken, de middelste, want de andere schijnen niet ver genoeg door te verwijzen. Nu heb ik bij Sockelshop al wel eens kunnen kijken toen ze op een beurs stonden. Meestal zit er dan ofwel een voor mij onbruikbaar figuurtje voor de sidecar in de kit inbegrepen, ofwel staat de motard met zijn voeten op de grond, dus die vallen dan af. Wat het risico ook groot maakt, is dat je niet zeker weet of de figuur wel gaat passen op de motor. Bij de PE-kits zitten ook wel vaak accessoires om de berijders van de plastic kit te upgraden.

De MB figuren zijn verder gedetailleerd met een scherp mes, eentje zijn armen zijn rechtgezet en er was er ook een bij waarvan ik de mantel met een hete soldeerbout heb moeten bewerken om hem op een logische manier op de hull te laten zitten. Hornet-hoofdjes is wel nog iets dat ik nog niet in huis gehaald heb. Ik vraag me ook af wat je naast cyanoacrylaat kan gebruiken om resin te plamuren, want zoiets moet je eerst ter beschikking hebben voor je ook met resin kan beginnen scratchen. Gelukkig is dat bij de meeste resinkits niet nodig, aangezien die nogal nauwkeurig passen.
 
Mmmmm.... dit wordt een grote dio met wat voertuigen en figuren. Ik kom erbij zitten om dit op te volgen! Heel mooi begin!

Thierry
 
Volgens mij werkt die site van Sockelshop nog met frames, al jullie links tonen bij aanklikken alleen de homepage, hoewel ik aan de URL zie dat het om een aparte pagina gaat. Ik zal eens kijken of ik ze zelf terugvind in hun menu.

Ik dacht dat Humbrol putty niet goed zou lukken omdat dat voor styreen bedoeld is. Misschien toch eens proberen dan.

Edit: er zit werkelijk geen enkele bruikbare bij, op die vier pagina's vol figuren... Ofwel zitten ze er verkeerd op (het is wel een rijdende colonne, hè), ofwel zijn ze niet winters genoeg gekleed, of ze zijn wanstaltig. Ik denk dat ik nog best gewoon de bijgeleverde figuren wat fatsoenlijk aankleed.
 
Laatst bewerkt:
Volgens mij werkt die site van Sockelshop nog met frames, al jullie links tonen bij aanklikken alleen de homepage, hoewel ik aan de URL zie dat het om een aparte pagina gaat.
Dat is raar, als ik de link hier aanklik krijg ik meteen de juiste page.
 
Ik krijg de homepage en onderaan komt daar dan wel een verwijzing naar wat ik laatst bekeken heb, maar dat komt omdat ik zelf op zoek ben gegaan in het menu. Anders zou daar niks staan.

attachment.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik kom ook telkens op hun homepagina terecht, gelijk welke link in eender welk topic ik aanklik....

Trouwens een mooi dio in wording ;)
Denk dat je inderdaad best zelf je figuren ombouwt indien je ze allemaal rijdend wil laten poseren. Een optie is dat je de benen van rijdende figuren combineert met een ander torso om verschillende figuren te bekomen?
 
Als je op een link van sockelshop klikt en je komt en op de homepage moet je de taal veranderen van het duits naar het Engels ;-).

Interessant dio deze ga ik zeker volgen.

GRTZ
Koen
 
Apart, nu werkt het inderdaad. Dus voor hun eigen landgenoten werkt de site niet goed... Momenteel ben ik op zoek naar een uitlaat van de DKW. Ik had die opzij gelegd om overal nog aan te kunnen, iets te ver opzij blijkbaar. Waar ben ik er gedurende een half jaar mee gebleven? Over heel het huis vind ik dozen met stukjes ervan...
 
Apart, nu werkt het inderdaad. Dus voor hun eigen landgenoten werkt de site niet goed... Momenteel ben ik op zoek naar een uitlaat van de DKW. Ik had die opzij gelegd om overal nog aan te kunnen, iets te ver opzij blijkbaar. Waar ben ik er gedurende een half jaar mee gebleven? Over heel het huis vind ik dozen met stukjes ervan...
Oei, das minder, kan je hem niet scratchen?
 
Het gaat over deze uitlaat, met de twee hendels erboven daaraan vast. Zou niet zo simpel zijn, toch nog maar even doorzoeken...

DKW%20NZ%20350%20w%20wersji%20wojskowej.jpg


(foto http://www.dkw.hoffman.auto.pl)
 
Veel succes met je zoekwerk !

Naast plamuur kun je ook een putty gebruiken, bvb Tamiya putty of Magic Sculp. Tevens kun je hiermee veranderingen of een ombouw realiseren.

Groeten Rik
 
Oef, uiteindelijk heb ik het teruggevonden, buitenshuis nog wel. Het moet van de plank gewaaid zijn waar ik mijn net gespoten onderdelen had gelegd. Er had al wel iemand op getrapt maar er is maar een handeltje afgebroken. Dat is al vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan