Hoofdsponsor

1/24 Pontiac Firebird 1969 [DONE]

Schaal 1/24 - 1/25

oldieman

Well-known member
Registered
Lid geworden
13 jan 2016
Berichten
1.343
Hier dan de volgende kit waar ik mee ga starten.Het is een pontiac firebird uit 1969.De kit is afkomstig van AMT en heeft een schaal1/25.Er zijn twee motoruitvoeringen en dat zijn de 400 cubic inch v8 en de 225 cubic inch ohc 6.Ik heb gekozen voor de 400 inch.Ook zijn er twee motorkappen alsook twee uitvoeringen wat de wielen betreft.Bij deze de eerste foto's.

attachment.jpg

De inhoud.

attachment.jpg

Bij deze laatste foto heb ik een vraagje.De lampen zijn volledig vervaardigd uit chroom er zijn dus geen glaasjes bij alsook geen binnenwerk en ik zou graag het chroom verwijderen.Dus dit zal nogal storend overkomen.Moest iemand een oplossing weten laat maar horen.

De koplampen.

attachment.jpg

Binnenkort het vervolg.
Marc S
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als alle chroom weg mag, een tijdje (afhankelijk van de fabrikant) in Dasty ontvetter leggen, in een gesloten doosje.
Dasty is verkrijgbaar bij Wibra en kost 2x niks voor een bus
 
@Jordic.Het chroom verwijderen is geen probleem maar zoals je kan zien op de foto zijn de koplampen uit èèn geheel samen met de glaasjes vervaardigd in het chroom.Dus eens afgebleekt zijn eveneens de glaasjes in het wit plastiek.Daar zou ik nu graag een oplossing voor weten.
Marc S
 
ahja op die manier :)

dan zou ik het chroom nie verwijderen en het zo laten. Gaat wel geen heel realistisch uitzicht zijn, maar ik zou op dit moment niet direct een oplossing weten
 
Marc maat gewoon uitboren glaasjes zal ik nog hebben liggen en een andere optiek achter zetten
Wat denkt ge ?
Marc
 
@coachke.Dat zou een oplossing kunnen zijn,bedankt voor het meedenken.
Marc S
 
Heel veel succes, schuif een stoeltje bij
 
Ik dacht dat Stephen (Modelbouw specialist) lensjes verkocht, zijn bolle lensen met een chrome achtergrond ziet er erg realistisch uit.
 
Ik dacht dat Stephen (Modelbouw specialist) lensjes verkocht, zijn bolle lensen met een chrome achtergrond ziet er erg realistisch uit.

Volgens mij ben ik die ook tegen gekomen, en zelfs een aankondiging ervan.
 
Inderdaad uitboren en vervangen door lenzen van bij Steven of het uitgeboorde gedeelte voorzien van een chrome ondergrond bv. Molotov pen en dan een glaasje ervoor, eventueel uit verpakkingsmateriaal en een doorslag.
 
Beste vrienden denk eraan het is schaal 1/25 en het meeste van onze vriend Steven zal wel in de richting 1/35 gaan zeker , ik wist dat niet moet ook eens kijken
Marc
 
Zal eens kijken bij Steven of ze in deze schaal te krijgen zijn.Allen bedankt voor het meedenken voor een oplossing.
Marc S
 
Marc, succes met de bouw van de pontiac,
 
Bij mijn vorige post had ik aan jullie de vraag gesteld wat ik zou doen met de koplampen omdat ze samen met de glaasjes mee in het chroom vervaardigd zijn(zie laatste foto)Toen heb ik de tip gekregen om ze uit te boren en er lensjes in te plaatsen hetgeen een goede oplossing zou zijn.Ik heb nu iets anders geprobeerd en dat is het volgende.Ik heb de lampen niet uitgeboord.Ik heb eerst het chroom verwijderd met bleekmiddel en daarnaa heb ik nieuw chroom gespoten.Dan heb ik een witte wasch gelegd.Daarna met aangelengde houtlijm de lensjes gevormd.Dan heb ik een paar laagjes glanzende vernis aangebracht.Op de volgende foto's zie je het resultaat.Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

attachment.jpg

attachment.jpg

Marc S
 
Marc het ziet er stukken beter uit dan verleden week , de enige raad die ik nog ga geven ( hoeft niet dat weet ge he ) is nu met uw chromestift de cirkel rond de lamp in chroom schilderen dat kan met een fijn borsteltje beter en dan komt het weer natuurlijker over
Even uw Molotow op de tip duwen en dan komt de verf en dan kan je met een fijn penseeltje schilderen
Grt
Marc
 
Zeer mooi resultaat.
Op deze manier heb je toch nog de lijntjes in je "glas".
En toch lijkt het alsof er diepte in zit.
Deze methode is er één om te onthouden ;)
 
Ziet er echt uit, even onthouden
 
Bedankt voor de leuke reacties.Het enige wat er nog moet aan gebeuren zijn de chroom ringen schilderen hetgeen coachke opmerkte.
Marc S
 

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan