Hoofdsponsor

1/59 Falcon9 - Falcon Heavy - Fairing - CrewDragon - schaal 1:59

Chriske

V.I.P.
V.I.P.
Lid geworden
14 mrt 2021
Berichten
386
Onze ruimtevaart specialist Koen(in Urania) vroeg me laatst of ik voor hem een Falcon 'tafelmodel' kon maken. Hij wil tijdens zijn ruimtevaart babbels(die je kan bekijken op YouTube) wat meer uitleg geven over de werking van zo'n raket. Graag had hij een opengewerkt model, zodat er binnen in de raket gekeken kan worden. Als de camera's draaien moet die Falcon raket, samen met hem, bij in beeld dus die nieuwe Falcon mag niet te groot zijn.
Er werd gekozen voor schaal 1:59, hier ook alweer omdat, zoals bij het grotere'broertje', het brandstofgedeelte ook een standaar PVC buis gebruikt kan worden. De keuze viel op PVC buis 63mm, dus Falcon is uiteindelijk toch nog 1.2m geworden.
Er is gekozen om Falcon Heavy snel te kunnen wijzigen naar Falcon9, door simpelweg beide boosters te verwijderen. En ook kan Koen kiezen of hij de Fairing op de raket wil monteren of de CrawDragon.

Dat openwerkeng van zo'n raket is wel een uitdaging en vraagt wat extra tekenwerk.

1623049737756.png
 
Laatst bewerkt:
Er moet ook nog een houder worden gemaakt om de boosters in te 'parkeren' als Koen beslist om enkel te werken met Falcon9. Die houder wordt op een veilig plaatsje tegen de muur gevezen. Deze houder is momenteel in de maak. Op de tekening zitten de boosters en ook de Fairing in de houder.

1623050600033.png1623050680527.png
 
De decals zijn trouwens ook in de maak, Michel(een van onze tekenaars) gaat die maken.
Dus jullie hebben nog 1 foto te goed... :winking:
 
Jullie zijn ongelofelijk, man, man, man....
 
Jullie zijn ongelofelijk, man, man, man....
Ik vertelde het al als ik me niet vergis, we amuseren ons. Maar ik vermoed dat jullie allen op dit forum dat ook wel doen hé...?...:winking:
En dan te bedenken dat, in ons geval, dit soort activiteiten pakweg 10 jaar geleden niet mogelijk was. 3D printers waren er toen al wel, maar hadden helemaal de mogelijkheden niet van wat die dingen nu kunnen.
 
Met de decals is dat ding helemaal klaar, onze ruimtevaart specialist Koen is content...

1623940596148.png
 
Mooi, mooi..... zojuist de Chinese zetpil de lucht zien in gaan, is ook wel een mooi concept.
 
no comment....:((
Chriske, ik hoop dat ik hier niets verkeerds gezegd heb.
Is de "no comment" gericht op de Chinese raket of is dit op het feit dat ik het woord zetpil gebruikt heb?
Heb er zeker niets verkeerd met bedoeld hoor.
 
Nee hoor Erwin, no worries, mijn uitspraak heeft alles te maken met het amateurniveau waarmee die chinezen bezig zijn.
Er is namelijk een internationale afspraak om terugkerende onderdelen(waste parts) op een afgesproken locatie in de Stille Oceaan neer te laten komen, veilig weg van de bewoonde wereld. Je wil immers niet dat zo'n brokstuk van een paar ton in uw tuintje neerkomt hé...
Laatst kwam hun afval neer in de buurt van NieuwZeeland, dat was althans hun twijfelachtige voorspelling.
Wil China zich niet aan die afspraak houden of kan China dat niet...?
Ik denk zelfs dat 'zetpil' niet eens een slechte benaming is...:biggrin: Hoewel.... een zetpil weet je precies waar die terecht komt, dus toch niet zo'n beste keuze qua benaming uiteindelijk...??..:winking:

Niet de betere vergelijking, ik weet, maar de V2"s gingen ook(heel even) de ruimte in(88km) om daarna op of heel dicht in de omgeving van Londen neer te komen.
88km was in het begin, kort daarna zijn ze stelselmatig hoger beginnen vliegen.
En dat was 75 jaar geleden..!!!!!
 
Ben eens gaan zoeken, die V2's waren geeens zo groot, slechts 14m. Behoorlijk knap, voor zo'n klein ding, wat die gasten er mee deden.
 

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan