Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/35 Wehrmacht Tank Hunter [DONE]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 20

Discussie: 1/35 Wehrmacht Tank Hunter [DONE]

 1. #1

  Standaard 1/35 Wehrmacht Tank Hunter [DONE]

  Goedenavond Beste Kijkers !

  Een paar maand terug bestelde ik dit figuur online. Het is een CMK figuur : F35 214 Wehrmacht Tank Hunter Marching.
  Het merk CMK was mij niet bekend, dus ik wou even een kleine test met dit figuur.

  Bij aankomst met de post bleek dat het hoofdbestanddeel, het corpus met rechterbeen (dit vormt één geheel), voor de helft uit een grote luchtbel bestond. Een beetje teveel plamuurwerk,...

  Dus : contact opgenomen met de verkoper, die mij een foto vroeg van het beschadigde onderdeel, waarop ik binnen de drie dagen een nieuw vervangdeel opgestuurd kreeg. Van service gesproken !

  Er is nog wat plamuurwerk noodzakelijk, maar dit valt binnen de reden. Slechts een paar kleine gietbellen en hier en daar een kleine spleet.

  Verder is het figuur zeer fijn gedetailleerd. Verschillende plooien in de kledij zullen het schilderen een hele uitdaging maken.

  Foto's van de zaken tot nog toe :  Dit is het enige voorbeeld waarop ik mij kan baseren. Geen foto of box-art toestanden.

  Wel vind ik er een fout inzitten : in zijn rechterhand houdt hij een raket vast voor een Panzerschreck, in zijn linkerhand een kistje met nog twee exemplaren. Op zijn rug een K98 ! Geen Panzerschreck !

  Daarom heb ik één en ander aangepast :  De Panzerschreck kom ik over uit de Tamiya kit van de Krupp Protze. Deze heb ik geassembleerd voor de Tank Hunter. De loop is aan de bovenzijde uitgeboord en de trekkabel is verlengd dmv een eindje fijn koperdraad.  De raket, in de kit eveneens uit resin, bestaat uit drie onderdelen : de kop, het einde en het middenstuk dat ie in zijn hand houdt.
  Omdat ik een hekel heb aan kleine fragiele onderdelen heb ik deze raket gemaakt uit messing. In drie onderdelen : de kop, het einde en de middenstaaf welke ie in zijn hand houdt.

  De oude staaf is uit zijn hand geboord, waarna een messing stift diameter 1 mm in de plaats is gelijmd. Hierop zijn beide andere onderdelen gelijmd.  Dit is nog een dry-fit. De arm met raket en de Panzerschreck worden los van het lichaam geschilderd.
  Het linkerbeen is een apart onderdeel met hierover een deel van zijn regenvest.  Hier is het koperdraadje te zien op het ondereind van de Panzerschreck.

  Bedoeling is dit figuur op een dio te plaatsen met de SdKfz 250/9 2 cm Reconnaisance.

  Groeten Rik

 2. #2

  Standaard

  Ziet er een mooi figuurtje uit Rik, en inderdaad dat is wel mooie service.

  Grtz Bart.

 3. #3

  Standaard

  Dit is indrdaad goede service van de verkoper. Figuren van dit merk heb ik nog niet gebruikt, wel enkele kit's en wat after market stuff. Is redelijk goede kwaliteit, over het algemeen...
  Fijn werk dat je gemaakt hebt van de granaat
  Ik zie dat het een Wehrmacht Tank Hunter is, maar maak je er deze van? Of welke print ga je de zeltbahn geven?

  Heer - Splinter Zeltbahn winter:


  Waffen ss - Oakleaf Zeltbahn


  Waffen ss - Oakleaf Zeltbahn

 4. #4

  Standaard

  Bedankt voor je foto's, Beyond !

  Ik wist niet dat er naast het Splinter pattern van het Heer nog andere versies bestonden. Wel wist ik dat er twee soorten Splinter pattern waren : deze die je hier toont, de early war versie en de versie 1943 met soft-edge.

  Ik ben er nog niet uit welk patroon ik er op zet. De SS kleuren spreken mij meer aan, maar de halftrack wordt waarschijnlijk een Wehrmacht uitvoering, dus zal ik genoodzaakt zijn om het Zeltbahn in Splinter pattern te schilderen...

  Ik zal er nog maar enkele nachtjes over slapen zeker ?

  Groeten Rik

 5. #5

  Standaard

  Leuk figuur Rik,
  Maar het klopt dat er geen Panzerschreck bij zit. Jij hebt de F35214 besteld, de lader die bij schutter F35213 hoort (weet ik ook niet uit mijn hoofd, vond ik hier).
  Ik ben zelf een absolute "0" in figuren schilderen, maar veel succes.
  Misschien helpt deze link:http://http://www.armorama.com/modul...cle&artid=3810, of anders deze: http://http://www.timelinesforum.com...?page=oakleaf1
  [Edit: 2e link hierin geplaatst]

  Peter
  Laatst gewijzigd door Makamba; 04-06-12 om 00:50 Reden: 2e link plaatsen

 6. #6

  Standaard

  Bedankt Peter.

  Je hebt gelijk, de foto waarop ik me baseerde om de Panzerschreck juist op de rug van de man te plaatsen toonde ook twee personen. Dus dit zal wel één gunner en één hulpje zijn.

  Maar ik zal hem toch verder bouwen zoals ik al begonnen ben. Trouwens, de schutter, zoals te zien op de site van CMK is in firing position, terwijl ik ze in scène wil zetten terwijl ze oprukken...

  Groeten Rik

 7. #7

  Standaard

  Heb je die raket gefreesd misschien ?


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 8. #8

  Standaard

  Nee Peter, de raket bestaat uit drie delen. Het middelste is gewoon een messing staafje van 1 mm diameter.

  De beide uiteinden zijn gedraaid op de draaibank uit een stukje 3 mm staaf. Een gaatje van 1 mm is geboord om de middenstaaf ertussen te lijmen.
  Ik heb hier geopteerd voor lijmen en niet voor solderen omdat de montage gebeurd is in de hand. Ik had hier het stukje resin staaf in de hand uitgeboord en de messing staaf in de plaats gelijmd, waarna ik beide uiteinden op de messing staaf heb gelijmd.

  Groeten Rik
  Laatst gewijzigd door InFlandersFields; 06-06-12 om 21:26

 9. #9

  Standaard

  ach zo !


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 10. #10

  Standaard

  Goedenavond Beste Kijkers !

  Ook hier zijn er wat spaarzame vorderingen gemaakt :  Na de grondlaag stelde ik vast dat er verschillende gietholtes zichtbaar waren. Deze zijn dichtgeplamuurd en opgeschuurd waarna de grondlaag volgde, H119.  Donkergroene vlekken werden geschilderd met H149 en een tikje zwart. Met H98 werden her en der een kleine bruine vlek geplaatst, nu bijna niet meer zichtbaar...
  Met H38 is het lentegroen opgebracht. Met een fijn penseel dot na dot naast elkaar geplaatst. H38 is een Gloss kleur, wat verklaart waarom dit groen nog steeds glanst, een laag matte vernis wordt nog opgebracht.  Het gelaat is reeds geschilderd, wel dienen de ogen nog aangebracht en de kinband geschilderd.  Ook de helm cover is in Oakleaf Spring Pattern geschilderd.

  Groeten Rik

 11. #11

 12. #12

  Standaard

  Mooi resultaat, eens mat zal het nog mooier uitkomen...
  Ik blijf dit in de gaten houden

 13. #13
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Goed die camo ! Werden de vlekjes met enamel oid. gedaan ?

 14. #14

  Standaard

  Ziet er heel goed uit, ben benieuwd naar het vervolg.

  Grtz Bart.

 15. #15
  Goede topic beantwoorder Michel's schermafbeelding
  Geregistreerd
  25-07-08
  Berichten
  2.683

  Standaard

  prachtig schilderwerk Rik
  Groeten,

  Michel.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •