Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/20 toyota celica [DONE]
Pagina 1 van 7 12345 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 94

Discussie: toyota celica [DONE]

 1. #1

  Standaard toyota celica [DONE]

  Rik gaat iets RAARS doen, HELP. Rik gaat een auto doen. En dit heeft gevoelsmatig toch twee wielen teveel. Ik kan er ook niets aan doen. Maar goed.

  Eerst wilde ik deze voor de wedstrijd inzetten. Alleen is dit niet mogelijk vanwege de schaal. Daar kwam ik helaas telaat achter. Dus post ik het toch maar hier. Vanavond voor het eerst even aan gewerkt. En natuurlijk moet ik er wel iets eigens van maken.


  Dan is dit de doos. De inhoud, ben ik net achter, ben ik vergeten te fotograveren. Dat houden jullie van mij tegoed.

  Maar nu eerst het begin. De lampen. Ik bouw geloof ik weer niet volgens de handleiding. Ik moet toch eens kijken in die dingen. Ze maken ze toch niet voor niets denk ik.


  Het reflector glas van de koplamp. Nog in de oude staat.


  En dan in de doormij aangepaste staat. Als het goed is heb ik hiervoor genoeg ruimte, de schaal is toch 1 : 20


  En dan nu het waarom ik de lampen heb aangepast. Is het verschil een beetje te zien.

  Tot de volgende keer. Met de onderdelengietramen.
  Laatst gewijzigd door Camaro69; 15-10-14 om 19:56
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 2. #2

  Standaard

  Hey Rik,

  Een auto is iets wat je niet gewoon bent hé ? Maar met uw bouwkunsten gaat het vast en zeker lukken om hier een prachtmodel neer te zetten.
  Heel mooi die lichtjes in de koplampen.

  Succes met dit project

  Pascal

 3. #3

  Standaard

  Rik,

  Tof dat je toch de uitdaging aangaat.
  Je bent in elk geval goed gestart zie ik.

  Knap idee om er verlichting in te steken.
  Het is trouwens een fantastisch model in mijn ogen.
  Grtz,

  Dominiek

 4. #4

  Standaard

  Dank je wel jongens. Doet mij goed. Na een lastige en onverwachte dag qua prive. Nog wel een beejte kunnen doen als afleiding. En dan daar ook nog een paar plaatjes van gemaakt, natuurlijk als jullie willen commentz in good or bad.  De onderkant. Geschuurd en natuurlijk al een beetje gewerkt met wat plamuur. Er zitten diepe gaten in. En die wilde ik toch een beetje weg hebben. En helaas heb ik nu al kunnen zien dat ik ze niet helemaal weg ga krijgen. Dit omdat ik het plastic niet helemaal netjes recht en glad ga krijgen. Daar kom ik gewoon niet zo goed tussen. Wel heb ik ook gezien dat deze weg vallen doordat er zaken boven en voorlangs zullen komen. Dus dan valt het niet meer op. Maar goed toch maar zoveel mogelijk wegwerken toch.


  En natuurlijk weer wat gedaan met de auto zelf.

  De verlichting is er nu helemaal in. Het rooster is zwart gemaakt. En dan blijft deze ook zwart. Dan weet de kenner ook gelijk dat ik de versie in rood / wit ga maken. Het enige punt is dat ik de post sirquit wagen ga maken. Die heeft twee brandende lampen ipv 1 in elke koplamp. En dat vind ik mooier.


  Een sneakprevieuw van het resultaat zoals dat zou moeten gaan worden. Hoop ik.  En dan de lijnen tussen de deur en auto uitdiepen. Dit om er een beter schaduw effect in te krijgen.  En dan is dit het resultaat van heel even krassen. Alles moet nog even bijgewerkt worden en met een schuurpapiertje geaaid worden.


  En dan die onderkant. Heeft inmiddels zijn matte zwarte kleur gekregen. En is voorzien van zijn eerste kleurbekenning. Die word straks nog wel even netjes glad en egaal, maar dat na een derde schilderbeurt. Of misschien wel een vierde. Dit omdat de ondergrond donker is.

  Voor zover laat ik jullie weer in spanning voor de volgende update. Het spuiten van de body.
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 10-08-08 om 12:48
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 5. #5
  Turner
  Gast

  Standaard

  Goed bezig Rik! Erg leuk idee om die verlichting in te bouwen!

  Misschien kan jij (of iemand anders die er verstand van heeft) daar een leuke how-to over schrijven.

  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg

  oh ja, Rik, ik zie op de doos echt maar twee wielen hoor
  (and the truth is a matter of perception)

 6. #6
  zarnok
  Gast

  Standaard

  Dit ziet er echt een specialleke uit!!! En dan ga je nog verder door er verlichting in te bouwen!!!

 7. #7

  Standaard

  Tja op de doos zie ik wel zes wielen. maar dan op drie auto's toch zitten er in de kit 4, tenminste dat is wat ik heb geteld. Dan maar weggooien.

  Wat betreft die how to. Ik weet niet of dat wel handig is. Dit omdat het niet zomaak ingebouwd kan worden denk ik. En omdat dit een probeersel is van mij. Is mijn eerste auto.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 8. #8

  Standaard

  Heb je ooit een modelengeneer horen grommen. Wel mijn buurman heeft zojuist een paar nieuwe woorden geleerd. Hoe kan dat. Nadat ik alles zorgvuldig in de grondverf heb gezet. Alles dus netjes geschuurd, nog een laatje dun erover, en gepolijst. Dan denk je dat het goed is. En kan de witter verf er als ondergrond op. Zo gezegd en dus ook zo gedaan. Lekker laten drogen. En afplakken maar. Dit omdat de rode verf nu aan de beurt zou zijn. Jawel zou zijn. Omdat ik een stukje moest uitsnijden ivm een bochtje. Wel eens vaker gedaan. En met een nieuw mesje dus het tamiya tape losgesneden. En dan wil ik dus dit tape verwijderen. Watskebeurt, wel ook de verf ging mee. De lak en de grondprimer laat dus gewoon los. De grondlak is van tamya, meegekregen door de winkelier, speciaal voor fijn spuiten. Niet dus. Is niet voor kunstof, is voor metaal. En nee ik houd het netjes hier, maar daarnet even niet.

  Affijn om ook jullie van mijn blamage mee te laten genieten de foto's.


  De grondverf, zo te zien goed, maar het blijkt dus later anders.  Wellja nog even passen en meten voordat ik ga plakken, en natuurlijk de lijnen afmeten. Anders komt de motorkap niet uit met de body, en dat kunnen we niet hebben.


  GGGGGGGGGRRRRRRRRR $%$#@#$%^%$, morgen maar eens onderhandelen in de winkel. Toch maar weer naar de action, die doet het wel goed.

  Dus het gehel zooitje gaat straks netjes de mr muscle in, moet deze nog wel even gaan aankopen. De oude is op vanwege een figuur, dat ook al niet wilde lukken.

  Het is mij dus wat, er gaat steeds wat mis. Wie haalt aub mr murpey bij mij op.
  Hij wil zelf niet vertrekken.
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 10-08-08 om 12:50
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 9. #9
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Da's wel eventjes balen Rik.

  Heb je het model -voor je het in de primer hebt gespoten- wel goed ontvet?
  Eén klein plekje waar nog wat spuitresidue aanhangt, kan genoeg zijn om heel het model te verkl*ten.


  Droop

  PS: wij (de rest van het forum) zouden graag M. bij je komen weghalen maar we vrezen dat hij dan bij ons zal komen wonen.
  Sorry mate, je mag 'm houden.

 10. #10

  Standaard

  Jawel Droop, ik had echt alles goed ontvet. Het heeft een badje gehad en met spiritus daarvoor. Dus ik neem aan dat het goed is. Maar op de bus staat in van die veel te kleine letters dat het uitsluitend geschikt is voor metaal. Helaas blijft de winkelier ondanks het lezen van het etiket volhouden dat dit de enige is die hiervoor geschikt is. Maar goed hij weet niet beter denk ik. Lezen is een vak appart en ik had dat eigenlijk ook moeten doen alvorens te starten. En natuurlijk, ik schreeuw altijd om proefstukjes. Dat had ik ook moeten doen. Dit is echt een uitzondering geweest dat ik dit niet gedaan heb en gelijk maar weer met de neus op de feiten gedrukt waarom het nu zo belangrijk is dat je dat dus gewoon wel doet.

  Dus ziet de Celica er nu zo uit.  Naakt dus.
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 10-08-08 om 12:50
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 11. #11

  Standaard

  En ook hier weer een klein updatje. Er valt eigenlijk weinig te schrijven, maar nu ziet het er zo uit.


  Helemaal wit dus. Nu maar lekker drogen. En dan kan weer gaan afplakken. Tenminste als ik nog genoeg afplak tape heb. verdacht
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 10-08-08 om 12:51
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 12. #12

  Standaard

  Laat je niet kisten, maat.
  Maar ik heb er vertrouwen in dat het de goede kant uitgaat.
  Grtz,

  Dominiek

 13. #13

  Standaard

  Laar ik mijn kisten, nee, gelukkig niet. Maar die mr. M moet toch echt de deur uit. Maar als het nu weer niet lukt, gaan we gewoon weer overnieuw. Net zolang het wel lukt.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 14. #14

  Standaard

  Zo ken ik je weer
  Grtz,

  Dominiek

 15. #15

  Standaard

  Weer een kleine update, de rolbeugel en het dashboard, stoel enz. Zijn nu er in aangebracht. Deze zijn natuurlijk vantevoren eerst van een kleurtje voorzien. De rolbar is dus rood geworden en de tellers zouden zwart moeten van de bouwbeschrijving, maar die gaat uit van de blauwe versie, ik maak de rode. En die had witte achtergronden van de tellers. Dus ook dat is denk ik mooier. Maar kijk zelf.  De onderplaat is klaar tot zo ver, en ik heb de rolbeugel in elkaar gezet. Die heb ik wel als dryfit laten drogen. Dus om de vorm te behouden, anders was ik bang dat deze niet goed zou passen.  Na het drogen weer er uitgehaald. En dit is het losse resultaat geworden. Ik heb nu alles eerst netjes afgewerkt en kan het gaan spuiten, rood word de kleur.


  De stoel van de laatste laag rode lak voorzien.  De tellers bekkennen ook hun kleuren. Er komt nog een blanke lak overheen. Die dan gaat glimmen als of er een glas voor zit.  Het daschboard, deze heeft dus een zwarte ombouw en witte tellers, deze tellers hebben een zilver randje gekregen. Dit heb ik gezien op het orgineel.  En dan de pedalen, Ook de drukpotten en olie reservoirs zijn geschilderd. De doppen zwart en het reservoir zilver. Orgineel zijn ze van aluminium. Dus dat heb ik zo proberen na te bootsen. De pedalen hebben zwart rubber vlakken en ook een blank metaal kleurige stang.  Na het schilderen een dryfit van de rolbeugel. Deze heeft zijn kleurtje gekregen en de paspuntjes zijn schoongemaakt, dit om de verlijming mogelijk te maken. Alles past gelukkig nog. Alleen twee sinkholes vergeten zie ik na het spuiten. (die laat ik lekker zitten, zie je straks niets meer van)  En de binnenbouw erbij voor de rolbeugels. Deze houd de zaak op zijn plaats. Is ook al van kleur voorzien. De pedalen zitten daaronder en de potten steken dan daar boven uit.  En de stuurstang met het daschboard geplaats. Zo heb je gelijk een leuke kijk hoe het er vanbinnen uitziet.

  Kritiek is altijd welkom.

  En bedankt voor het kijken weer.
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 10-08-08 om 12:56
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

Pagina 1 van 7 12345 ... LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •