Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/48 F-14A Black Tomcat [!]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 26

Discussie: F-14A Black Tomcat [!]

 1. #1

  Standaard F-14A Black Tomcat [!]

  Ik ben nog niet helemaal klaar met men F5 op schaal 1/72 of ik heb alweer een ander kitje onder de loep genomen.
  Ik heb tevens ook de overstap gemaakt naar 1/48 omdat dit mij meer aansprak.

  Een foto van de doos:  En een kleine achtergrond (wikipedia) :

  De Grumman F-14 Tomcat was een Amerikaanse marine-onderscheppingsjager die destijds werd geleverd door de firma Grumman Aerospace. Hij diende als vervanger voor de F-4 Phantom II jager die in 1986 bij de US Navy werd uitgefaseerd.

  In de loop van de jaren werden totaal 556 stuks F-14A voor de USN gebouwd. De sterk verbeterde F-14B en F-14D versies werden later nog in kleine aantallen aan de USN geleverd.

  De F-14 was uitgerust met een, voor zijn tijd, uniek wapensysteem; het AWG-9 radargeleidingssysteem gekoppeld aan de AIM-54 Phoenix lucht-luchtraket. Hiermee konden luchtdoelen op meer dan 150 km afstand worden opgespoord en afgeschoten. De AWG-9 is een puls-Doppler multimoderadar waarmee meerdere luchtdoelen tegelijk kunnen worden gevolgd en kunnen worden aangevallen.

  Hoewel dit systeem in de jaren ’60 is ontworpen en nu een van de oudste lucht-luchtradargeleidingssystemen is, blijkt nog steeds hoe ver het zijn tijd vooruit was. Ook nu is het nog steeds in diverse toestellen operationeel en middels software upgrades wist men de operationele levensduur tot 2015 te garanderen.

  De F-14 kon met dit systeem 24 doelen tegelijk volgen en maximaal zes op grote afstand aanvallen en afschieten met de Phoenixraket. Voor de overige doelen was het toestel aangewezen op zijn AIM-7 Sparrow en AIM-9 Sidewinder raketbewapening.

  In 2000 werd de sterkte van de Carrier Air Wings (CVW) aangepast aan de veranderde situatie in de wereld. Slechts twee airwings (CVW-1 en CVW-2) bleven op de oude sterkte van twee squadrons bestaande uit elk 10 toestellen; alle andere airwings gingen terug naar 1 squadron van 14 toestellen. Dit werd gedaan om eventueel extra benodigde slagkracht te behouden en in te kunnen zetten.

  In juli 2006 vond de laatste katapultstart plaats en op 22 september 2006 was de laatste officiële vlucht van de F-14D Tomcat naar Naval Air Station (NAS) Oceana waar het buiten dienst werd gesteld. Dit toestel (BuNo 163902) behoorde tot de VF-31 Tomcatters en droeg de staartidentificatie AJ 103. Sindsdien is de F-14 definitief uitgefaseerd; het toestel werd vervangen door de F/A-18E/F Super Hornet.

  De F-14 was van 1972-2006 de ruggengraat van de luchtverdediging van alle Carrier Task Forces van de USN en werd bij het publiek vooral bekend door de film Top Gun.


  En de inhoud van de doos:
  Heel veel onderdelen heeft deze kit niet, ik vind het wel jammer dat er maar 1 pilotenfiguurtje bijzit en geen 2 zoals het hoort.

  grtn

 2. #2

  Standaard

  Sjiek sjiek, ma waar blijven die foto's van je cockpit!!! :p stom dat de achterste vleugels al vast zitten aan de romp ...

 3. #3

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Farchamber Bekijk bericht
  Sjiek sjiek, ma waar blijven die foto's van je cockpit!!! :p stom dat de achterste vleugels al vast zitten aan de romp ...
  Hey niekske jij ongeduldige! ik ben die nu ant uploaden haha xD

 4. #4

  Standaard

  En al een 1ste update, heb al hard gezwoegd aan de cockpit de voorbije dagen.
  Een dryfitje in de romp:  En tot hier zitten we nu, de cockpit is geinstalleerd en de romp gesloten, de vleugels zijn intussen ook al aangebracht.
  De pasvorm laat wel wat te wensen over, maar ik heb dit al grotendeels kunnen verhelpen, met het nodige gevloek en geduld xD
  Wel nog een kleine vraag, welke kleur kan ik best gebruiken voor de preshade van een zwart model zoals deze, wit of grijs?

  grtn

 5. #5

  Standaard

  je cockpit is goed gelukt man!! Wel 1 kleine opmerking, als je een pilootfiguurtje er inzet pas je best de riemen ook aan hé want anders vliegt hij zonder gordels en daar kan de luchtpolitie niet mee lachen.

 6. #6

  Standaard

  Mooie cockpit, proper afgewerkt.
  Prachtige vlieger zo ook een F14, zo maken ze nietmeer.
  Wubalubadubdub !

 7. #7

  Standaard

  Haha bedankt niek!
  Ja de cockpit is echt goed gelukt, ik vind het veel leuker om op 1/48 te werken, daar kun je zoveel meer op detail inwerken, vooral de cockpit.
  Ja idd goeie opmerking van je haha, maar deze word een model met canopy in geopende toestand

 8. #8

  Standaard

  Mooie kist!
  Ben benieuwd wat je er van gaat maken!

 9. #9

  Standaard

  Al een goede start ik ben benieuwd wat je er van gaat maken.

  Mark

 10. #10

  Standaard

  leuk om volgen ik ken dat type van ergens :-)
  succes

 11. #11

  Standaard

  Weer een update!

  De Tomcat is nu grotendeels in elkaar gestoken, het landingsgestel moet nog in orde gebracht worden maar das voor later. Nu eerst de tomcat zijn 1ste laagje mat zwart gegeven en hij ziet er al veel beter uit!
  En de 2 staartvleugels die nog ongespoten zijn laten duidelijk het verschil zien  Tijdens het drogen ook al in de weer geweest met de 4 AIM-59 Phoenix raketten, 2 AIM 7 Sparrows en 2 AIM 9 Sidewinders waarvan later nog fotos volgen. Nu eerst een foto van de preshade, 1ste keer datk dit met een donkere vlieger doe dus hopelijk lukt het wat.
  Tot zover deze update, ik post asap de fotos van het werk aan de raketten

  grtn

 12. #12

  Standaard

  owjah, dat ander vliegtuigje op de foto is men proefmodel, waar ik eerst men verf enzo op test, zoals je kan zien heeft het alle kleurtjes van de regenboog haha xD

 13. #13

  Standaard

  Ziet er al goed uit é!! Ben benieuwd van je pre shade! Ik leer mss zelfs nog bij van jou ook!!! voor mij zal het gedaan zijn voor even denk ik, ben stof aan het afdoen in men kamer... gelukkig heb ik een grote kamer en staat die lekker vol met een andere hobby van me ... (lekker sarcastisch...) :p mss toch nog ergens een gaatje vinden voor men typhoon wash. :p hehe

  Niek

 14. #14

  Standaard

  Haha niek ga je nog wa oefenen om Galina te kunnen verslaan xD

  Ok weer een update

  De 1ste 2 lagen zwart zijn aangebracht, hoewel ik moet zeggen dat ik er ni al te content van ben, ik had mss beter licht grijs genomen voor de preshade aangezien dat wit mss iets te fel is. Mss mensen die hun mening even kunnen spuien?
  Ik kan er nog altijd een extra laag op doen maar vrees er wat voor dat er van de preshade nimmer veel te zien gaat zijn.kga er alvast is over nadenken.
  Tis wel zo dat je op de foto de preshade feller ziet dan het in werkelijkheid is


 15. #15

  Standaard

  Ik vind je pre shade goed gelukt hoor!!! Ziet er vet uit, nadat je je pannellines zal gevuld hebben en je decals erop zal het echt mooi zijn!!

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •