Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/72 Northrop F-5 Tiger II [DONE]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 25

Discussie: Northrop F-5 Tiger II [DONE]

 1. #1

  Standaard Northrop F-5 Tiger II [DONE]

  Na een kleine pauze te hebben genomen van het modelbouwen wegens te weinig tijd heb ik nu opnieuw tijd gevonden voor me terug op men modellen te storten. Alleen heb ik nu de omschakeling gemaakt van tanks en apc's op 1/35 naar vliegtuigen op schaal 1/72 en van plan om te gaan naar 1/48.
  Genoeg off topic hier is het verslagje:


  Ik kwam deze doos tegen bij luc sturmtiger voor maar 4,5 euro en heb em dadelijk meegenomen.  En het camo patroon in welke ik hem wil verven.


  En een kleine geschiedenis van uit toestel:

  De eerste prototype vlucht vond plaats in juli 1959 en de vlucht in de volledige configuratie juli 1963. Al snel vielen de grote wendbaarheid en de goede vliegeigenschappen van het toestel op, die nagenoeg identiek bleken te zijn aan die van de Russische Mig-21 Fishbed.

  De USAF heeft de F-5 in vrij geringe aantallen gekocht en nooit als gevechtsvliegtuig ingezet. Vanwege de wendbaarheid werd het toestel echter speciaal ingezet voor Dissimilar Air Combat Training (DACT). Deze actie werd speciaal genomen om de alarmerende USAF verliezen tijdens luchtgevechten in de oorlog in Zuidoost Azië tegen te gaan. Al eerder had de US Navy om dezelfde reden succes gehad met een identieke DACT vorm onder de naam “Top Gun”.

  Daarom werden ook speciale USAF agressor squadrons geformeerd die getraind waren in de formaties en de vliegbewegingen van Russische vliegtuigtypen; met name die van de toen zeer veel voorkomende Mig-21.

  Speciale agressor squadron (64 en 65 Fighter Weapons Sqn) werden in 1972 opgericht met als thuisbasis Nellis AFB, Las Vegas, Nevada. In eerste instantie werd gevlogen met F-5 voorgangers, Northrop T-38 Talon trainers. Deze hadden echter niet genoeg vermogen maar met de komst van de F-5 – die precies gelijke afmetingen en motorprestaties had als de Mig-21 - werd dit manco opgeheven.

  In verband met de ineenstorting van Zuid-Vietnam kwamen begin 1975 opeens 70 F-5E’s beschikbaar die bestemd waren voor de luchtmacht van Zuid-Vietnam. Deze werden meteen overgedragen aan 64 en 65 Fighter Weapons Sqn. Later werden de squadron aanduidingen gewijzigd in 64 en 65 Tactical Fighter Training Aggressor Sqn en tenslotte in Agressor Sqn. De agressor F-5E’s hadden dezelfde camouflageschema’s als die van het Warschau Pact en voorzien van een rode ster en de 2 cijferige “Russische” neuscodes.

  Tevens werden in april 1976 F-5E’s ingedeeld in 2 nieuwe USAF eenheden; 527h Aggressor Sqn in Engeland met als thuisbasis RAF Alconbury (in1988 verhuisd naar RAF Bentwaters) en 26 Agressor Sqn op de Filipijnen met als thuisbasis Clark Airbase. Deze eenheden hadden als missie het trainen van NATO en USAF vliegers in luchtgevechten met toestellen van het Warschau Pact en bleven operationeel tot oktober 1990.

  Fotos volgen asap
  Laatst gewijzigd door Machielske; 13-03-12 om 23:05

 2. #2

  Standaard

  En zoals beloofd zijn hier de eerste fotos van de F5, met om te beginnen de fotos van de cockpit:

  Ik weet dat de pit nog niet zo perfect is, maar ik begin pas met vliegtuigen dus heb nog wel wat te leren. En op schaal 1/72 is het natuurlijk ook wat sukkelen (voor mij dan) soms. Maar ik heb tot nu toe altijd al goeie hulp gehad van Niek aka Farchamber

  En helemaal in elkaar gestoken,ik heb alleen de motoruitlaten en de neusantenne nog niet bevestigd omdat deze wat breekbaar zijn.
  De Preshade is immers ook al aangebracht, mss wat slordig maar moet er nog allemaal beetje me weg in zoeken

  En de onderkant van het toestel heb ik helemaal zwart gespoten omdat ik een donkere onderkant en hier toch wel wat meer 'vuil' aanwezig is.
  En met de Base coat van Vallejo airmodel erop (pale grey blue)


  Hier zit ik tot nu toe, fotos van vorderingen volgen nog.
  Vermits ik nog volop in de leerfase zit op dit vlak zijn alle kritiek, opmerkingen, suggesties en tips welkom!

  Groeten

 3. #3

  Standaard

  Ik zou meer werk gedaan hebben aan de cockpit maar voor de rest niks op aan te merken, mooi gespoten en de paneellijnen staan er mooi op !!!

  Knap
  - There are no stupid questions, only stupid people. -

  Groetjes van Davy aka Ratticus

 4. #4

  Standaard

  Je kan beter eerst je basis verf zetten en da preshaden
  Nu ga je er nog een paar lagen verf over zetten en is de kans groot dat je er zo goed als niets meer van gaat zien.

  Mark

 5. #5

  Standaard

  Hehe, merci om mij in uw verslagje te plaatsen maar ik ben ook nog lerende hier hoor :p al had ik wel gelijk over die panellines maar hij ziet er al goed uit hoor!
  ps: ben al stiekem aan een nieuwe vlieger begonnen.

  Niek

 6. #6

  Standaard

  Dank je Ratticus! het is inderdaad de bedoeling om meer in detail te gaan werken, daarom ga ik ook overstappen 1/72 naar 1/48 om toch maar net dat meer te kunnen doen. Alsmede andere belangrijke dingen.

  Idd Mark, dat had ik zelf een beetje te laat door, maar nog geen ramp, ik breng wel een nieuwe preshade aan, en dan even sukkelen om de camo patronen te kunnen afplakken.
  Weet iemand mss waar ik aan Maskol kan geraken? ik wil dat is uitproberen voor me patronen te spuiten.

  Updates volgen nog

  grtn

 7. #7

  Standaard

  Na wat gesukkel met afplakken ben ik toch kunnen beginnen met het aanbrengen van de 2de camo kleur. Dit is XF-82 Ocean Gray (RAF) van tamiya.
  ben vrij content van het resultaat, hoewel je op de fotos de preshade niet al te best ziet valt dit in echt wel goed mee. Dit kank wel wat compenseren met een beetje verweren op het einde.

  hier zijn alvast de laatste fotos:

 8. #8

  Standaard

  Inderdaad niet veel meer te zien van je mooie preshading , ga je ook nog de panellines met een wash doen? Dit heeft altijd iets extra's aan je vliegtuig, allee, dat is wat ik mooi vind
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 9. #9

  Standaard

  Idd pantani, je ziet het niet meer zo fel als in het begin. Maar ik had er niet aan gedacht om eerst mijn basiskleur te spuiten en dan pas men preshade. maarja ik leer wel uit men foutjes, dus dit verwerk ik zeker in me volgend projectje.

  Maar goed hier nu nog even een update. Kheb de 3de kleur (XF-18 Medium blue van tamiya) inmiddels ook al aangebracht. ik vind het persoonlijk geen slecht resultaat. Maar kan altijd beter natuurlijk xD

  Hier is het resultaat na het spuiten en alle tape al verwijderd:

  Deze is zonder flits:


  En met flits:


  Zo dit was het weer voor vandaag :-)

  Btw niemand een ideetje waar ik Humbrol Maskol kan vinden?

  groeten

 10. #10

  Standaard

  Ik vind dit een zeer mooi camouflage patroon en zeer strak spuitwerk...

 11. #11

  Standaard

  Ik ben alvast fan geworden van dit vliegtuig, en idd zeer mooi gespoten!!

 12. #12

  Standaard

  Bedankt Danny! Ben er tot nu toe ook vrij tevreden over !

 13. #13

  Standaard

  En na een lange tijd nog maar weer is een update!
  Het landingsgestel is geplaatst en het 1ste glanzend laklaagje is aangebracht.
  Verder heb ik al de 'grotere' decals geplaatst, de kleinere stukken volgen later.

  Hier de eerste foto met flits:  En dan de volgende fotos zonder flits:


 14. #14

  Standaard

  Ziet er zalig goed uit!!!

 15. #15

  Standaard

  Ziet er al goed uit!

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •