Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/48 EF-111 Academy [DONE]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 16

Discussie: EF-111 Academy [DONE]

 1. #1

  Standaard EF-111 Academy [DONE]

  Tijden geleden al begonnen met de bouw van dit model EF-111 van Hobbycraft. Het plastic van deze kit is heel erg slecht en ook zacht. Dat is ook de reden dat ik het wheels up heb gebouwd. Het plastic reageerd erg op normale lijm zoals UHU of Revell, en dat maakte de bouw ook niet makkelijk. Ook plamuur waar heel wat van is gebruikt om het beetje mooi te krijgen had invloed op het plastic, en daarom ook dan maar gewerkt met miliput. De passing is erg beroerd te noemen, de academy EF-111 is van hardere kwaliteit plastic en past ook beter.

  Details zijn er wel, maar erg grof uitgevallen, breed en ook al niet diep, wat problemen geeft in later stadium met airbrushen. De cockpit van deze kit is wel goed te bouwen, maar klopt niet met wat het moet zijn. Alle F-111 types van Academy hebben zelfde cockpit
  en aangezien ik het wheels up heb gebouwd en zelf er 2 figuren bijzocht, mocht dat de pret niet drukken om het een mooi model te laten worden.  Laatst gewijzigd door Eric2020; 09-02-12 om 17:22

 2. #2

  Standaard

  Heb her en der lijnen verbeterd of her gegraveerd de ailerons zijn geheel opnieuw gedaan, en zien er beter uit dan zoals het was. De passing van bijna alle delen was erg slecht, dus veel moet schuren om het mooi strak te krijgen. De canopy heb ik geplaatst met tape om te voorkomen dat er stof in de cockpit zou kunnen komen, en ook toen al gezien dat het milimeters te kort was. Heb tijden het afplakken ook gezeten met het feit dat ik geen lijnen had waarlangs ik kon snijden dus heb eerst de binnenkant geschilderd, en dan later afplakken en dan beetje bij beetje de tape snijden.


 3. #3

  Standaard

  In het laatste stadium van de bouw bleek de canopy dus milimeters te kort te zijn, en heb het gelijmd met CA, juist ook weer om te vookomen dat dit deel kapot zou kunnen gaan door spanning en ook hier weer miliput gebruikt om het behoorlijk te kunnen krijgen.
 4. #4

  Standaard

  Veel werk blijkbaar.
  Ziet er verder wel goed uit.
  Voor zover ik iets van vliegdinges ken.
  Grtz Erik.
  Bezig aan een treintafel en hier en daar de diepvriezer uitladen.

 5. #5

  Standaard

  zien er mooie verbouwingswerken uit. Als je de canopy lijmt met CA, heb je dan geen last van een witte waas bij het drogen op je doorzichtige kunststof (aangevreten door de dampen?)

 6. #6

  Standaard

  Nee heb zover ik weet heb ik geen waas opgelopen. En ter voorkoming daarvan doe ik eerst een drup apart in een kleine cup waardoor de gas ontwikkeling al weg is, en dan ook veel minder of geen kans op waasvorming.

  voor vandaag deze update


 7. #7

  Standaard

  Eric,

  goede tip over de secondelijm! Gebruik altijd houtlijm uit angst voor de waas die er op kan komen maar dan is er weinig te corrigeren vanwege de plakkracht daarvan.

  Verder ziet de EF-111 er al erg goed uit!

 8. #8

  Standaard

  Weer een stap verder met het inkleuren van details voor ik nu met de lak bezig ga, teken ik de belijning in met een 0,5 potlood. Doe beetje aan de onderzijde van het model en bovenop omdat je dat het meeste zult zien als het op de stander staat.


 9. #9

  Standaard

  Hey,

  Als je je canopieglazen in de klir legt krijg je ook geen dampaanslag op je ruiten, werk goed.

 10. #10

  Standaard

  Mooi toestel, maar je zal er nog werk aan hebben ik volg

  grts
  Marc

 11. #11

  Standaard

  Klear heeft het gehad in het verleden, en na de klear heb ik de binnenkant geschilderd.

 12. #12

  Standaard

  Heb de EF-111 nu afgewerkt, en is het klaar om naar de eigenaar te gaan. Heb als laatste nog tamiya lak gebruikt met toegevoegde flatt base. Meevaller is dat deze lak ook nog iets doet tegen silvering.

  Opbouwende kritiek welkom!

 13. #13

  Standaard

  Ja hoor je deed het weer eens he maatje,en zoals ik van je ook steeds gewent ben is dit toch maar weer netjes gebouwd en gespoten.
  Keep up the nice work maatje.

 14. #14

  Standaard

  Hey,

  Indd, mooi bouw en zeer geslaagd.
  Klassewerk man

 15. #15

  Standaard

  die kan je zeker geslaagd noemen... heel mooi spuitwerk...

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •