Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Nog 1 Yamato van DeAgostini
Pagina 1 van 7 12345 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 91

Discussie: Nog 1 Yamato van DeAgostini

 1. #1

  Standaard Nog 1 Yamato van DeAgostini

  Mischien overkill maar ik ben begonnen aan het bouwen van de Yamato van DeAgostini. Er zijn er meerdere gebouwd op deze site, I know, maar ik wil toch mijn bouwverslag plaatsen en mijn vorderingen.
  Waarom? Omdat ik nog nooit een bouwverslag heb gemaakt, ex Yamato bouwers mij misschien kunnen helpen met tips en trucs en eventuele problemen aangeven die zij ondervonden hebben, jullie mij misschien wat beter leren kennen en last but not least mijn Star Wars flipperkast laten zien want daar bouw ik op dit moment op, mijn werkplek
  De Yamato heb ik op marktplaats gekocht en mist de boekjes 1, 2 en 3 (wel de materialen) en deel 44 compleet. Heb geprobeerd die te pakken te krijgen maar dat lukte niet Dan maar zelf "bastelen". De vorige eigenaar heeft tot deeltje 4 gebouwd maar ik heb alles eerst gesloopt. Op de eerste foto zie je bovenaan een stuk daarvan.
  Uit de bouwbeschrijvingen op het forum kwam het advies om eerst de complete romp te bouwen op een plank ivm kromme houten onderdelen. Een perfecte tip.

  Hier en daar heb ik wat bij moeten stellen met wat hulpmiddelen die ik heb.
  Wel het bouwschema gevolgd volgens de deeltjes.


  Zie een stuk flipperkast: Data East 1994 Trilogie Attack of the Death Star.
  De constructie bij de boeg is wel aardig. De blauwe klemmen zijn ideaal als klem en als afstandshouder en als fixatie voor loodrechte hoeken.

  En midscheeps. Dit is na ongeveer een uur of 8 knutselen.

  Ik let vooral op driepuntsverbindingen. Hout verbindingen worden alleen stabiel als het hout op 3 plaatsen vast zit, verbonden is, een driehoek. Zo niet dan een extra verbinding, stukje hout, toevoegen voor de stevigheid. Op sommige plekken is dat hier nodig.

  Einde Episode I

 2. #2

  Standaard

  Paul,
  Elke bouw en elk verslag is uniek, dus het maakt helemaal niet uit of er nog een verslag komt: graag zelfs .
  Juist door een verslag bij te houden kunnen de ervaren Yamato-bouwers je beter volgen en helpen mocht je problemen hebben.
  Ik wens je veel bouwplezier met dit schip.

 3. #3
  Administrator / V.I.P the--Mouse's schermafbeelding
  Geregistreerd
  15-03-10
  Berichten
  5.382

  Standaard

  Dat is toch hartstikke goed dat je ook een topic begint.
  Elke bouw is anders en iedereen steekt er een stuk "ziel" van zichzelf in.
  Al zet je 10 Yamato's naast elkaar......

  Succes met de bouw van deze mooi dame Paul!

  Fred
  We can not do great things in this world.
  We can only do smal things with great love.
  (Mother Theresa)

 4. #4

  Standaard

  Blijft een mooi schip,veel succes ermee.Ik zou ook wel een foto van je flipperkast willen zien als groot Star Wars fan
  Groetjes.......

  Bert

 5. #5

  Standaard

  Episode II
  Eerst voor Bert65 de flipperkast:


  Weer een paar uur geknutseld. De achtersteven vind ik erg kwetsbaar dus heb ik die extra verstevigd. Zie het resultaat.

  Heb het dek toen helemaal geschuurd, ben met de hand begonnen en toen maar met mijn muisje, een klein handschuurmaschine. De zijkanten zijn bruin van de onderdelen dat is goed te gebruiken als indicator of de delen gelijk liggen.

  Hij/zij is aardig recht. Ben niet ontevreden. Ben ook begonnen aan het boegsegment.

  Heb vanavond aan de metalen brug gewerkt. Gevijld en geschuurd. Zal nog een foto maken. Als je dit goed doet hoef je nauwelijks te plamuren.

 6. #6

  Standaard

  Teveel Yamato.
  Kan niet.
  Ik kom hier regelmatig kijken, want deze moet ik ook nog bouwen.
  Grtz Erik.
  Bezig aan een treintafel en hier en daar de diepvriezer uitladen.

 7. #7

  Standaard

  mooie flipperkast.De spanten zien er al strak uit.
  Groetjes.......

  Bert

 8. #8

  Standaard

  DOH Erik,
  Dacht dat je hem al gebouwd had. Dat is gunstig ivm deeltje 44. Dan kan ik goed zien hoe de patrijspoorten eruit zien en de geschutskoepels. In 44 zitten 2 van die koepels. Neem aan dat er meer zijn.
  Paul

 9. #9

  Standaard

  mooie start paul en veel suc6 met deze dame

  the end-product is not the model, but the knowledge of the building process itself

 10. #10

  Standaard

  Ha Amazone,
  Je hebt gelijk. Een schip is natuurlijk vrouwelijk. Slank, sierlijk, bevallig, aantrekkelijk, mooie vormen maar duur en gevaarlijk. Grapje!
  Heb de toren geplakt en geschuurd. Wat een pokkenwerk maar je kunt er wel gewoon televisie erbij kijken. Maar hij is klaar. Nu de add-ons nog.
  Heb me trouwens suf gepiekerd over een bepaald plankje in deel 10 (nummer 3) De uitleg en de tekeningen zijn erg misleidend. Als je er naar kijkt dan denk je dat deze in de breedte gesneden moet worden. Ik begrijp niet, en nog steeds niet trouwens, wat het nut van het plankje is en waarom je hem zo moet bewerken en dat wil ik altijd eerst weten. Opvallend is dat je eerst 45 cm moet aftekenen, volgens de tekst, terwijl het plankje maar 12 cm lang is. Moet natuurlijk 4,5 cm zijn. Heb de tekeningen een paar keer bekeken maar snapte er niets van. Nadat ik het plankje over de lengte had ingesneden, gepunt, kwam ik erachter dat het plankje afgeschuind moet worden in de dikte dus plat afschuren. De helften maar weer aan elkaar geplakt en afgeschuind. Is toch nog goed gekomen maar weet nog steeds niet waar die plankjes in weerzijde voor zijn. Thnxs DeAgostini voor de uitleg. Vind de boeg constructie en hek constructie toch nog zwak. Ga proberen wat te verstevigen met ijzerwerk. Heb nog dun schroefdraad liggen en boutjes en ringetjes mischien kan ik daar iets mee. Wat ik bouw moet goed zijn.
  Waar zou dat stomme plankje toch voor zijn....................?

 11. #11

  Standaard

  Van dat plankje zou je een foto kunnen maken, dan weten de Yamato-bouwers vast wel wat het is (hoop ik ).

  Zou de constructie al niet steviger worden als je de dekken plaatst?
  Weet trouwens niet of dit al de bedoeling is bij dit schip, maar zelf plaats ik na de kiel met spanten meestal al het dek.

 12. #12

  Standaard

  Wim500, ik kom er wel achter wat het nut is van dat plankje. Over die versteviging heb je wel gelijk hoewel de Yam heel lang en dun is. Ik maak me echt zorgen om het mogelijk torderen van de romp omdat er weinig driehoeken te vinden zijn. De beplanking is ook in de lengterichting en helpt niet tegen het torderen. Tja en lucht bevat nu eenmaal vocht en hout wil wel krom trekken en dat gaat bij de Yam volgens mij heel makkelijk.
  Hier de beloofde foto's van de toren na goed schuren:
  Heb de toren vandaag in de primer gezet. Belangrijk is zoveel mogelijk blank te schuren want dat grijze is geoxideerd materiaal en ligt als het ware geplakt tegen het oorspronkelijke metaal.
  BTW Wim, die Lego optie voor de spanten is een coole oplossing. Mooie website ook trouwens.

 13. #13

  Standaard

  Als je nu twijfelt of het wel stevig genoeg is, gewoon wat extra versteviging in de romp aanbrengen. Nu kan dat nog en dan krijg je later ook geen spijt.
  Die toren krijgt trouwens al een mooie vorm.

  En de Legoblokjes heb ik zelf altijd binnen handbereik, zijn voor veel dingen zeer nuttig .

 14. #14

  Standaard

  Ga straks eens goed kijken wat ik kan doen. Ik gebruik die blauwe klemmen altijd, heb er 6 van. Kijk maar op die foto. Trouwens die geschutsstelling van de Wasa lijkt me geweldig. Ik heb ooit de Wasa van Billing Boats gekocht. Kwam erachter dat die erg veel afweek van het origineel dus ben ik daarmee gestopt. Ben zelf naar de Wasa gaan kijken in Zweden. Heb daar nog foto's van. We hebben altijd romantische ideeen van driemasters maar als je ziet hoe klein alles in het echt is. Je kunt, wij mensen van 2011, onmogelijk rechtop staan op het geschutsdek. Was wel indrukwekkend. De onderdelen van de Wasa gaan nu in de Yamato.

 15. #15

  Standaard

  Okay, I know, 2 keer achter elkaar plaatsen is niet netjes. Excuus maar mijn vorige posting was meer een comment.
  Vandaag het voorschip versterkt met metaaldraad waar je bouten zelf mee kunt maken. Volgende keer boor ik eerst de gaatjes in alle spanten. Nu moest ik inkepingen maken en het ijzer bovenop de romp plaatsen en in de romp met boutjes en ringen is sterker. Maar ja. Het werkt. Daarnaast de boeg geschuurd en geplaatst. Wat een werk. Makkelijker is, dat ga ik met het hekgedeelte doen is tussen de verschillende segmenten al bijschuren. Is handiger.

  Heb het voorste stuk nog versterkt met losse plankjes. Bij de normale constructie kun je de boeg makkelijk heen en weer bewegen. Dat kun je beter versterken ook omdat bij het plakken en schuren van de beplanking er toch veel druk op komt.

  De boeg geschuurd en wel. In de tekst staat dat je niet zover hoeft te schuren want dat komt later wel. Lijkt mij heel onhandig. De losse boeg bewerken is makkelijker dan vastgeplakt aan de romp.

  Voor aanzicht. Moet toch flink bijgewerkt worden ondanks dat ik al verder ben gegaan dan de instructies.
  Volgende Episode de "kont" van de Yamato.

Pagina 1 van 7 12345 ... LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •