Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/48 Buffalo MRAP [wip]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 16

Discussie: Buffalo MRAP [wip]

 1. #1

  Standaard Buffalo MRAP [wip]

  The Buffalo mine protected vehicle is a wheeled armored vehicle built by Force Protection Inc. It was designed based on the successful South African Casspir mine-protected vehicle.[2] While the Casspir is a four wheeled vehicle, the Buffalo has six wheels. Buffalo is also fitted with a large articulated arm, used for ordnance disposal. Both vehicles incorporate a "V" shaped monohull chassis that directs the force of the blast away from the occupants.[3]

  Buffalo is also now equipped with BAE Systems' LROD cage armor for additional protection against RPG-7 anti-tank rounds.[4] Glass armor is sufficient at 6 inches thickness. Run-flat tires are present in all tires. The Buffalo combines ballistic and blast protection with infrared technology to detect the presence of dangerous ordnance and a robotic arm to disable the explosive ordnance. Personnel operate the Buffalo’s 30-foot robotic arm and claw from within the armoured hull via a mounted camera and sensory equipment, to safely dispose of mines and IEDs.

  In 2004, the United States had a limited number of Buffaloes in service, with an order for 15 more, at a cost of $10 million.[5] On June 6, 2008 Force Protection, Inc delivered its 200th Buffalo to the U.S. Military.[6]  Dit 1/48 kitje is ook weer overgenomen van iemand die er geen zin meer in had nadat hij er aan gestart was.

  Ik heb de binnenkant een beetje basic geverfd omdat je hier weinig van terug ziet als de ramen erin zitten.
  Mijn eerste werkje was dus schilderen en toen de ramen er passend ingemaakt, 7 stuks en niet een hetzelfde dus was dit een tijdrovend klusje om te doen.
  Toen de twee helften en op gelijmd met seconden lijm en de naad met verdunde putty dicht gezet.
  Nu is voor mij het rotse werk gedaan en kan deze mooi tussendoor meegenomen worden in het bouw proces.  Dit is een 1/48 kit van Gaso-line en ik moet zeggen dat ze het netjes verzorgd afleveren met de materialen die je nodig heb zoals PE en messing staaf in verschillenden diktes, alleen geen decals

 2. #2

  Standaard

  Speciaal project Ron, ben benieuwd naar je vorderingen en het verweren ervan
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 3. #3

  Standaard

  veel succes met deze. wordt weer een specialeke. al redelijk wat goede recenties gelezen over deze...

 4. #4

  Standaard

  Onlangs een documentaire gezien van deze machine. Tijdens een opruiming van een bermbom ontplofte die bom, het ganse voertuig schudde wel door elkaar , maar toen de rook en stof van rond hun hoofd verdwenen was zetten die gasten gewoon hun werk en weg weer voort. Hoogst interessant !
  Wist niet dat hij al in modelbouw te verkrijgen was.
  Is dat een opvolger voor de Zuidafrikaanse "Buffel" ? al heeft dit model eigenlijk wel andere doeleinden dan de Buffel. Hij heeft er qua uitzicht toch wel een serieuze trek van weg als je het mij vraagt.


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 5. #5

  Standaard

  Thnx mannen.

  Silenoz, Recensies heb ik er eigenlijk nog niet over gelezen maar van wat ik zie wat de kwaliteit betreft ziet het er zeer goed uit, ik heb nog een setje liggen van die jongens en die ziet er ook zeer goed uit dus het zit wel goed met hun producten schat ik zo in.

  Famo, dit voertuig is afgeleid van de Buffel zoals bijvoorbeeld de V-vormige onderzijde van het voertuig om de eventuele druk van de explosie te breken en waarschijnlijk zullen ze nog wel wat dingen overgenomen hebben van de Buffel, ik weet er zelf niet zoveel vanaf maar dit staat me nog wel bij dat ik het ergens gelezen had.

 6. #6

  Standaard

  @famo: deze bestaat in 1/48 (gaso-line)en 1/35 (varja models) in resin, en naar ik ergens gelezen heb zou hobby boss deze uitbrengen in kunststof maar wanneer ...

 7. #7

  Standaard

  Prachtig raar beest. Bestaat een bouwverslag van in Art of Modelling 12 (ter info).
  Dit voertuig is geen opvolger van de Buffel maar is wel ontworpen naar dezelfde specificaties ter bescherming van het personeel.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 8. #8

  Standaard

  Inderdaad Erwin het is geen opvolger van de Buffel en wat het artikel in de AOM betreft ik heb het blad niet maar wel de beschrijving op het internet door gelezen, dat is wel een nadeel van de bladen dat ze vaak modellen gebruiken die ook op het internet staan beschreven

  Beetje off topic, Ik kreeg vanavond van die man waar ik dit kitje van heb gratis en voor niet een gebouwde ,op een enkel onderdeel na, 1/35 Cougar MRAP

 9. #9

  Standaard

  Weer iets speciaals.
  Deze voertuigen hebben hun dienst al goed bewezen.
  Wist niet dat deze in kit bestond.
  Veel plezier met de bouw.

  Mark

 10. #10

  Standaard

  Vandaag weer even aan dit model gewerkt want anders blijft hij maar liggen en dat is nu weer ook niet de bedoeling dus gaan we hem afbouwen tot aan de schilder fase.

  Dus vandaag de bumper in elkaar gezet en de graafarm voor het opgraven van de explosieven.
  Niet het juiste topic deze foto maar hij gaat maar in ene moeite mee hier
  Ik had toch maar de keuze gemaakt om de standaard toren van Gougar MRAP te gebruiken omdat de meeste foto`s toch wel deze toren lieten zien.
  Dus nog enig kleine verbetering aangebracht in de vorm van koperen klinknagels.
  De Gougar is net uit badje met sop gekomen en kan dus volgende week gespoten worden als alles meezit.

 11. #11

  Standaard

  Zeer mooie vorderingen en de koperen klinknagels geven direct een meerwaarde...

 12. #12

  Standaard

  Is dat putty verdund met lijm ?


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 13. #13

  Standaard

  In een keer goed Famo :-)

 14. #14

  Standaard

  Ook de deze is qua bouw gereed en misschien dat ik hem volgende week in de basis kleur spuit zodat hij klaar staat om gewheaterd te worden als daar tijd voor is

  Het meeste werk aan dit model zat in het PE werk vond ik de rest was een kwestie van schoonmaken en erop plakken  Ik zie nu dat er een antenne iets scheef zit dus dat word weer even de föhn erbij pakken

 15. #15

  Standaard

  Prachtig beest !!

  Die zwarte vlek op de uitlaat is dat een gewone schaduw die erop zit van dat stuk erboven of is dat een schaduw dat ge gelegd hebt door de PE te "verbranden" ?
  Ook die vierkante vlekken (schaduwen)bovenop de cabine die je ziet (niet de luiken) is dat iets in de resine ? of heb je dat gelegd? zo ja ,kunt ge de reden eens zeggen ?
  Al die vragen voor een zaterdagmorgen .....


  If you want to save a few horses, drive a Famo

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •