Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/72 SADF Gecko [DONE]
Weergegeven resultaten: 1 t/m 8 van 8

Discussie: SADF Gecko [DONE]

 1. #1

  Lightbulb SADF Gecko [DONE]

  Met het oog op het speciaal thema "airborne" ter gelegenheid van de Artevelde Challenge 2011 heb ik van mijn vriend in Zuid-Afrika een kitje toegestuurd gekregen van een "Gecko". Dit is een achtwielig alle terrein voertuig dat per vliegtuig of per helikopter transporteerbaar is. Het kan ingezet worden als transport, ambulance of wapen platform.

  De kit is in resin en vervaardigd door de Zuid-Afrikaanse firma Baxmod. Er is mij verteld dat mijn model in feite een prototype model is dat slecht in enkele exemplaren werd uitgebracht. De productie zou momenteel stilgelegd zijn dus de kans dat je dit speeltje in de winkels zal tegenkomen is praktisch onbestaande. Baxmod heeft ooit ook een 1/15 model van deze kit uitgebracht maar dit was blijkbaar voor publicitaire doeleinden voor de fabrikant.

  Het model is klein, heel klein en er ontbreken heel veel details. Aan mij dus om er een deftige kit van te maken.
  Er is geen box-art, jullie zullen het met het plan moeten doen om te zien wat het ongeveer gaat worden.

  Dit zijn de verschillende onderdelen, uitgelegd waar ze ongeveer moeten komen. Niet echt groot hé....  De banden zijn echter van heel goede kwaliteit en vragen bijna geen opkuis.  Er is schade aan de uiteinden van de trailer door opengesprongen luchtbelletjes. Deze kunnen niet hersteld worden door gebruik van putty en moeten dus vervangen worden.  Slechte stukken weggesneden en vervangen door Evergreen balkjes.  Eén van de zijkanten brak af tijdens de opkuis en daarom werden beiden vervangen door PE stukken.  De openingen in de trailer werden uitgeboord.  Zeker niet groot te noemen.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 2. #2

  Standaard

  Kan je ze nog kleiner uitzoeken Erwin ?
  Kan het zijn dat het werkelijke model een copy is van zo'n terrein wagentje dat John Deere in zijn gamma terreinwagens heeft ? In ieder geval hij trekt er toch wreed op.


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 3. #3

  Standaard

  veel succes met deze... wordt een apart gevalletje

 4. #4

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Famo Bekijk bericht
  Kan je ze nog kleiner uitzoeken Erwin ?
  Kan het zijn dat het werkelijke model een copy is van zo'n terrein wagentje dat John Deere in zijn gamma terreinwagens heeft ? In ieder geval hij trekt er toch wreed op.
  Nog kleiner? Zal effekes moeten zoeken maar heb hier wel nog een paar prutsen liggen.

  Wat die John Deere betreft weet ik het niet; ik denk dat dit een apart geval is maar het is altijd mogelijk natuurlijk.
  In Zuid-Afrika werd hij ontworpen als vervanger van de Jakhals, een jeep-achtig voertuig, en hij is ook in dienst bij de ZA luchtmacht.
  Wat mij wel verwonderde is dat hij het stuur aan de linkerzijde heeft waar men in ZA toch aan de rechterzijde rijdt. Volgens mijn vriend zou dit zijn omdat de Gecko ook op export mikt.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 5. #5

  Standaard

  Lange tijd dat ik mijn bijdrage geleverd heb maar de Gecko is dan toch af geraakt. Ik had een klein vignet gebouwd om het voertuig meer tot zijn recht te doen komen in een quasi Zuid-Afrikaanse omgeving maar heb ingezien dat ik deze beter op een simpele sokkel geplaatst had. Enfin, zorgen voor later, voorlopig past hij wel op mijn vliegveld.
  Hier dan het afgewerkte product:

  Ik beschouw het model als afgewerkt. Op naar het volgende.
  Laatst gewijzigd door Debart; 05-06-18 om 07:48
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 6. #6

  Standaard

  mooi model, had al uitgekeken naar deze op de beurs in deinze, en moet zeggen, mooi gemaakt en gespoten, en 't is verdomde klein...

 7. #7

  Standaard

  Yep tof bakske en als ge het goed wil zien moet ge er met je neus opzitten....


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 8. #8

  Standaard

  Heb het ool gezien in Deinze en het is inderdaad klein

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •