Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Cousteau Consolidated Catalina PBY6 1/72 [DONE]
Pagina 1 van 6 12345 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 88

Discussie: Cousteau Consolidated Catalina PBY6 1/72 [DONE]

 1. #1
  liftmaster
  Gast

  Standaard Cousteau Consolidated Catalina PBY6 1/72 [DONE]

  De Cousteau Catalina kit is een oude uitgave van Revell in Schaal 1/72 en is de enige PBY6 kit op de markt geweest. Na de crash van dit vliegtuig in Lisabon Portugal in 1979, is men uit respect voor de Cousteau familie gestopt met de productie van de kit. Daarmee dat deze collecters items geworden zijn.

  Deze heb ik in States kunnen vinden, samen met nog een Heller kit C-118 liftmaster, maar die is voor later.

  Bij de kit zit ook nog een Zodiac en duikers in schaal 1/72. Maar ben van plan om het toestel met zijn wielen naar beneden te bouwen.  Ik zal bij de start wat meer foto's plaatsen van de inhoud. Momenteel ligt hier alles terug bij de nog te bouwen vliegtuigen.

 2. #2
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Dit is een pracht van een Catalina.

  Het is misschien een ideetje, maar ik denk dat de duikertjes en Zodiac samen met dit toestel het niet slecht in een dio'tje zouden doen.

  Ik heb hier ook een Navy-Cat in de dezelfde schaal staan en heb er nu spîjt van dat ik die ook nooit in een water-dia heb verwerkt.

  Dit draadje blijf ik uiteraard ook op de voet volgen.

  Alvast veel succes met de bouw én het verslag.


  Droop

 3. #3

  Standaard

  Ik ga deze volgen. Is een van de vliegertjes van Coustou he, en daar zal mijn volgend project over gaan.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 4. #4
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Momenteel nog geen tijd genoeg om er aan te beginnen maar toch, al eens de doos terug boven gehaald en de bouwplannen bekeken.

  De decals zijn al wat ouder en vergeelt. Ik denk eraan deze in te scannen en bij te werken via photoshop. Maar enkel is de vraag of deze niet aan kwaliteits verlies gaan leiden. Ik heb hier enkel een inktjetprinter staan.

  Nog wat foto's:  de gewijzigde neus:  de romp:  Zodra het me lukt zal ik er eens met beginnen.

 5. #5
  Goede topic beantwoorder dancooper's schermafbeelding
  Geregistreerd
  15-12-07
  Berichten
  2.078

  Standaard

  Dat vind ik nu eens een pracht van een toestel, heb ik altijd al gevonden.
  Wat de decals betrefd, die vergeling is een volkomen natuurlijke zaak maar is zeker niet onomkeerbaar.
  Wat je kan doen is het volgende : ik zie dat ze nog steeds mooi in een zakje zitten ?
  Wel, kleef met wat tape dit zakje met de decal-zijde naar buiten, tegen het raam waar je de meeste uren zon hebt. Door de UV straling zal het geel opnieuw wegtrekken. Hoe lang het moet blijven hangen is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van de straling, en wat dat betrefd hebben we de laatste tijd niet veel om over naar huis te schrijven, vrees ik. Met het huidige weertype kan het wel enkele dagen tot weken duren.
  Dany
  Op de werkbank :
  Huidige actieve bouw : Central Pacific N°60
  In de koelkast : Cn2t "Las"

 6. #6
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Bedankt voor de de tip. De decals zitten samen met de doorzichtige stukken in een zakje. Volgende week al voor het raam eens hangen en in d'oog houden.

  Raar eigenlijk dat ze de pby-6 Catalina alleen maar in deze vorm hebben uitgebracht en niet in een andere versie. Wat wel mogelijk is, is een pby-5a ombouwen met resin-onderdelen. Maar deze onderdelen zijn ook vrij duur al en moeilijk te vinden.

 7. #7

  Standaard

  Hey Jonny,

  Wat is het verschil tussen de 5 en de 6 ?
  Heel mooi toestel, dit ga ik zeker volgen

  Veel succes

  Groeten

  Pascal

 8. #8
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Er zijn nogal sterkte verschillen tussen de PBY-5a en de PBY-6a. De PBY-6a is eigenlijk een volledig herzien Catalina model. Hij moest vooral meer bereik hebben, dezelfde betrouwbaarheid en meer nuttig lading. De PBY-5a zijn grote aanpassing was het intrekbaar landings gestel, wat meer grotere inzetbaarheid opleverde voor de Catalina. De vorige modellen konden enkel vanaf water opstijgen.

  Hier zijn wat modificaties van de het PBY-6a model:

  - Groter stuurvlak aan de staart,
  - versterkte vleugels voor een grotere nuttige lading,
  - grotere tankinhoud voor 50% meer actieradius,
  - volledig gemodificeerde electriciteit + een nood generator,
  - radar mogelijkheden,
  - herziene wapen voorziening,
  - zelfdichtende tanks (later werd dit ook aan de andere PBY-5a modellen voorzien).

  De neus van dit model is vroeger tijdens zijn dagen als brandblus vliegtuig verbouwd. Er zijn verschillende neus-modellen te vinden bij Catalina's en Canso's.

 9. #9
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Hoi Jonny,

  Hoe staat het met de bouw van dit vliegtuig?  Droop

 10. #10
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Momenteel zitten de decals een tijdje voor een dakraam, maar nog niet echt de geligheid is eraf gegaan, dus dat is nog afwachten.

  Ook momenteel volop bezig om een weekend evenement op het Circuit van Zolder mee te organiseren. Op 18-19 oktober 2008 toen wij tijdens de Fia-gt race, een heus Corvette-Village. Dit alles is in handen van de New Paddock Corvette Club, waar ik lid en bestuurslid van ben.

  Zaterdag gaan we kinderen van de kinder****** afdeling van Leuven een dag van hun leven bezorgen met de Corvette en op het Circuit. Ook zouden we een nieuwe Corvette ZR1 2009 naar België kunnen brengen, voor de première in België. Dit zal voor zondag zijn en de race natuurlijk.

  Als dit allemaal wat meer op zijn plooi loop, zal ik aan de slag kunnen gaan. Ik heb zelf een project van meer dan anderhalf jaar geleden terug van onder het stof gehaalt. Dat nog eens bekeken en onderdelen voor bestelt. Dit is een Fokker VIIb/3m Southern Cross op schaal 1/72, die nog afgewerkt moet worden.

  Ik hoop van de winter na een stop van meer dan anderhalf jaar terug aan de slag te gaan.

 11. #11
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  De voorbereidingen zijn getroffen en we gaan er aan beginnen dit weekend.

  Eerst ga ik de romp van binnen onderhanden nemen, maar ga er niet te veel detail in steken. Veel zie je door de bolle ramen vanachter niet. De cockpit ga ik in grote lijnen ook dezelfde behandeling geven, veel zie je eigenlijk niet.

  Ik heb ook een Cousteau dvd terug gevonden voor wat binnenkleur, deze ga ik morgen eens bekijken.

 12. #12

  Standaard

  Ik ben heel erg benieuwd

  Veel succes Jonny.

  Groeten, Pascal

 13. #13
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Deze topic nog eventjes aanhalen. Ik hoop er binnenkort terug aan te beginnen. Momenteel ligt alles stil wegens weinig tijd en andere zaken.

  De Catalina is van binnen weinig of niet behandeld geweest. Je zie weinig door de cockpit ramen en enkel maar door de blitsers achteraan op de romp. Hier is een kleurtje in de binnenkant aangebracht. Verder is de romp in mekaar gegaan en heeft het al de eerst laag gekregen.

  Van de week eens gaan zien voor een nieuwe compact fototoestel, dan post ik wat foto's.

 14. #14
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door liftmaster Bekijk bericht

  Van de week eens gaan zien voor een nieuwe compact fototoestel, dan post ik wat foto's.
  Daar kijk ik uiteraard al naar uit.  Droop

 15. #15
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Compact toestel is bestelt, de vorige was op zijn einde. Deze heb ik vandaag gemaakt met de webcam. Dus de kwaliteit is niet van het beste. Het zwaar materiaal kan ik momenteel niet gebruiken, bij gebruik aan een degelijk macro lens voor de D300.

  De romp heeft al zijn eerste laag sit gekregen en de rechter zijde is zogoed als klaar met de eerste laag. Het is een vrij moeilijk proces om alle lijnen zo perfect mogelijk aan te brengen.  De linker zijde dient nog verder afgewerkt te worden, zodra ik een gat in mijn drukke agenda kan vinden, start ik er terug aan.

  Eerst werk ik de volledige romp af en dan zal de rest volgen. De romp is de basis voor de vleugel en de rest te kunnen dragen. Het zal wel een serieuze parasol vleugel gaan worden.

Pagina 1 van 6 12345 ... LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •