Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/72 Weapons Set A-10
Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4

Discussie: Weapons Set A-10

 1. #1

  Standaard Weapons Set A-10

  Deze set bewapening is van Monogram en is voor een A-10 1/72. Makkelijk was het niet deze set te doen, maar het is nu klaar voor gebruik.

  Heb eerst alles verlijmd, passing was redelijk, de bommen waren zeker niet goed te noemen door vervorming. Dus heb dat aangepast met miliput en toen in de vorm van de bom meegeschuurd. Daarna alles voorzien van een klein gaatje, nodig om de bom mee op een cocktailprikker te zetten. Nodig om de bommen vast te kunnen houden met het schilderen en om ze op het piepschuim blok bij elkaar te houden en te laten drogen.

  De GBU heb ik ook gelijmd en geschuurd. Toen alles goed was heb ik alles in enkele sessies groen geschilderd met Humbrol 155. Echter heb ik het verdund dus niet zo opeens uit het potje. dan houd je de details nog beetje goed.

  Na 2 dunne lagen was het dekkend olijf groen, en heb toen de ontstekers gedaan met aluminium, en daarna heb ik met Humbrol 33 gloss yellow de lijnen gedaan in 2 sessies. De eerste sessie dekt niet gelijk, en bij de 2de keer was ik tevreden. Echt mooi geel hoeft het niet te zijn, omdat het buiten wordt opgeslagen en het natuurlijk ook verkleurd en vervuild.

  Dan nog een laatste 2 keer met humbrol 155 gedaan zodat je strakke afscheiding krijgt voor de banden, die in het echt ook met de hand worden geschilderd. De GBU hebben geen gele banden, zijn er wel maar niet zichtbaar door beschermkappen dus geen gele lijn.6 GBU's hebbben een ophangpunt ingeschilderd met aluminum, als dat straks hangt onder de A-10 zal dat ook hopelijk mooi zichtbaar zijn.  Enjoy en comments welkom

 2. #2

  Standaard

  zoals steeds al,schitterend werk he Erik.

 3. #3

 4. #4

  Standaard

  eric gij hebt toch wat met bommen he, knap hoor man

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •