Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/48 f-8 Crusader (Monogram/revell) [!]
Weergegeven resultaten: 1 t/m 7 van 7

Discussie: f-8 Crusader (Monogram/revell) [!]

 1. #1

  Standaard f-8 Crusader (Monogram/revell) [!]

  Deze F-8 Crusader is van Monogram maar opnieuw uitgebracht door revell. Het model paste goed heeft heel goede cockpit en je kunt decals goed uitwerken. Toen ik er aan begon had ik nog niet een digitale camera. Het plastic was een beetje vreemd soort, want leek op schuurpapier. Details zijn opliggend, maar van het fijne soort en stoort ook niet.

  Grootste probleem is de passing van de vleugel uiteinden. Met opstaande vleugel is het niet echt een probleem. Maar zoals ik de vleugel heb past het erg slecht en is het grootste minpunt.

  Als verf heb ik Humbrol gebruikt Humbrol 34 voor het wit met een druppel blauw om vergeling te voorkomen. Het grijs heb ik Humbrol 129 gebruikt. Het metalen achterstuk heb ik met Humbrol Metal Polish gedaan polished Steel. Deze is echter moeilijk, dus alleen dunne laag aanbrengen en laten drogen. Dan na droging volgende laag aanbrengen en weer laten drogen. Dan kun je het uitwrijven met zachte doek tot hoog metalen glans.

  Laatst gewijzigd door Eric2020; 18-05-11 om 17:34 Reden: spelling

 2. #2

  Standaard

  Mooie vlieger, en ben benieuwd naar de vorderingen
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 3. #3

  Standaard

  mooie kit eric. ben ook benieuwd naar het vervolg.

 4. #4

  Standaard

  je levert hier knap werk maatje,ga zo door he.

 5. #5

  Standaard

  De crusader is weer een stuk verder nu ik bijna geheel alle lijnen heb ingetekend op het model. Echt makkelijk ging het niet omdat de opliggende details niet echt een goede geleiding waren voor het potlood. Heb dus heel kleine stukjes lijn getrokken, en dan zo dat ik toch exact de lijnen zo goed mogelijk heb staan. Als de lijnen allen zijn gedaan, kan het in de Tamiya lak. Heb dan geen zorg meer dat ik iets ben vergeten wat je onder een decal nog weer terug ziet.  Onderzijde is ook gedaan en dat ging in verhouding makkelijker omdat de ondergrond stroef is door het gebruik van matt witte verf van Humbrol 34 met drupje blauw.  commentaren meer dan welkom!
  Laatst gewijzigd door Eric2020; 19-05-11 om 00:15

 6. #6

  Standaard

  Heel erg subtiel die lijnen zo!
  Ben benieuwd hoe hij eruit gaat zien met de decals erop.

 7. #7

  Standaard

  Ik vind je aflijning erg strak en netjes zo maatje.Ga ik ook doen bij wagens met blijvende vaste deuren

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •