Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/48 EF-111 (Hobbycraft/Academy) [!]
Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5

Discussie: EF-111 (Hobbycraft/Academy) [!]

 1. #1

  Standaard EF-111 (Hobbycraft/Academy) [!]

  Hier nog een model wat ik bijna klaar heb om te airbrushen. Het bouwen van dit model heeft een lange tijd gevergd. Het paste niet lekker, heel zacht plastic wat ook reageerde op de lijm, waardoor hier en daar vervorming optrad.

  Gewoon plamuur heb ik op dit model niet gebruikt. Juist ook omdat het heel zacht plastic was. Daarom gekozen voor miliput. Dat hecht wel op het plastic maar bijt niet in het plastic.

  De cockpit heb ik geairbrushed met humbrol verf, en verder details ingeschilderd. Omdat het model wheels up zal zijn, heb ik 2 piloot figuren erbij gezocht en deze voorzien van hun uniform.

  Aan de achterkant aan de binnenzijde heb ik ook miliput aangebracht. Hier een gaatje ingeboord zodat de ailerons steun hebben aan de binnenkant en ik het in een goede positie kan zetten. De ailerons opnieuw ingegraveerd, zodat dadelijk met de lichte kleuren er lijnen ingetekend kunnen worden, en ook met afplakken is het makkelijker om strakke lijnen te hebben.


 2. #2

  Standaard

  Lijkt me een moeilijke bevalling geweest te zijn, maar toch met een bevredigend resultaat zo te zien. Je bent professional of je bent het niet he!
  Hobbyist - WOII enthousiast - Webshop uitbater

 3. #3

 4. #4

  Standaard

  laat je gaan Erik en je verzameling lekker groot doen worden.Die herstelling ziet er al veelbelovend uit.

 5. #5

  Standaard

  Dit is hoever ik nu ben met de EF-111. Het transparante deel paste slecht, waardoor ik te laag uitkwam als het gelijmd zou zitten. En spanning door het lijmen met kans op scheuren omdat het zwak plastic is. Had het al geschilderd aan de binnenkant, maar ja nu toch een probleem. Met miliput vullen zou zichtbaar zijn als je naar binnenkijkt. Dus heb ik met dun sheet gezien of dat voldoende zou passen en vullend maken. Toen hele deel afgeplakt ter voorkoming van schade door de CA met verlijmen en ik heel het deel wel weg kan gooien. Toen met CA gelijmd breder dan het moet zijn en houvast te hebben. Toen zoveel modelijk al bijgesneden met scalpel, en laatste beetje geschuurd omdat druk niet goed is. Binnenzijde geschilderd met zwart van Humbrol en nu toe aan het lijmen ook weer met CA maar van buiten af.  Laatst gewijzigd door Eric2020; 22-03-11 om 13:43

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •