Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Wargames andere ACW Dixon 25mm
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 28

Discussie: ACW Dixon 25mm

 1. #1
  Wimmeke
  Gast

  Standaard ACW Dixon 25mm

  Dit zijn de eerste afgewerkte regimenten van mijn zuidelijke divisie Dixon figuren voor American Civil War-Wargames.

  Wanneer alles klaar is zou dit volgens de regelboek "The Long Road North" een divisie van 1.496 punten moeten zijn.

  Dit zijn foto's van de Cavalriebrigade 'Stuart' van 2 regimenten.


  12th Georgia Cav in marsformatie


  12th Georgia Cav in Linie


  1st Virginia Cav in Linie


  De volledige Brigade
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 15-08-08 om 01:49

 2. #2

  Standaard

  Zo dat is leuk, ik heb ook zo'n doos. American civil war. Zitten 500 figuren in 30 kanons 40 paarden en nog wat rommel. Maar ik wist dat je daar een spel mee kon spelen. Ik heb er ooit eens een diorama van gemaakt. Is dus niet meer compleet. Ik ga daar wel een keer weer aan beginnen. Maar eerst een aantal andere figuren en projecten. Zoals je ze hebt geschilderd zijn ze goed als spel figuur te gebruiken. Zijn erg mooi. Doe je ook wat aan scenery enzo. Dat zou leuk zijn. Dat geeft het spel nu juist dat extra's. En zou je daar dan eens een fototje van kunnen maken.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 3. #3
  Wimmeke
  Gast

  Standaard Extra info figuren

  De figuren zijn tinnen figuren gemaakt door de firma Dixon Miniatures uit England. (zie site Dixon Miniatures : Wargaming Figures for collectors and wargamers including 25mm Samurai, 25mm Vikings, 25mm English Civil War and much more) Zij maken figuren speciaal voor wargames van de oudheid tot WO II in verschillende grote.

  Deze figuren uit hun ACW gamma zijn 25mm groot. Er zijn ongeveer een 400-tal verschillende infanterie/artillerie figuren verkrijgerbaar met keuzemogelijkheid uit verschillende hoofden. Kepie of hoed voor gewone modellen en kepie, hoed, boater (soort strooien hoed) en fez voor zoeaven. Er zijn ook ongeveer een 20-tal bereden en onbereden cavalerie figuren met dezelfde keuzemogelijkheden. Plus een 10-tal paarden.

  Verder is er nog aandacht voor figuren die een specifiek regiment moeten voorstellen (Bv. 1st Virginia Cavalerie ‘Black Horse’). Er zijn ook nog beroemde karakters verkrijgbaar en verschillende modellen van artilleriestukken en zelf wat scenery.

  Groeten
  Wimmeke

 4. #4

  Standaard

  :rolleyes: Dit is bruikbare info
  Grtz,

  Dominiek

 5. #5

  Standaard

  Ze hebben zelfs kelten
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 6. #6
  Wimmeke
  Gast

  Standaard

  Heb net de volgende “lichting” figuren besteld. Een volledige Infanterie-Brigade met 1 commandant + koerier, 3 Infanterieregimenten van 20 figuren elk, 2 Skirmisher compagnies van 4 figuren elk en 1 Artilleriebatterij van 2 stukken geschut + 8 figuren.

  De levering wordt verwacht over 4 à 5 weken. In afwachting nog wat foto’s van intussen afgewerkte figuren.

  Generaal Robert E. Lee als Divisiecommandant met 2 koeriers en het 1st Texas Cavalerieregiment (afgestegen).


  Generaal Robert E. Lee + 2 koeriers


  1st Texas Cavlarie (afgestegen)

  Zodra de nieuwe “lichting” is aangekomen mogen jullie nieuwe foto’s verwachten.

  Groeten
  Wimmeke
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 15-08-08 om 01:48

 7. #7

  Standaard

  Heb je deze nu zelf geschilderd of is dit een foto van de firma.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 8. #8
  Wimmeke
  Gast

  Standaard

  Dit is eigen werk.

 9. #9

  Standaard

  Okee, dat is dus een aanvulling op jou leger. Ook hier vraag ik jou toch weer waarom je voor deze style kiest. Ik ken deze style wel. Dit zie je vaak in van die Napoleon spellen. Een kennis van mij heeft zo'n hele tafel vol met van die tinnen figuurtjes. Die giet hij zelf in tin. Dan schildert hij ze met revell verf. strak zonder schaduw. Ook heeft hij er een hele voorstelling van gemaakt. Die verandert ook steeds weer. Hij heeft er echt hobbie in. Leuk om te zien.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 10. #10
  Wimmeke
  Gast

  Standaard

  Een aangename verrassing gisteren middag toen ik wakker werd na een nachtje hard werken.
  Mijn bestelling figuren is toegekomen.

  Hieronder enkele foto’s zodat jullie een indruk krijgen hoe de figuren eruit zien voordat ze zijn geschilderd.  Een foto van enkel figuren die al klaar zijn + de stands waarop de nieuwe figuren moeten komen. De stands zijn plaatjes (de mijne gemaakt uit hard karton ± 3 mm dik) waarop de figuren worden geplaatst. Infanterie per 4, 2 per 2, op stands van 36x50mm; Cavalerie per 2 op stands van 40x50 mm; Onbereden Cavalerie per 3 op stands van 70x25 mm; Artillerie per stuk geschut + 4 figuren op stands van 45x60mm en Skirmishers afzonderlijk op stands van 18x25mm. Via de stands kan men ook gemakkelijker de formaties maken. Als een regiment in Linie staan worden alle stand naast elkaar geplaatst; in Marscolonne worden alle stand achter elkaar geplaatst; in Colonne per Compagnie worden de stands 2 aan 2 geplaatst met een kleine afstand tussen elk blok en Diepe Colonne is als Colonne per Compagnie maar met geen tussenruimtes.


  Als extra-tje een foto van het regelboek waaruit de samenstelling van mijn 1.496 punten leger is gebaseerd. Het aantal punten voor een regiment is afhankelijk van het aantal figuren, de ervaring (veteraan, nieuw, enz) en het type wapen. De commandanten zijn historische figuren die een puntenwaarde krijgen afhankelijk van hun reële militaire capaciteiten.
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 15-08-08 om 01:48

 11. #11

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wimmeke Bekijk bericht
  Een aangename verrassing gisteren middag toen ik wakker werd na een nachtje hard werken.
  Is dat niet een beetje overdreven?

  Ik kan bijna niet wachten tot ze klaar zijn en ik nog eens een "battelke" kan komen doen bij u?
  Lijkt me een leuk onderwerp.
  Grtz,

  Dominiek

 12. #12

  Standaard

  Dat is een erg leuk begin van een mooi verslag. Ik blijf je volgen, dit is weer een heel leuk topic.

  Waarom zet je alles vast op de kartonnen kaartjes. Dan kun je niet meer combineren. Of is dit een vast gegeven bij het spel.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 13. #13
  Wimmeke
  Gast

  Standaard

  De kartonnen plaatjes of stands is iets waar in de regelboek me wordt gewerkt. Het is het aantal figuren dat telt niet hoe ze erop staan.

  Het( is ook veel gemakkelijk op uw leger op te stellen en te verplaatsen. I.p.v. figuur per figuur te verplaatsen, kan men nu gewoon het kartonnen plaatje verschuiven zonder dat er figuren omvallen.

  Het slachtoffer systeem in dit spel wordt bijgehouden op een resultaatblad (Battle Roster), pas wanneer er een volledig plaatje figuren is gesneuveld wordt het plaatje weggenomen. Voor de rest wordt het aantal figuren gerekend volgens de waarde die momenteel op de Battle Roster staat die elke beurt wordt aangepast.

  Groeten
  Wimmeke

 14. #14
  Wimmeke
  Gast

  Standaard

  Hallo,

  In afwachting van de afgewerkte figuren van de "Infanterie Brigade Jackson", wat beter foto's van de "Cavalerie Brigade Stuart"

  Beide regimenten in marsformatie. De 1st Virginia Cavalrie rechts en links de 12th Georgia Cavalry
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 15-08-08 om 01:45

 15. #15
  Wimmeke
  Gast

  Standaard

  Beide regimenten in Line

  De Volledige Brigade
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 15-08-08 om 01:44

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •