Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Varend schepen allerlei
Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4

Discussie: schepen allerlei

 1. #1

  Standaard schepen allerlei

  Ook ik heb toch wel eens iets geknutseld. Helaas heb ik niet alles meer. Maar goed. Dan zou ik geen plaats meer hebben om te wonen.

  Maar goed even wat pica's

  De Bismark. Van Revell. Dit is de miniscale. Ooit eens een schepje van gekregen als kadeaotje. En ik moet bekennen, dit is echt een leuke schaal. Het schip is amper 15 cm lang, met een schaal van ik dacht 1 : 1200  En dan de Da Noli ook van Revell. De schaal weet ik niet meer. Dit is qua modelbouw best een leuk scheepje. Al zou je hiervoor wel iets van een aftersale kit bij moeten bestellen. Alles is best grof. Zeker voor den beginner een boeiend schip zou ik denken. Dit omdat het schilderen eigenlijk al een aardige moeilijheid zal zijn. En natuurlijk de romp glad krijgen zonder naden.


  Artitec heeft de brandweer blusboot van Tiel als referentie genomen om deze na te bouwen. Dus ook ik als vrijwillig brandweer er natuurlijk met de neus boven op gestaan en mij daar flink mee mogen bemoeien. De pasvorm van de Pe. En er zit veel Pe. op. Is echt beroerd. Niet echt voor beginners. De schaal waarvoor gekozen is destijds in voor treinen. 1 : 87 dus. Dat is HO in treinentaal.


  En dan de andere kant. Qua detail is dit een zeer goed geslaagd model geworden.


  En toen dacht ik wat artitec kan, kan ik ook. Maar dan beter. En jawel, het is gebleken. Omdat ik dus de treinen jongens ook van een pontje wilde voorzien heb ik de pont van Tiel ook weer genomen. Hierop varen dagelijks zo'n 800 to 1200 mensen per fiets van huis naar school/werk en andersom. Dat is best veel dus.
  Ik heb hiervoor geen gebruik gemaakt van Pe. maar de onderdelen zo gemaakt dat men ze alleen maar schoon moet maken en plakke maar. Alles incl. paspuntjes enzo.

  En dan natuurlijk de andere kant. Het is dan ook een waterlijn model geworden.


  En dan is dit zoals de inhoud van een doosje er uitziet. Natuurlijk incl. een nette bouwhandleiding met foto instructie.

  De pont van Tiel is nog niet in de verkoop bij mij. Dus aub geen mailtje enzo. Moet nog even gaan bedenken hoe hiermee verder. :p
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 25-10-08 om 12:42
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 2. #2
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Mooie schepen, Rik.

  De Da Noli vind ik wel een zeer prachtige dame. Van welk jaar dateert deze kit?


  Droop

 3. #3

  Standaard

  Zijn mooie projectjes geweest Rik.
  Mooie schepencollectie heb je daar, mijn eerste moet nog afgewerkt worden :rolleyes:
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 4. #4

  Standaard

  De Da Noli is volgens mij een kitje dat je bij de blokker kon kopen een jaar of 10 geleden. Voor 10 gulden of zo. Dat is dan een euro of 4,5. Naar geld van nu.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •