Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Bombardier/Canadair CL-415 1/72 [DONE]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 20

Discussie: Bombardier/Canadair CL-415 1/72 [DONE]

 1. #1
  liftmaster
  Gast

  Standaard Bombardier/Canadair CL-415 1/72 [DONE]

  De meeste zullen die vliegtuig wel eens zien vliegen hebben in het zuiden van Frankrijk, Spanje of Italië. Daar beginnen ze volop al de oude CL-215's te vervangen. Vanwege dat avgas (loodhoudende vliegtuigbrandstof) minder en minder geproduceerd wordt vanwege milieu normen, zocht men naar een oplossing en werd de CL-215 gemonderniseerd met een nieuwe cockpit en vooral nieuwe Pratt & Witney turbo prop motoren. Deze geven het vliegtuig een goedkoper eoperatie mogelijk, minder onderhoudskosten, enz.

  Ik heb deze doos een hele tijd geleden nog bij Broux in Hasselt gekocht. Dit was in 2003, wanneer deze doos pas door Heller uitgebracht was. Ik ben er in der tijd met begonnen, maar door omstandigheden niet afgemaakt. Met de afleveringen van Ice Pilots NWT gezien te hebben, ben ik de kast terug gaan af zoeken naar dit betreffende vliegtuig. Het was er nog en ga er terug aan beginnen. Het zal met stukken zijn, maar het moet dit jaar zeker af.

  De doos


  Inhoud wat nog niet gedaan geweest is


  Wat reeds gedaan geweest is

 2. #2
  liftmaster
  Gast

  Standaard

  Ik heb de romp in mekaar geplakt, aan de binnenkant ga ik niet meer aandacht geven, dit ga je later toch niet zien door de kleine ruitjes. De buitenkant zal wel wel het meeste opvallen.


 3. #3

  Standaard

  Mooi toestel, heb ik altijd al een "specialeken" gevonden.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 4. #4

  Standaard

  Mooie kit, Johnny, de heller 215 heb ik ook ooit nog gehad, helaas nooit de kans gehad haar te bouwen, wegens in beslag genomen door m'n schoonbroer

  Wat ik me wel nog herinner van de kit (ik veronderstel dat dit bij de 415 net hetzelfde is) is dat het plastic wel verschrikkellijk dun was, zo dun dat je de kleuren er bijna gewoon doorheen kon zien.
  Dany
  Op de werkbank :
  Huidige actieve bouw : Central Pacific N°60
  In de koelkast : Cn2t "Las"

 5. #5

  Standaard

  Dit is wel een gave. Mocht je een keer in Marseille op het vliegveld komen daar staan er buiten het zomer seizoen een hoop geparkeerd!

  Ben benieuwd hoe deze in elkaar gaat.

 6. #6

  Standaard

  Ik heb ze daar zien staan en van kort bij mogen bekijken. Voordeel om als journalist te kunnen werken.

  Het zijn indrukwekende vliegtuigen en eigenlijk nog steeds op een oude manier gebouwd. De romp zelf verschilt niet veel van de CL-215.

  Tussendoor ga ik aan mijn projectje een verder werken. Als ik nog in het land ben en het te slecht weer is om met de wagens buiten te komen, dan zal er wat schot in de zaak komen.

  @Dancooper
  De plastic is op sommige plaatsen vrij dun, maar met een goed onderlaag en wat lagen erop komt het nog vrij goed uit. De CL-215 heb ik zelf nooit gebouwd, maar denk niet dat de kit veel verschilt van de CL-415. De vleugels en de motoren maken het grootste verschil denk ik.
  Liftmaster the second version

 7. #7

  Standaard

  De vorige dagen terug alles nog een uitgehaalt en wat aan gewerkt als een tussendoortje.

  De romp is proper gemaakt en wordt voor de moment van zijn lagen voorzien. Ondanks 30gr gewicht is het nog een staartzitter, ga nog langs de winkel gaan voor wat lood.  De vleugels zijn ook proper gemaakt van bramsel en geplakt.  De foto's zijn niet ideaal, moet het eventjes stellen met een kleine Nikon. De anderen zijn in groot onderhoud.

  De motoren zijn ook klaar en volledige vleugel is ook gemonteerd, hier zal ik later nog foto's van maken.
  Liftmaster the second version

 8. #8

  Standaard

  De vlotters zijn klaar voor montage later  Van de achterste vleugel heb ik een heel deel bramsel moeten verwijderen, maar het is nog een goed resultaat geworden.  Dit was de toestand van de vleugel nog vorige week

  Liftmaster the second version

 9. #9

  Standaard

  De vleugel zoals hij vandaag in elkaar zit  De motoren zijn ook in orde

  Liftmaster the second version

 10. #10
  "Rust in vrede vake" vake pompier's schermafbeelding
  Geregistreerd
  29-10-11
  Berichten
  15

  Standaard

  Ik heb hem ook juist af maar er zijn decals kapot gegaan groetjes.

 11. #11

  Standaard

  Een briefje sturen naar Heller, dan sturen ze je een setje af. Heb ik vroeger ook eens voor gehad en binnen de 14 dagen waren ze hier.
  Liftmaster the second version

 12. #12

  Standaard

  Eventjes toch wat werk aan de romp verricht, dan kan ik hier warm binnen wat werken om de decals op de romp te zetten.  Liftmaster the second version

 13. #13

  Standaard

  Momenteel staat de romp op zijn drie punts landingsgestel. Blijkbaar was de 30gr. niet voldoende.

  Vleugel staat er ook op gemonteerd, foto's volgen binnenkort. Momenteel druk bezig met fotoreportages en artikels te schrijven.
  Liftmaster the second version

 14. #14

  Standaard

  Vandaag nog eens een uurtje tijd gehad om hem nog eens boven te halen. De vleugel staat erop en de motoren. Ik hoop tijdens de winter eens wat meer tijd te hebben, dan altijd maar werken.  Liftmaster the second version

 15. #15

  Standaard

  Ziet er toch al goed uit, heb hier de oudere 215 versie liggen dus ik blijf volgen.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •