Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/35 Autoblinda AB41 [DONE]
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 17

Discussie: Autoblinda AB41 [DONE]

 1. #1

  Standaard Autoblinda AB41 [DONE]

  Hierbij een post van een model wat op het moment klaar staat voor het spuitwerk. Hiervan wil ik een verslag van maken tijdens de diverse stadia in spuiten en het verder afwerken van het model.
  Het betreft een Italeri kit aangevuld met een Jordi Rubio loop en een PE set van Eduard.

  Het is de bedoeling dat het model in camo afgewerkt gaat worden, wat voor mij de eerste keer gaat worden. Dus alle tips zijn welkom.

  P.s. in verband met het spuitwerk zijn sommige onderdelen nog ontbrekende of nog niet vastgelijmd. Verwacht ook geen snel lopende post want een half jaar voor een model is bij mij soms heel normaal.

  Groet,
  Swa

 2. #2

  Standaard

  Dat gaat zeker weer een mooi project worden. Alleen met het cammo spuiten heb ik ook geen ervaring. Maar ik weet wel dat men eerst de basis spuit in de lichte kleur. Dan een vlakverdeling als het ware maak met de volgende donkerdere tint. En dan vervolgens het geheel afmaakt met een donkere tint. Meestal in drie kleuren of twee kleuren, ligt aan het tijdperk. :confused:

  Ook weet ik dat er dan van tevoren geen rekening gehouden moet worden met chipping. Dit komt daarna toch.

  Iig heel veel succes. Ik hoop dat andere mensen hier betere tips op geven dan ik.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 3. #3

  Standaard

  Mooi man, laat vooral de vorderingen stap voor stap zien aub, ik wil ook veel bijleren over het spuiten de kleuren die je gebruikt enz .....
  Mooi man goed bezig
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 4. #4

  Standaard

  Netjes Swa veel succes met de camo.

 5. #5

  Standaard

  Tevens een update van het spuitwerk.
  De gebruikte verf is acrylic van Tamiya.
  Als ondergrond heb ik eerst semi gloss black X-18, 50% verdund met acrylic thinner X-20A. Hiervan heb ik geen foto's gemaakt daar dit er weinig toe doet. De reden van het eerst spuiten in zwart is dat je kunt gaan pre-shaden en je direct kunt kijken of je geen onvolkomendheden hebt in je model. Dit had ik jammer genoeg weer aan m'n fiets hangen:mad:, dus kon weer met verdunde putty aan de gang. Door semi-glans komen echt zaken boven water welke je soms met het blote oog niet kunt zien.:eek:

  Vervolgens ben ik gaan mengen 20% dark Yellow XF-60 met 20% dessert Yellow XF-59, hier aan toegevoegd 10% clear X-22 en weer 50% verdunning met acrylic thinner. Door het toevoegen van clear krijgt het model een mooie satijn glans welke je weer nodig hebt voor het verder bewerken van het model. Door de verdunning spuit je dus bijna met gekleurde thinner, om zo min mogelijk van detail te verliezen. Dat dit in een laag of 5 gebeurt moge duidelijk zijn.

  Nu nog een foto van de camouflage die ik in gedachte heb, deze zet ik altijd op een voorbeeld papier om te kunnen experimenteren. Op dit moment lijkt het nog dat hij zo uit de S.P.A. fabriek komt. maar door het zetten van filters zal de veroudering en verwering toeslaan. Ook vallen hierdoor eventuele lichte plekjes in je camo weg! Wederom stevig verdunnen met acrilic thinner om te voorkomen dat de camo er niet op komt te liggen.


  De camo is gezet met verf van Lifecolor van de Camouflage series UA215 Rosso Ruggine en UA214 Grigio Verde Scuro.

  Hoop dat mijn verhaal duidelijk genoeg is, mocht je echter nog vragen hebben. Je weet het, vragen staat vrij!

  Groet,
  Swa

 6. #6

  Standaard

  Zo, he, dat is weer een grote update, dat van het cammo oefenen of een papiertje is zeker een goed idee. En je hebt er een mooie uitleg aan gegeven.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 7. #7

  Standaard

  Inderdaad een knappe manier om je camo op te testen.
  Ik zie dat je spuitwerk wel zeer gelikt is.

  Nog een verzoek: Wil je misschien eens uitleggen hoe je fantastische scherpe foto's maakt? Kunnen we misschien eens een howto van maken.
  Grtz,

  Dominiek

 8. #8

  Standaard

  Hoi Swa,

  De basis laag ziet er goed uit.

  De Camo daar in tegen vind ik nog al druk over komen.

  Maar dat is bekeken naar mijn smaak natuurlijk

 9. #9

  Standaard

  @ modelengeneer: Thanks, heb op verzoek van Pantani de uitleg zo uitgebreid mogelijk gemaakt.
  @ ExSerCo: Denk dat het veel te maken heeft met je camera want ik ben echt geen fotgraaf. Tevens had ik voor deze post weinig tijd en heb dan ook enkel m'n statief en de flitser gebruikt. Anders gebruik ik een 3 lampige opstelling om zo min mogelijk schaduw werking te hebben. Door daarnaast mijn inziens je foto's te importeren van PhotoBucket hoef je de foto's niet te verkleinen, en blijft al het detail en scherpte.
  @ Churchill: Wordt weer een Italiaanse uitvoering, en zoals ik heb kunnen vinden waren deze camo's altijd wat drukker. Misschien een gevolg van wat zuidelijke invloeden?

  Groet,
  Swa

 10. #10

  Standaard

  Hierbij de vorderingen van de camouflage, het is achteraf gezien een zeer arbeidsintensief werkje geworden.

  De eerste laag in Rosso Ruginnine eindelijk klaar.

  Och ja, had ook nog een tweede laag in Grigio Verde Scuro.

  De nodige uren verder inclusief een stijve nek en een lamme arm, het resultaat.

  Heb er nog wel voor gekozen om een laagje Tamiya clear aan te brengen. Hoewel ik toch al clear toegevoegd had aan de verf bleef de benodigde satijnglans uit. Door dit laagje clear kwam ook aan het licht dat op sommige plekken toch de camo er wat op ligt.:\ Om dit te voorkomen had ik de verf toch zeer goed verdund, zover zelfs dat de volgende stap het lopen van de verf tot gevolg had gehad. Door deze verdunning heb ik elke camo"streep" wel 3 keer moeten raken. Maar goed aldoende leert men.

  Als laatste heb ik nog wat hevig verdunde Flat Earth XF-52 gespoten als basis voor het verder gebruik van MIG pigmenten. Decals zijn aangebracht en model moet nu zeker minimaal een weekje drogen alvorens verder te kunnen gaan met de verdere verwering en afwerking. Want buiten het stoflaagje ziet het er nog wel allemaal vrij nieuw uit.

  Vragen en opmerkingen zijn wederom welkom!

  Groet,
  Swa

 11. #11

  Standaard

  Whoops, dat is mij een heftige klus. En druk zeg die cammo. Maar goed dat was al aan bod gekomen. Tips heb ik niet. Dus ik wacht lekker af op wat er komen gaat, keep up the good work.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 12. #12

  Standaard

  Hey,

  Mooi stukje spuitwerk, wat me wel intrigeert. Ik vind het mooi gedemonstreerd zo en goed voor een leek om te snappen hoe zo een camo wordt opgebouwd.Ik krijg namelijk meer en meer interesse in spuiten met de ab.
  Bestaat er eigenlijk veel uitleg over verschillende camo-patronen?
  Grtz,

  Dominiek

 13. #13

  Standaard

  Hierbij de update van de eindfase van de Autoblinda, zoals reeds aangegeven bij de post over het "verweren van rubber banden" het hoe en wat over de banden.


  Het model met wat details.

  Hier in detail het verweren van de banden met gebruik van MIG pigmenten.

  Met de pigmenten kan zeer goed stof gemaakt worden, zoals ik meestal op het model zelf gebruik. Op de banden heb ik het pigment met water aangebracht en vervolgens weer afgenomen met wat keukenpapier. De wat dikkere moddersporen heb ik deze keer gemaakt door opgehoopt pigment op bepaalde plaatsen aan te brengen en vervolgens met Fixer vast te zetten. Even een kwast met wat Fixer er tegen houden en je ziet gelijk het in het pigment trekken. Indien je de modder nog dikker wilt kun je het pigment met acrylic resin mengen, dit geeft wel als effect een wat meer nattere modder.

  Hoop dat jullie wat hebben aan de uitleg. En ten aanzien van het model zijn alle tips en opbouwende kritiek welkom.

  Groet,
  Swa

 14. #14

  Standaard

  Ziet er zeer mooi en heel realistisch uit Swa

  Groeten

  Pascal

 15. #15

  Standaard

  Hoop dat jullie wat hebben aan de uitleg. En ten aanzien van het model zijn alle tips en opbouwende kritiek welkom.
  Ehhhhh, tips heb ik niet. Heb mijn brilletje gepoetst en met arends ogen gekeken. o-o Maar kan geen kritiek vinden. Zelfs, ik was een beetje sceptisch over de camo, maar nu deze zo vervuild is, is deze ineens minder druk en erg mooi. Mijn complimenten.

  Die uitleg zag er goed uit. Weer iets geleerd.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •