Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/35 Panzerwerfer 42 auf Maultier [WIP]
Pagina 1 van 13 1234511 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 192

Discussie: Panzerwerfer 42 auf Maultier [WIP]

 1. #1

  Standaard Panzerwerfer 42 auf Maultier [WIP]

  Voila, dat zal het tussendoortje zijn.  foto : Panzers in Saumur n°2

  Aangezien de duitsers meestal hun Nebelwerfers op een chassis staan hadden en die moest altijd getrokken worden, besloot men die te monteren op een voertuig, wat het manouvreren op het terrein toch aanzienlijk vergemakkelijkte. De keuze viel op 2 halftrackversies (zover ik weet é). Namelijk de Maultier en de SWS beiden de gepantserde versie. De pantsering was uiteraard nuttig voor de bemanning maar ook voor de voorraad raketten die ze meevoerden in hun " ruim".

  De doos dan maar. Is van Italerie ,wat normaal gezien geen problemen mag geven, want de versie : "Maultier mit flak 38 "eveneens van Italerie gaf toch geen problemen toe ik die bouwde enkele jaren geleden.  En de inhoud  Natuurlijk hoort bij een model een set PE (allez, bij mij toch) die ik vroeger eens gekocht heb , maar vraag mij het merk niet want dat ben ik kwijt.
  Alsook een set tracks van Modelkasten. Deze zijn ook zeer mooi maar wel broos als geheel , maar ja ,als ge ze in de kast staan hebt kunt ge ze zowel maar gebruiken.  En dan ook nog een nieuwe set PE die ik onlangs op de beurs van KMK per toeval op de kop kon tikken  Nu, ik weet dat er in beide sets enkele gemeenschappelijke stukken maar het gaat hier wel zoals gezegd over oude en nieuwe PE, de ene bestaat uit 1 en de andere uit 2 frames dus zullen we van elk wat kunnen gebruiken.
  Het is ook de bedoeling dat er niet teveel gescratcht word, geen openstaande motokap , geen interieur om zo het bouwtempo toch een klein beetje op te vijzelen .
  Maar we zullen wel zien


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 2. #2

  Standaard

  Euh ,heren moderators kan mij er iemand vertellen hoe het komt dat mijn fotoos zo klein zijn ???????????????????????????????
  Ik doe niets anders dan voordien kunnen jullie even checken wat er loos is , aub ?


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 3. #3

  Standaard

  Nice!!! weer een niet alledaags voertuigje, dat zie ik graag!

 4. #4

  Standaard

  ik ook Mad ice, maar liefst een beetje groter


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 5. #5
  Ron
  Gast

  Standaard

  Ik heb het even aangepast maatje maar je had de thumpnail (de kleine voorbeeld foto`s) gee copieerd maar je moet eerst op de thumpnail klikken om de grote foto te zien en dan kan je die copieren.

  Maar leuk model.

  Ron

 6. #6

  Standaard

  Aha een leuk tussendoortje. En dan nog wel een speciaal model dat je niet veel ziet.
  Alvast veel suc6 met de bouw en ik blijf volgen.

 7. #7
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Ik ben zeer blij met dit nieuwe topic, en al helemaal omdat het hier een 'rap gebouwd' tussendoortje betreft. Zo kunnen we binnenkort eentje bijzetten in de Afgewerkt rubriek ! Maar al dat pe, gaat dat een tussendoortje niet in de weg staan ?

 8. #8
  Ron
  Gast

  Standaard

  Tussendoortje jaja dat zeggen ze allemaal

 9. #9

  Standaard

  Rap is relatief é ,gasten


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 10. #10

  Standaard

  Even een stand van zaken doorgeven.
  Tja , er is toch een beetje meer wrijf- en kuiswerk aan dan verwacht..... maar ja, we zijn modelbouwer voor iets , niet ?

  De bovenbouw : de grootste stukken zitten reeds aan elkaar , de naden opgevuld waar nodig met Tamiya putty (vind ik nog altijd het gemakkelijkste) en dan maar wrijven é.

  Rood kadertje : Op de zijkant van de laadruimte zit er een verzakking maar door die weg te schuren zijn de klinkbouten ook weg. De rest heb ik dan maar gelijk weggeschuurd om later te vervangen door P & D exemplaren. Ik vond die bouten eigenlijk nogal aan de serieus te kleine kant in vergelijking met diegene die te zien zijn op mijn referentiemateriaal .

  De rode pijltjes : die stukjes moet ik eraf halen om mijn PE die ik reeds geplooid en gesoldeerd heb te kunnen plaatsen. Nu weet ik ook niet waarom ze die daar eigenlijk opgezet hebben want als ge die materiaalkasten OOTB erop zou zetten zie je ze toch ook niet.

  De blauwe pijltjes: Die worden ook weggewreven om PE te kunnen zetten.

  De groene pijltjes : dat zouden de koppelingen van het chassis met de bovenbouw moeten voorstellen ...............Zwak é ! om niet te zeggen zeer zwak é! dus scratchen die stukjes (ik kan het niet laten)

  Het geel pijltje : is een naad die word weggewreven doordat ik de klinkbouten wegwrijf. Nadien wordt ie er weer ingetrokken.

  De linkse fotoos zijn voor- en de rechtse zijn na het schuurwerk


  Op de rechtse foto bovenaan kan je zien waar de blauwe pijlpuntjes op de zijkant van de neus gestaan hebben, daar heb ik met mijn scalpel kleine markeringetjes aangebracht. Dat is om de juiste plaats aan te duiden waar de PE moet komen.

  Normaal komen er nog pics van het chassis en een stuk PE maar de batterij van mijn toestelletje besliste er anders over.

  Chow é


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 11. #11

  Standaard

  Zo te zien word je tussendoortje ook redelijk onder handen gepakt, het is zoals mijn T-80 ook wat uit de hand gelopen.
  Maar ja eens we bezig kunnen we het niet laten om het een en ander aan te passen
  En je camera heeft dezelfde ziekte als de mijne, altijd plat op het verkeerde moment.

  Blijf volgen en wacht op de volgende pics.

 12. #12
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Tuss...hahaha...sendoo...woehahaha...rtje...hahaha !

 13. #13

  Standaard

  @ DJs : tja ge kent me é !!

  @ GUnit:

  Bon, enen up-date !

  Het chassis al zo goed al compleet in elkaar gestoken. Zoals voordien gezegd zal er eigenlijk niet teveel openstaan qua luiken en deurtjes maar dat neemt niet weg dat er toch enkele inwendige stukken zullen zichtbaar zijn ( een stukje toch althans) . De radiator zal zichtbaar zijn doordat het lamellenscherm in de neus zal openstaan (omdat dat mooier oogt) en de onderkant van de motor , uitlaat zullen zowiezo zichtbaar zijn indien ge eens onder het model zou komen piepen.
  Tja verder valt er niet veel over te vertellen é.

  De trekhaak is een stuk OOTB en PE. De pin heb ik gedeeltelijk moeten scratchen daar het stukje OOTB een halve mislukking was ,foutje bij het gieten zekers ?  Een dry-fitje  De materiaalkasten om aan de zijkant van de romp te hangen zijn PE. Bovenaan in de plooinaad zijn er openingetjes voorzien om gemakkelijker te kunnen plooien, maar eenmaal geplooid zie je die nog steeds zeer goed, dus heb ik deze na geplooid zijnde ook maar toegesoldeerd net zoals de naden die je hebt om het geheel te doen sluiten  Voila ,we zullen nog een beetje voort gaan doen é, wat moet ge anders doen als ge in ziekteverlof bent. Een heirnia in de nek die weer zijn kuren heeft.
  pffffffff......


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 14. #14

  Standaard

  Das nog een redelijk stuk PE zeg voor aan de zijkant, mooi geplooid alvast en de plooien goed weggewerkt.
  Is dat van onder je model te piepen dat ge een hernia hebt.
  Maar zo kunt ge eens wat door bouwen nu ge thuis bent, veel beterschap alvast.

 15. #15
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Beterschap Famo, en op't gemakse hier wat progress maken, dan heb je toch het gevoel dat het ziekteverlof nog z'n nut gehad heeft, naast het herstel.

Pagina 1 van 13 1234511 ... LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •