Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Project PAMMAS. [!]
Weergegeven resultaten: 1 t/m 13 van 13

Discussie: Project PAMMAS. [!]

 1. #1

  Standaard Project PAMMAS. [!]

  Hallo iedereen,

  Hierbij stel ik jullie allen mijn project PAMMAS voor. Hopelijk staat het hier op de juiste plaats, anders moeten de MoDo's het maar verplaatsen.

  PAMMAS zou in feite Pa.M.M.A.S moeten geschreven worden. Het woord is een samenvoeging van afkortingen welke het volgende betekenen:

  Pa: Papegem zijnde het gehucht, deelgemeente van Lede, waar ik woon.
  M : Model :het gaat hier om modellen allerhande op schaal 1/72 - 1/76.
  M : Museum want het geheel wordt opgevat als een museum.
  A : Airfield, vliegveld en in combinatie met het woord museum dus een soort luchtvaartmuseum waar echter ook andere elementen die ermee verwant zijn zoals voertuigen, gebouwen, luchtafweer enz. zullen in verwerkt worden.
  S : Site: een plaats en in een later stadium hopelijk een eigen Internet site.

  Het "vliegveld" is gelegen in een grote kast welke speciaal daarvoor gemaakt werd. Deze kast staat op mijn (grote) hobbykamer en is grotendeels stofvrij door te werken met kantelbare ramen.
  Het geheel wordt opgevat als een soort openluchtmuseum à la Koksijde airshow waar voertuigen en vliegtuigen in statische opstelling te bekijken vallen. Vermits het een museum is, is er geen behoefte aan een start- en landingsbaan en kan er een gras- en betongedeelte uitgebouwd worden.

  Alle tijdperken komen aan bod: pré WO1, WO1, Inter War Years, WO2, Korea, Vietnam, Modern en civiel. De bijhorende voertuigen zullen eveneens tijdsgebonden opgesteld worden met een aantal "staff" cars (jeep en kubel types), utility's, tankers, enz...
  Tevens is er een geleide rondrit voorzien waarbij bussen van alle types zullen ingezet worden. Het zal later wel duidelijker worden naarmate de bouw zal vorderen en het vliegveld zal uitgebouwd worden.
  Het enige wat je er vermoedelijk niet zal tegenkomen zijn tanks alhoewel er indertijd tanks gebruikt werden voor de vliegveldverdediging, dus je weet maar nooit.

  Enkele forumleden hebben reeds de kast kunnen aanschouwen.
  Hier enkele foto's tijdens de bouw:  Benieuwd naar jullie reacties.

  Q aan de Modo's: vinden jullie het goed als de verdere opbouw onder deze vorm geschiedt of willen jullie de verschillende voertuigen en vliegtuigen telkens in een andere topic verwerkt zien?
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 2. #2

  Standaard

  Wat mij betreft staat dit hier goed. Laat maar lekker staan.

  De vliegers, dat zijn aan dit grote geheel gewijde modellen. Dus bouw hier maar lekker verder. Dan blijft het mooi bij elkaar staan en zal het mooi in één topic blijven. Wel zo overzichtelijk. Anders moet je steeds verwijzen en het is leuk om te zien hoe zo'n mega project toch tot stand komt.

  Ik heb ondanks dan vliegertjes niet echt mijn ding zijn, wel mijn stoeltje vooraan geschoven. Ik vind dit toch wel een zeer origineel idee. In één woord geweldig.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 3. #3

  Standaard

  Dus zal het zo'n soort diorama zijn zoals ge ziet bij modeltreinen, maar dan met statische modellen, of zullen die rondleidinggevende bussen rondrijden ?
  Het zal in ieder geval een werk van de lange adem worden als ge zo'n groot diorama (afgaande op de grote van de kast) wilt volkrijgen met modellen op 1/72 en 1/76.
  In ieder geval veel succes ermee Erwin

  PS : kan er echt geen panzertje op ? allez, een kleintje dan , das ook goed


  If you want to save a few horses, drive a Famo

 4. #4

  Standaard

  Ben er deze week ingevlogen en heb een beetje doorgewerkt aan het vliegveld.
  Het grondvlak werd aangelegd, gebouwen werden voorlopig op hun toegewezen plaatsen gesteld, vliegtuigen en enkele voertuigen opgesteld.

  Het blijkt nu reeds dat het vliegveld/museum te klein is en dat ik een verdieping zal moeten aanleggen om alle modellen te kunnen uitstallen.

  Het ligt in de bedoeling dat de "bezoeker" een parcours kan volgen lopende van Pré en WO1 naar Inter War Years om zo bij WO2 te komen. Iedereen zal begrijpen dat hier het grootste aantal vliegtuigen zal staan. Nadien gaan we naar de "moderne" tijden met Korea, Vietnam en huidig om terug af te zakken via WO2 naar Burgerluchtvaart en zo naar de uitgang.

  Hier al enkele foto's van de huidige opstelling. Ik heb nog geen tijd genomen om beschadigde modellen te herstellen of om het stof af te doen. Ze komen rechtstreeks uit "storage".  Tot later.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 5. #5

  Standaard

  Dit wordt een prachtig werk! Werden al deze vliegtuigen door uzelfe gebouwd? Op de voorlaatste foto zie ik een doos van Revell met een vliegtuighangar op schaal 1/72. Waar heb je die op de kop kunnen tikken?

 6. #6
  Administrator / V.I.P the--Mouse's schermafbeelding
  Geregistreerd
  15-03-10
  Berichten
  5.394

  Standaard

  Nog maar net bezig en nu al uitbreiding naar een volgende verdieping
  Het wordt zowaar een echt museum met meerder verdiepingen.
  Wordt zo wel erg mooi hoor!

  Fred
  We can not do great things in this world.
  We can only do smal things with great love.
  (Mother Theresa)

 7. #7

  Standaard

  mooi project waar zéér véél op te zien is.
  Grtz,

  Dominiek

 8. #8

  Standaard

  daar kom ik eens naar kijken erwin

 9. #9

  Standaard

  @ Mad Ice: alles zelf gebouwd door de jaren heen en lange tijd verstopt in dozen. Er is nog veel meer maar dat is naar mijn huidige normen niet meer vertoonbaar.
  Die Revell doos van die Nato hangar is een aanwinst van Evil Bay. Toeval wil dat ik van een dergelijke hangar ooit foto's genomen heb ter gelegenheid van één of andere airshow in België, ik dacht in Beauvechain. Het zal dus een Belgische hangar worden, waarschijnlijk met een flinke F-16 er in en wat airfield accessories er rond.

  @ the Mouse: yep, vandaag reeds het nodige gerief bij elkaar gesprokkeld. Omwille van het licht zal de verdieping in glas zijn.

  @ Yvan: altijd welkom, graag eerst een belleke.

  Het uitbouwen van het vliegveld (met verdieping) zal mij in staat stellen verschillende toestellen te verplaatsen zodat er veel grondoppervlakte vrijkomt. Deze zal meer dan nodig zijn nu ik eindelijk zal kunnen beginnen met het bouwen van enkele "heavy's" waarvan de grootste de B-52 zal zijn. Maar dat is een 2011 project.
  Ik hoop dat mijn verzameling bouwdozen, mijn Wall of Shame, nu eindelijk eens wat zal minderen.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 10. #10

  Standaard

  Hey,

  Haaa, het vliegveld van Papegem. Gewoon een pracht van een project. Het heeft een tijdje liggen rijpen maar er komt schot in de kast; letterlijk dan....

  Gewoon er voor gaan Erwin. Nu al een besluit genomen dat je een tweede verdieping moet bij plaatsen, ******** serieuze uitbreiding dan toch, maar ja, ik weet wat je allemaal al gebouwd hebt en ik kan zeggen 't is de moeite.
  Dan staan er uw tanks en ander geschut er nog niet op....

  Ik volg dit hier zeker op (en kom af en toe wel eens echt kijken..hihihi).

 11. #11

  Standaard

  de kast word nen duplex en swa airport papegem is zeer bekent hoor in luchtvaartmiddens

 12. #12

  Standaard

  Hihi, jullie moesten eens weten......
  Er staan er momenteel dubbel zoveel op......en twee keer zoveel voertuigen.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 13. #13

  Standaard

  Heb zoals gezegd mijn vliegveld reeds moeten uitbreiden met een verdieping en voorzorgen genomen voor een eventuele twee bijkomende verdieping. Door deze ingreep heb ik ook enkele wijzigingen aangebracht in de algemene opstelling.
  De afdeling Civiel en Heli is verhuisd naar boven en ik heb er ook de zweefvliegtuigen (Gliders) ondergebracht alsook een nieuw deel dat ik "Fleet" ga noemen.
  Onder "Fleet" vallen alle vliegtuigen die iets te maken hebben met water zijnde de amfibietoestellen, de watervliegtuigen en de vliegtuigen die werkten vanaf vliegdekschepen. Een deel van WO2 zal dus later ook onder die "Fleet" vallen.

  Vraag aan het forum: heeft er iemand weet van een scheepslift op schaal 1/72? Zou handig zijn in het museum.

  Het civiele gedeelte:  De heli's:

  De Inter War periode:  De Moderne tijden:

  Een zicht op het "Fleet" deel:  WO 1:

  en tot slot WO 2:  Wordt vervolgd.
  Laatst gewijzigd door Erwin; 21-12-10 om 15:13
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •