Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Concorde [DONE]
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 39

Discussie: Concorde [DONE]

 1. #1

  Lightbulb Concorde [DONE]

  Tijd voor een nieuwe uitdaging.
  Dit model zal vervaardigd worden op vraag van iemand die gek is van de Concorde maar het niet ziet zitten om deze zelf te bouwen. Het zal in hoofdzaak een OOB recht-uit-het-doosken constructie worden.
  Hoewel doosken ? Dit zal één van de grootste 1/72 kits worden die ik ooit gebouwd heb.
  In een vorig leven had ik al eens de Airfix Concorde op 1/144 gebouwd als desk top model maar nu zal het een static worden.

  Hier is hij dus; de Airfix kit 09005 BAC Aerospatiale Concorde op schaal 1/72.  Als kleurenschema zal het deze worden waarmee hij op de cover staat.

  Het zal dus een groot beest worden waarbij de grootste moeilijkheid volgens mij het spuiten en het behoud van de witte kleur zal worden.
  Suggesties welkom.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 2. #2

  Standaard

  Hoi Erwin,

  je staat zeer voor een behoorlijke klus, en die witte kleur zal een kwestie van je opdrachtgever liggen denk ik.
  Met een vernislaag zal misschien al een lange tijd goed gaan, maar hou lang is nog altijd de vraag!!
  In ieder geval wens ik je een leuke bouw tijd .
  grtjes John
  -------------

  varend schip: löschkreuzer weser
  tri stars sailingboot :p

  schip in aan bouw: zee/visarend :eek:

 3. #3

  Standaard

  We zullen deze zeker ook opvolgen met grote interesse.
  Ik moet zeggen het mooiste wit die ik heb gespoten of geschilderd is het wit van Schmincke, is zeer wit en blijft ook wit, die belangrijk is.
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 4. #4

  Standaard

  @ Pantani: Schmincke ??? nooit van gehoord !! Is dat in scheepsbouw of zo ?
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 5. #5

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Erwin Bekijk bericht
  @ Pantani: Schmincke ??? nooit van gehoord !! Is dat in scheepsbouw of zo ?
  Neen, is meer voor airbrush zelf, maar perfecte verf,het wit toch, allee alle kleuren denk ik, maar heb alleen nog maar wit gebruikt, heb nog meerdere kleuren, je moet maar een googlen naar deze verf.

  Mvg

  Dirk
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 6. #6
  Goede topic beantwoorder Michel's schermafbeelding
  Geregistreerd
  25-07-08
  Berichten
  2.717

  Standaard

  Ik heb een 15 jaar geleden een cabine van een truck (modelbouw, geen echte ) wit gespoten met een spuitbus van Motip en deze is nog altijd spierwit. Dit zonder blanke lak erover want het was al glanzende verf.
  Veel succes en plezier met de bouw.

 7. #7

  Standaard

  het is heel goede verf ik spuit er al jaren mee.

  maar dan wel op papier.

 8. #8

  Standaard

  Hey Erwin,

  dit wordt vast en zeker een schitterende bouw die ik met bijzondere aandacht ga volgen.
  Echt ne sjieken bak. Veel succes ermee.

  Heligroeten,

  Nick


  PS Ge gaat hem toch bevolken hé. Prizer heeft schoon zittende mannekes en vrouwkes op 1/72 !!!

  Voor het schilderen van een paar 100 figurinekes op schaal 1/72 draai jij je hand toch niet om hé.

 9. #9

  Standaard

  gebruik geen acrylaatvernis erwin om over het wit te spuiten,door de jaren vergeelt het

 10. #10

  Standaard

  We zijn vertrokken en we hebben zowat onmiddellijk de eerste (kleine) problemen ontmoet.
  Ik weet niet wat Airfix bezield heeft om deze toch redelijk recente kit te voorzien van sprues waarvan de eindpunten die naar de onderdelen lopen niet puntig zijn maar halfrond.
  Gevolg: geen enkel onderdeel kan losgemaakt worden zonder dat deze met de tang wordt losgeknipt of wordt losgezaagd. Dat is vragen om miserie en waarschijnlijk één der redenen waarom je de Concorde niet veel tegenkomt op beurzen en wedstrijden.
  Test fitten is een absolute noodzaak bij dit model, zeker het deel van de romp die voorzien is van vier tussenschotten of bulkheads. Deze geven extra steun aan de grote buis die de Concorde in werkelijkheid is.
  Het is zeer moeilijk om de behuizing van de voorste wielen aan te brengen volgens plan vermits dit tussen twee schotten gevangen zit. Ik liet het voorste tussenschot achterwege tot wanneer de wielbehuizing goed droog was.  De cockpit is redelijk goed gedetailleerd en er zijn decals voorzien voor de panelen maar je zal er niet veel van zien wanneer deze geplaatst is. Groot probleem hier is de zijconsole die, als het plan gevolgd wordt, deels voor één van de zijruiten komt te staan. Ik denk niet dat dit de bedoeling was en heb deze dan maar verplaatst tot juist voorbij het zijraam.  De motorgondels worden gevormd door onderdelen van witte en zwarte plastiek. Deze zwarte plastiek is precies van een andere legering of de witte want hij versmelt zeer moeilijk bij het lijmen. Er kwam dan ook wat super lijm bij te pas. Veel schuurwerk en een laag primer later was dit het resultaat.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 11. #11

  Standaard

  Hier zijn we terug na drie weken afwezigheid.

  Wie de Concorde kent, weet dat de neus van dit toestel naar beneden werd gericht bij het landen ten einde de piloten meer zichtbaarheid te verschaffen.
  Airfix heeft deze beweegbare neus opgenomen in zijn kit en er zijn heel wat bewerkingen nodig ten einde al de nodige onderdelen op hun juiste plaats te krijgen. Het bouwplan helpt hier wel bij maar volgens mij niet genoeg want soms weet je niet welke opening over welk pinnetje moet.
  Veel test fitten later kwam ik tot dit resultaat:  Alvorens af te sluiten nog een blik in de cockpit zelf:  Dan maar het glas geplaatst:  Je kan zien dat ik de ruiten afgeplakt heb met Tamiya tape en dat ik de spijlen reeds geschilderd heb in een lichtgrijze kleur. Dit is dezelfde kleur als deze binnen in de cockpit (Humbrol 12 en ik heb dit gedaan om op die manier de kleur van de spijlen aan de binnenzijde weer te geven. Later zullen deze spijlen met de rest van het toestel in het wit gespoten worden.

  Eens alle onderdelen met elkaar verbonden en verlijmd kwamen we tot dit resultaat:  Zoals je kan merken is dit niet direct een teken van schoonheid te noemen. Tevens weet ik in dit stadium nog niet of de neus uit zichzelf zal blijven staan in de "up" positie. Indien hij het niet doet zal ik bijna verplicht zijn om deze te verlijmen. In dat geval zal ik dan ook de meeste naden kunnen wegwerken wat nu in feite bijna niet mogelijk is.
  Ook de onderzijde is niet echt esthetisch te noemen:  Nu maar afwachten wat het resultaat zal zijn als de neus volledig droog is.
  Tot later.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 12. #12

  Standaard

  heb je al een keuze gemaakt erwin welke witte verf je gaat gebruiken

 13. #13

  Standaard

  Ja Yvan, het zal Motip primer worden. Werd mij aangeraden door verschillende personen.
  Share your knowledge, it's a way to immortality.

 14. #14

  Standaard

  Hey Erwin,

  Persoonlijk zou ik de neus niet beweegbaar laten, want door die grote kieren gaat het lelijk zijn als het model klaar is. Met de neus naar beneden zijn ook de mooie lijnen weg :


  Bron : airliners.net

  Groeten

  Wet Sellery

 15. #15

  Standaard

  mooi beestje, dit wordt leuk om te volgen

  spijtig dat ze die niet meer in gebruik namen, die crash in Parijs was bull**** om die vliegtuigen te bannen, er zijn ook al andere types neergestort en die vliegen ook nog rond...

  Maar ja, ze waren duur om te onderhouden en niet al te winstgevend..
  - There are no stupid questions, only stupid people. -

  Groetjes van Davy aka Ratticus

Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •