Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Bouwverslag " WAKER " [DONE]
Pagina 1 van 12 1234511 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 167

Discussie: Bouwverslag " WAKER " [DONE]

 1. #1

  Lightbulb Bouwverslag " WAKER " [DONE]

  Mijn eerste schip….
  Ik had het reeds lang gepland, het zou een zeesleper worden. Na menig uurtje surfen bleven twee schepen over, de “ SVITZER SIGNAPORE “ of de “ WAKER “(vroegere SMIT HOUSTON ).
  Daar ik op schaal 1/50 wou bouwen viel uiteindelijk mijn keuze op de “ WAKER “ daar deze nog in mijn auto kan terwijl de Singapore hiervoor te groot zou worden.  Als leek in het bouwen van schepen, was mijn eerste grote zorg om het schip zeker waterbestendig (dicht) te hebben. Ik durfde dan ook de romp niet zelf in houtbouw te maken maar verkoos om een romp bij SMB te bestellen. Het gevolg is wel dat ik het schip verder volledig vanaf plan dien te bouwen.

 2. #2

  Standaard

  Succes met de bouw, blijf je zeker volgen . RC niet dik gezaaid op dit forum
  Groetjes

  René

 3. #3

  Standaard

  Hoi Papoe,

  in de eerste plaats welkom bij de rc clubje!!!
  Ik zie dat je aan een van de grote broer van de nederlandse kustwacht gaat beginnen!!
  Tof zeg, ik probeer al even de tijd te nemen om mijn vis/zeearend in gang te zetten.
  Maar de tijd laat het me nog steeds veel te wensen over.
  Ik wens je veel bouw plezier en zal met grote verwachting je bouw volgen!
  grtjes John
  -------------

  varend schip: löschkreuzer weser
  tri stars sailingboot :p

  schip in aan bouw: zee/visarend :eek:

 4. #4

  Standaard

  ook van mij veel plezier met de bouw

 5. #5

  Standaard

  veel suc6 met je project, ik ken er wel niks van maar vind het altijd leuk voor zo iets te volgen.

  Cheers,
  André

 6. #6
  Goede topic beantwoorder Michel's schermafbeelding
  Geregistreerd
  25-07-08
  Berichten
  2.717

  Standaard

  Mooie keuze Papoe.
  Veel succes en plezier met de bouw!
  Het zal een serieuze klus worden want het is geen gemakkelijk model.

 7. #7

  Standaard

  Mooi schip, ook van mij succes met de bouw.

  Mvg, Folkert.

 8. #8
  Roof
  Gast

  Standaard

  Ik zit op de eerste rij om dit verslag te volgen en heb het voordeel dat ik af en toe eens live kan gaan kijken.

  Veel succes Vader

 9. #9

  Standaard

  Aan de slag, de romp werd eind mei geleverd en ik begon met het gelijkschuren van de naad en het plaatsen van de boegschroef. Ik opteerde voor die van Raboesch, 35 mm dubbele schroef.

 10. #10

  Standaard

  Aan de slag, de romp werd eind mei geleverd en ik begon met het gelijkschuren van de naad en het plaatsen van de boegschroef. Ik opteerde voor die van Raboesch, 35 mm dubbele schroef.

 11. #11

  Standaard

  Solderen en plaatsen van roostertje voor boegschroef.


 12. #12

  Standaard

  Aangezien ik geen draaibank bezit werd mijn eerste probleem het vinden of maken van geschikte straalbuizen. In de handel niet beschikbaar in de juiste maat. Ze laten maken zou al direct een 70 euro per buis gaan kosten. Het maken uit PVC buis leek me maar niks, ik was daar niet tevreden over. Een Duitse collega modelbouwer hielp me verder door gegoten straalbuizen te leveren. Enige probleem ze waren 56 mm lang en ik had er van 34 mm nodig. Gelukkig was de kunststof goed bewerkbaar en kon ik de buizen naar de juiste maat terug brengen. De schroeven 70 mm( afgetopt ) en assen kocht ik van Raboesch

 13. #13

  Standaard

  Uit messing maakte ik de twee steunen voor de ophanging van de assen, er waren wel een bankschroef, twee tangen en twee klemschroeven nodig om het zaakje bijeen te houden tijdens het solderen.

 14. #14

  Standaard

  Na verschillende pogingen voor het maken van de roeren, - messing plaatje op as solderen en verder aankleden met kunststof – een messingplaatje in druppelvorm rond een as plooien, enz. besloot ik mijn eerste stappen te zetten met giethars. Ik maakte een model van het roer met balsahout, hiervan een mal met siliconenrubber en waarna ik twee perfect identieke roeren kon gieten. Niettegenstaande dit mijn eerste keer was vond ik dit redelijk eenvoudig en veronderstel dat ik in de verdere bouw nog menig maal met giethars zal werken.

 15. #15

  Standaard

  Dit verslag is nu up to date, ik ga beginnen met het monteren van de straalbuizen,schroeven en roeren. Daarna bijplamuren en opschuren van gans de romp en gemonteerde stukken.
  Ter voorbereiding van de volgende stappen heb ik enkele vragen:
  1. Zou ik met één servo werken om de roeren te bedienen of twee? (is ene krachtig genoeg)
  2. Als motoren denk ik aan de traag draaiende “ Robbe 1000 “, ( overbrenging 1:1 ) is deze geschikt? Hoe los ik best het probleem op van links en rechts draaiende schroeven. Ik las ergens dat bij sommige motoren er een groot verschil is in toerental voorwaarts, achterwaarts draaiend, dus gewoon ompolen zou soms niet kunnen, is dit ook bij deze motor?
  3. Welke verf zou ik best gebruiken als onderlaag?

Pagina 1 van 12 1234511 ... LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •