Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Revell Harbour Tug [DONE]
Weergegeven resultaten: 1 t/m 11 van 11

Discussie: Revell Harbour Tug [DONE]

 1. #1
  Klein Loewietje
  Gast

  Standaard Revell Harbour Tug [DONE]

  De havensleper 'Lucky IX' van Revell hoef ik hier niet meer voor te stellen, dat heeft Dominiek, aka ExSerCo al schitterend gedaan.
  Mijn project is echter net iets anders, aangezien ik het scheepje ten eerste R/C maak, en ten tweede de opbouw totaal anders zal zijn. Door een genetische afwijking kan ik alleen maar 1/72 bouwen :p en aangezien de Lucky schaal 1/108 heeft...
  Daarom ga ik me losjes baseren op de talloze slepertjes en tenders die er te vinden waren in de Duitse en Franse havens aan de Atlantische oceaan, en die hielpen bij het binnen- en buitenvaren en aan- en afmeren van de U-boten.

  Helaas heb ik geen foto's van tijdens de inbouw van het R/C-gedeelte, maar als het nodig is, wil ik het wel uittekenen.
  De aandrijving bestaat uit een gestripte Robbe/Futaba S3003 servo, waarvan ik er een paar op overschot heb. Dit is a.h.w. een moter met aangebouwde speedcontroller, ideaal dus voor kleine toepassingen als deze!
  De servo is een FS30 van Robbe, licht en klein, past perfect.
  De ontvanger komt van een Futaba Attack, waarvan ik de plastic behuizing heb weggenomen (deze kan eenvoudigweg weer teruggeplaatst worden, het is precies een soort pillendoosje, makkelijk om open en dicht te doen).
  De batterijen zijn 4 AAA's, maar mss zal ik deze in de toekomst vervangen door een 9volt batterijtje om nog meer gewicht te besparen. (Merci voor de tip Modelengineer!)
  Genoeg gezever, hier de foto's:
  Hier zie je de inbouw van servo, moter en ontvanger. De batterijen zitten er nog niet in.  De batterijen zitten in een doorgezaagde houder voor 4 AAA's, zodanig dat ik ze 2x2 kan plaatsen, één paar aan elke kant.  Lucky te water, met alle R/C componenten erin. Ze zit net op haar waterlijn, dus met de nog te bouwen onderdelen zal ze nog wat dieper komen te liggen. De 9volt-batterij zal dus hoogstwaarschijnlijk in de toekomst de AAA's vervangen.  En hier kan je de toekomstige sleper met gesleepte zien.
  De U 564 is een eveneens tot R/C omgebouwd Revell-kit, in de enige juiste schaal . De U 564 probeert af en toe Droopy's vloot het vuur aan de schenen te leggen, helaas tot op heden zonder veel succes...  Van zodra er verdere vorderingen zijn, komen die hier terecht!
  Vragen en suggesties? SHOOT!

  Groetjes, Johan

  PS: mochten er mensen links, tekeningen, foto's of schetsen hebben van kleine slepers of tenders van rond WOII, altijd welkom! Alvast bedankt!
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 10-08-08 om 16:25

 2. #2

  Standaard

  Geweldig mini RC. Daar ben ik toch ook wel een beetje fan van. Dat met die 9 v battarij gaat heel goed. Wel even de juiste weerstand erbij zoeken. Een condensator ertussen van 35 volt wil ook wel helpen. Mocht er iets mis gaan dan zal de condsator dit opvangen. Dit is eenvoudig met een tripotje ertussen te maken.

  Eventueel kun je ook nog met cel battarijen gaan werken. Die heb je ook al voor weinig. En de stroomafgifte is voldoende voor een twee tot 3 uur varen.

  Gaat zo door. Ik blijf je volgen.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 3. #3
  Klein Loewietje
  Gast

  Standaard

  Rik, bedankt voor je interesse!
  Wat bedoel je met Cel-batterijen? Zijn dat baby-accu's zoals je wel eens vindt in fototoestellen met flash, of bedoel je knoopcelaccu's, die je in alle maten en gewichten kan vinden?

  Johan

 4. #4

  Standaard

  Dat zijn idd. van die knoop battarijen.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 5. #5
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Hahaha, het kleine grut heeft z'n weg naar het forum gevonden.

  Mensen, ik heb dit kleine ding in het echt zien varen en het is streling voor het oog om te zien hoe ze zich over de golfjes laat gaan.

  De elektronica vind ik zeer goed gevonden en meer met name de gestripte servo die nu als aandrijfmotor dienst doet.
  Droop (die wel steeds Johan's verd%£*% U564 in de gaten moet houden omdat de kapitein van die onderzeesigaar overal een doelwit in ziet.)

 6. #6

  Standaard

  mooi,mooi,mooi
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 7. #7
  Klein Loewietje
  Gast

  Standaard

  Vandaag even de romp en het dek in de grondverf gezet, morgen wordt het schuren en de gevonden foutjes repareren. Toch wel speciaal wat zo een laagje mat wit kan doen, alles is veel duidelijker te zien dan met dat plastiek-rood!
  Mijn idee voor de opbouw begint langzaam aan vorm te krijgen, het zal een eenvoudig stuurpostje worden op dekniveau, met erachter een kleine schouw en een overkapping van de machinekamer.
  Qua bewapening (het blijft een Kriegsmarine-scheepje) ga ik me beperken tot een eenvoudig machinegeweer op een draaisokkel. Het is een slepertje, geen destroyer!
  Ik zal zo snel mogelijk foto's trachten te nemen!

  Greetz, Johan

 8. #8

  Standaard

  Klinkt goed allemaal. Maar idd. Foto's Daar zijn we gek op. Dat zecht toch meer dan 1000 woorden he.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 9. #9
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Laat de foto'tjes maar komen, Johan.


  Droop

 10. #10

  Standaard

  droop ik denk dat je bootjes eraan gaan. :confused:
  Langs onder aangevallen door torpedo's en langs boven met machinegeweren.
  Binnekort moet je kogelinslagen gaan verven /bijwerken op uw kunststukjes.

  misschien eventjes langs rik gaan en zijn KDM (vliegdekschip) RC-gestuurd maken,heb je een beetje militaire ondersteuning als je gaat varen.
  Laatst gewijzigd door newbie; 01-05-08 om 10:15
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 11. #11

  Standaard

  Toch even de mod uithangen. En graag weer even on topic
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •