Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
"Luchs" commandant [DONE]
Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4

Discussie: "Luchs" commandant [DONE]

 1. #1

  Standaard "Luchs" commandant [DONE]

  Zoals ik al aangegeven had in de post van de "Luchs" in militair rollend wil ik me echt voor een eerste keer eens gaan wagen om een figuurtje te schilderen (naar ik hoop met jullie kennis en hulp). Eerst zat ik nog een beetje in dubio daar ik niet geheel wist waar het thuis hoorde, gezien het geen buste of een heel figuur betreft.

  Genoeg gezeverd nu, we gaan van start:

  De figuur:

  Ik ga het volgende paintset van Andrea gebruiken daar me dit gemakkelijker lijkt:  Je kunt zien dat er van ieders een 2-tal base, light en shadow inzitten waarmee onderling ook nog gemixd kan worden. Ze beginnen met de base vervolgens light en werken af met de shadows? Dat bevreemdt me, daar ik van donker naar licht zou werken?

  Mijn bedoeling is om eerst met de ogen te beginnen, ware het niet dat de mijne met spleetoogjes zit zeker? Hoe pak ik dit aan, toch proberen wat wit te schilderen met bv. een gedeeltelijk blauw oogbolleke?en daarna de oogwimpers kleuren en de huid of net vice versa?

  Je ziet een hoop vragen hoe te starten (er zullen waarschijnlijk nog vele volgen), ik hoop dat ik met de hulp van jullie goed aanvang.

  Grtz,

  Swa

 2. #2

  Standaard

  Te beginnen is het volgens mij een mooi figuur alleen jammer dat de foto's een beetje overbelicht zijn zodat de details verdwijnen

  In tegenstelling tot olieverf is de volgorde van acryl idd eerst licht dan donker, omdat je met sterk verdunde "waterverf" werkt zal de dekking van licht moeilijker zijn op donker dus vandaar deze volgorde

  Ik kan niet zien hoe de ogen zijn, maar anders eerst een vaalwitte oog schilderen en dan een grote afgeplatte cirkel er in schilderen, je zal nooit de boven of onderkant van de pupil zien, maar alleen het middengedeelte bij samengeknepen ogen
  BertUS

  Tis niet het modelbouwen wat mij bezighoudt, als wel het zoeken naar weggesprongen onderdelen

 3. #3

  Standaard

  Bert, bedankt voor je kritische blik! Ik dacht ook dat het daar mee te maken had (overbelichting) echter toen ik het figuurtje eens beter ging bekijken met een loepbril, zag ik dat de primer wat korrelig was. Met andere woorden onze commandant heeft al in de ovenreiniger gelegen en wanneer hij droog is gaan we weer beginnen. S#%* happens zullen we maar zeggen.

 4. #4
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Goed besluit dat je hebt genomen Swa, het is het beste van een heel fijne laag primer te leggen, gespoten over meerdere passages met tussentijdse droging.

Soortgelijke discussies

 1. schaal 1/35 - Sd.Kfz.123 "Luchs". [wip]
  By Swa in forum Militair rollend materiaal
  Reacties: 20
  Laatste bericht: 05-01-15, 10:34
 2. Reacties: 10
  Laatste bericht: 02-08-08, 00:04

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •