Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Golden star (Engelse brik)
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 17

Discussie: Golden star (Engelse brik)

 1. #1

  Standaard Golden star (Engelse brik)

  Nu het werkbootje erop zit en de colin archer, geschuurd ,geverfd en prullen moet gebeuren ,begin ik nu aan een oud lijk.
  Dit bootje heb ik 17 jaar geleden gekocht met een zotte kop omdat de modelbouwwinkel ging stoppen en toen ik dacht voor 1000 fr (25 euro) gekocht.

  Ging dit bootje eens rap maken tussen de soep en de pataten. :confused:  dit in een tijd dat internet nog niet bestond, had een iets oudere computer nog een XT met een grote harde schijf van 20MB. (ps. windows bestond nog niet).

  Daarom vroegtijdig gestopt .
  Kreeg de huidlatjes erniet opgezet ,stond nergens dat je de spanten moest afschuinen en passend maken.

  Opmerkingen :
  Spanten staan er niet recht in ,en zitten goed vast nergens een beweging in te krijgen.

  Dek is gedaan met potlood trekt nergens op

  2 stukjes ontbreken (voordek en de opstaande kant,rest is nog aanwezig)


  Wat kan ik nu het beste doen.:eek:
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 2. #2

  Standaard

  Gewoon de spante afschuinen. Dan de huidlatjes aanbrengen. Het zou zonde zijn om zo'n mooi schip niet te bouwen. Het kan nog wel eens heel lastig zijn om dit nu kapot te breken, wanneer we de boel uiteen willen halen. Nu is deze gewoon op te bouwen. Voor het dek zou ik naar de modelbouwzaak gaan om daar fineer voor te halen. Dan kunt u dit gewoon met fineer latjes mooi maken. Dan heeft u van die potlood lijnen geen last meer. De schaal is groot genoeg om hier mooie detail in aan te brengen. Maar meer daarover wanneer het zover is. Dit heeft echt veel mogelijkheden.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 3. #3

  Standaard

  Nog eventjes doorgebrouwd :

  2 onderdelen waren er tekort.
  De ene van resthout gemaakt en de andere van geperst karton.
  Dan begonnen met het dek te beplanken met de rest van de fineerlatjes die ik ook gebruikt heb met de colin archer (deze keer scrapen)
  Moet hier en daar nog bijwerken maar eerst zien als ik de spanten in de juiste vorm heb geschuurd.


  Nu nog het middendek en dan beginnen aan de romp
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 4. #4

  Standaard

  Dat is erg mooi geworden. En in drieén geplankt zie ik. Heel goed.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 5. #5
  ruben
  Gast

  Standaard

  ja heel mooi geworden die beplanking zeg trouwens over dat in drieen of in vieren beplanken heb ik in een boek een voorbeeld van staan. ziet er heel goed uit zal na 17 jaar dan uiteindelijk toch een mooi schip worden lang leve internet en deze forums

 6. #6

  Standaard

  Eventjes een foto van het middendek nadat het gescraapt is  Het volledig dek  En nu begint de 80% (nl de romp)
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 7. #7
  siemenraets
  Gast

  Standaard

  ziet er goed uit Luc

  dat scrapen wat je hebt gedaan, is dat met een scheermes of hoe wordt dat gedaan?

  en nog een paar opmerkingen of vraagjes:
  1)op de eerste, rechts. volgens mij lijkt eht daar oneffen. heb hobbelt daar precies van buiten naar binnen en terug.
  2) op de tweede foto lijkt het alsof de valse kiel scheef is. is dit optisch bedrog of is die echt scheef?

  en veel succes met de beplanking :d

  Siemen

 8. #8

  Standaard

  newbie schreef:
  Beagle kun je misschien eens kort uitleggen hoe je moet scrapen.


  Dus dit is de uitleg die Beagle mij gaf op modelbrouwers.nl
  schrapen van een model dek -- hoe doe je dat
  De bedoeling is van het gehele dek vlak te krijgen, zonder dat kleurschuurstof in de openstaande nerven kan komen.
  en onder het motto 1 tekening is beter dan 10000 woorden  We beginnen met eerst goed geschikt gereedschap te nemen.
  Gelijk van die " Stanley-mesjes" geen breekmesjes. Zorg dat je op die mesjes de hoeken rond zet met een slijpsteen, wetsteen of zelfs met een stukje schuurpapier op een houtje gekleefd.
  De hoeken moeten afgerond zijn, anders ga je krassen, strepen, in je dek maken.


  Het schrapen hangt af van verschillende standen van je mes en natuurlijk ook de nerf van het hout.
  1) je deklatten moeten dus allemaal met de houtnerf in dezelfde richting gelegd zijn. Anders ga je de ene plank met de houtnerf en de ander tegen de houtnerf schrapen. Wat tot een onbevredigend resultaat leidt.
  Volg de tekening van A naar D en let op hoe het mes t.o.v. het hout oppervlak staat. het is pas in statium D dat je even tegen de nerfrichting ingaat maar met lichte druk.  Als er dekhuizen aanwezig zijn moet je ook altijd schrapen vanaf het dekhuis en nooit naar het dekhuis.

  en zoals met alles wat met ambachten te maken heeft
  Eerst oefenen op een stukje afval. Bedenk dat vakmanschap komt door ... veel doen en ook je kennis van het materiaal

  Vraag 1 : daar komt het 3de spant als je goed kijkt nog 2 mm naar buiten wat dat effect geeft,die moet ook nog heel veel bijgeschuurd worden.

  vraag 2 : de kiel is iets gewrongen ,getorst maar omdat de spanten en het dek er zo vast opzatten moet ik hier mee leren leven.
  Maar in ieder geval goed gezien.
  Laatst gewijzigd door pantani; 01-03-10 om 13:05
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 9. #9
  siemenraets
  Gast

  Standaard

  bedankt voor de uitleg over dat scrapen. lijkt mij zeer handig als je het eens onder de knie hebt. en het geeft een goed resultaat bij jou te zien

  spijtig dat je de kiel niet meer heel recht kunt krijgen :confused:

 10. #10

  Standaard

  Newbie,

  kun je eens kijken of je de pics nog in bezit hebt? Want de links doen het niet meer.
  Grtz,

  Dominiek

 11. #11

  Standaard

  [Edit] mod. Het is nu even of topic maar zal toch even een stukje uitleg geven over berichtgeving die ik een redelijke tijd terug heb mogen ontvangen.  Dat komt omdat Beagle er niet zo mee eens is dat dit door alles en iedereen gebruikt wordt. Het is zo dat hij overal zijn materiaal aan het terughalen is. En zo ook zijn eigen internet site aan het terugschroeven is. Dus het is misschien wel handig om anders zelf een paar te maken. En dan hiermee te verwijzen dat je de info van Beagle hebt gekregen.

  Het is zo dat Beagle veel kennis heeft. Maar hij deelde deze dan ook reikelijk rond. Nu is het zo dat de kennis van hem rondgestrooid is en daardoor vind hij, dat zijn naam genoemd moet worden. Ik en vele anderen zijn het daar mee eens. Maar ook vele niet. Die nemen deze info aan en gaan op verschillende fora hiermee als zijn of het hare te koop lopen. Terwijl dit toch een deel is van het gereserveerde vakmanschap dat je niet snel prijs geeft. :eek:

  Hierna snel weer ontopic.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 12. #12

  Standaard

  Spijtig , neen ik heb de foto's niet meer ,maar als beagle dit zo wil dan heb ik daar geen probleem.

  Dus dit is de uitleg die Beagle mij gaf op modelbrouwers.nl
  Ik heb nog eens rap zelf mijn topic overlopen en zie dat ik zijn naam heb vermeld + de site vanwaar hij kwam dus ik ben gelukkig niet in de fout gegaan.

  Pasop alle respect voor beagle ,we mogen blij zijn dat een grootmeester tijd wil uittrekken voor ons prutsers.(daarmee bedoel ik mijn eigen hé )
  Luc alias "newbie"

  Werkbootje van 1820
  Colin archer van billing boats
  Santisima Trinidad (RC)

 13. #13
  ovnm
  Gast

  Question Golden star (Enelse Brik)

  Hallo Newbie,

  Ik heb zelf een aanal jaar geleden deze Engelse Brik gekocht van Gold star. Ik ben toen geraakt tot juist voor het aanbregen van de huidlatjes maar heb toen de moed wat opgegeven. Nu terug begonnen met de huidlatjes aan het aanbregen en ik heb de ganse avond aan 2 latjes gewerkt. Dit lijkt me dus nog altijd geen al te gemakkelijke opdracht. Is deze van jou dan helemaal afgewerkt geraakt en zijn er nog een aantal tips die je mij kan geven. Een mooie foto om mijn motivatie hoog te houden misschien? Ik heb al aardig wat ervaring met plastieken modelbouw vliegtuigen maar dit schip is mijn allereerste houten modelbouw en dus totaal geen ervaring

 14. #14
  ovnm
  Gast

  Standaard

  Hallo,

  super dit forum, heb sinds mijn laatste bericht niet meer verder gewerkt aan mijn model maar de tijd gebruikt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen op dit forum hoe ik het best te werk ga voor het aanbrengen van de beplanking op het dek en aanbrengen van de huidlatjes. Denk dat ik er aan uit ben hoe juist te werk te gaan maar de enige vraag die ik me momenteel afvraag is waar ik het beste terecht kan voor het kopen van hout voor de beplanking. De bouwinstructies spreken van het tekenen van lijnen met een potlood maar zou het graag doen zoals gedaan door Newbie. Ik woon in Lauwe (dicht bij Kortrijk - Menen) Heb in tijde mijn kit gekocht in de Concorde (Kortrijk) maar blijkbaar bestaat dit niet meer ondertussen. Een doe het zelf zaak misschien? Heb nog niet echt op zoek gegaan. Ben alvast begonnen met mijn 2 huidlatjes er terug af te halen en het eerst afschuinen van mijn spanten.

 15. #15

  Standaard

  he ovnm dit is leuk, maar waarom begin je uw eigen topic niet, dan kunnen we helpen waar nodig als je vragen hebt en foto's zijn belangrijk, kun je veel uit zien.
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

 1. SciFi - Babylon 5 "White Star' [DONE]
  By Ron in forum Ruimtevaart & Science Fiction
  Reacties: 58
  Laatste bericht: 30-07-10, 20:49
 2. Real Space - A Star is Reborn / Hubble (1/72 Minicraft) [!F]
  By bubblegum in forum Ruimtevaart & Science Fiction
  Reacties: 34
  Laatste bericht: 05-11-09, 04:29

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •