Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
1/24 - 1/25 Shelby 427 S/C Cobra [DONE]
Pagina 1 van 4 1234 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 52

Discussie: Shelby 427 S/C Cobra [DONE]

 1. #1
  GV27
  Gast

  Lightbulb Shelby 427 S/C Cobra [DONE]

  Gisteren heb ik voor onbepaalde tijd afscheid genomen op het andere forum. Voorlopig bouw ik alleen nog hier aan de tafel en het zal mondjesmaat zijn, maar ik zal even kort uitleggen wat er precies speelt.

  Op het moment ben ik bijzonder druk om mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid weer op een leefbaar peil te krijgen. Wat het geestelijke betreft ben ik onder behandeling bij psychologen en een psychiater en met hun hulp moet dat straks zorgen voor meer stabiliteit en rust.
  Lichamelijk heb ik me nog nooit zo zwak gevoeld. Ik heb ruim 10 jaar een vreselijke vorm van roofbouw op mijn lichaam gepleegd en daar pluk ik nu de zure vruchten van. Inmiddels ben ik weer begonnen met body-builden (heb ik in het verleden een tijd gedaan) en is mijn voedings- en rustpatroon drastisch aangepast. Langzaam begin ik verschillen te merken, maar helaas ben ik er nog lang niet. Gelukkig weet ik dat ik wel op de juiste weg ben en nu is het een kwestie van volhouden. Lichamelijke en geestelijke gezondheid gaan voor een groot deel hand in hand en daarom vecht ik nu voor alles wat ik (nog) waard ben.
  Het is nu dus een kwestie van prioriteiten stellen en modelbouw staat hierdoor wat lager op de ladder (helaas...). Het andere forum heb ik vaarwel gezegd en ik concentreer me nu nog puur op deze site op mijn bouwgebeuren. De modellen van Gilles heb ik even aan de kant gezet, net als een modelletje wat ik graag wil bouwen voor een goede vriend van me hier op dit forum. Wees gerust maatje, je gaat hem écht nog ontvangen, hoor!
  Wat ik nu even nodig heb is een makkelijk kitje waar ik straks met voldoening naar kan blijven kijken als hij straks af is. Puur om iets gedaan te krijgen dus. De modellen van Gilles nemen nog te veel tijd in beslag, het modelletje voor mijn maatje mag alleen perfect overhandigd worden en dan ligt er nog een "tribute-project" voor Daijiro Kato, maar een mooie tribute verdiend een mooi model en dat is nu net wat even niet gaat...
  Belangrijk nu is dat ik even ontspannen kan bouwen aan even totaal iets anders en als ik straks beter in mijn vel zit, dan pakken we die andere modellen wel weer op.
  Dus voor nu even een ontspanningsprojectje en even niets waar veel "druk" op ligt...

  Laten we alvast samen even in de doos neuzen van deze prachtige Fujimi Shelby 427 S/C Cobra in schaal 1/24:

  Nu heb ik alleen een klein dilemma. Ik twijfel of ik de striping-decals met de nummers aan moet gaan brengen, of dat ik de nummers weg moet laten en de striping ook moet spuiten i.p.v. de decals gebruiken. Het laatste voelt beter, maar ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

  Tot zover even voor nu en ik hoop weldra een leuke update aan jullie te kunnen tonen.

  Wilko
  Laatst gewijzigd door Camaro69; 15-10-14 om 20:22

 2. #2
  Svennie
  Gast

  Standaard

  Maak er maar iets moois van, ikzelf vind die shelby mustangs wel allemaal de max

  In je verhaal kan ik me ook wel vinden, heb zelf ook enkele jaren roofbouw gepleegd op mijn lichaam, toen ook terug beginnen sporten voor anderhalf jaar, dit is nu terug 2 jaar geleden dat ik niets van sport meer doe, het gaat gewoon niet meer. bij het minste wat ik doe peesontstekingen, ik kan geen zak van 10kg meer opheffen zonder de volgende 3 a 4 dagen enorme pijn te hebben aan de pezen aan mijn ellebogen.
  Mijn knieen "versleten" volgens specialist, te korte spieren. Waarschijnlijk door toen ik terug begon met sporten, te hevig te beginnen.
  Dus goede raad daarbij, bouw alles op het gemak op. Ikzelf loop nu ook 95% van de dagen rond als een zombie.

  Modelbouw helpt me dan ook om iets om handen te hebben en mijn gedachten te kunnen verzetten.

  Grtzzz en succes

 3. #3

  Standaard

  Wilko, je weet ik heb er alle vertrouwen in. Gaat helemaal goed komen. Die Ferrari´s zullen zeker af gaan komen. Je neemt er de tijd voor.

  Zie dit maar eens als het Batman model. Gewoon even lekker aan de gang en je niet druk maken over het resultaat. Dat is ondergeschikt aan het plezier van het bouwen. Natuurlijk zal ik deze gaan volgens.

  Leg de lat niet te hoog dus. Plezier is waarvoor je bouwt aan een model.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 4. #4

  Standaard

  Hoi Wilko.
  Leuke kit.
  Als je deze wil bouwen, puur als ontspanning, ga dan voor de decals.
  En maak er gewoon een OOB model van.
  Wat je ook doet, het word zeker prachtig.

  Erik.
  Grtz Erik.
  Bezig aan een treintafel en hier en daar de diepvriezer uitladen.

 5. #5
  GV27
  Gast

  Standaard

  Bedankt voor de tips en de duw in de goede richting, mannen!
  Svennie: bedankt voor de sporttip
  Rik en Modelbouwerke: Jullie hebben gelijk, ik heb alweer de neiging om te gaan muggeziften, maar dat moest ik nu net eens niet doen!

  Dus: Toch even de body ontdaan van de gietnaden (kon het echt niet laten...) haha  En verder heb ik even een testje gedaan met micromask. Een vloeibaar maskeermiddel. Het hart van de velgen moet zwart worden en dat ging in de volgende stappen:

  Allereerst de micromask van Microscale:  Het goedje met een satéprikker op de velgrand aangebracht:  Vervolgens een paar uurtjes laten aandrogen en toen het geheel gespoten:  En daarna de mask verwijderd. Even een beginnetje maken en je trekt het er zo af.  Zoals jullie zien was ik iets te scheutig met het spulletje en is er iets op de spaak van het wiel gelopen, waardoor het niet helemaal goed ging, maar het was ook even een probeersel. Als ik alle velgen ga doen gaat deze nog een keer mee en dan gewoon wat zuiniger met de micromask.

  Wel een apart, maar fijn goedje om mee te werken. Een echte aanrader voor het afplakken van lastige en bijzonder lastige plekken.

  Tot de volgende update!

  Wilko

 6. #6

  Standaard

  Leuke tip en netjes uitgelegd.

  Erik.
  Grtz Erik.
  Bezig aan een treintafel en hier en daar de diepvriezer uitladen.

 7. #7

  Standaard

  Wilko doe het maar rustig aan maat, kijk eerst maar dat je lichaam terug in orde komt en je je gezond voelt, bedankt voor de leuke uitleg met de micromask, ziet er goed uit, ik ben benieuwd naar je volgende update.

  Veel succes met alles Wilko
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

 8. #8

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door GV27 Bekijk bericht
  Allereerst de micromask van Microscale:  Het goedje met een satéprikker op de velgrand aangebracht:


  Je weet dat ik altijd nieuwsgierig ben naar dergelijk materiaal, dus heb ik even wat opzoekwerk verricht.

  Description:
  "Micro Mask is like masking tape in a bottle. Just apply it with a brush, let it dry, and cut it to any shape you want with a sharp-pointed knife. Peel out the part where you want to paint, leaving an outer stencil mask, and paint with the method of your choice. Just don't use a water-based paint over it because Micro Mask is water soluble, so use solvent-based paints. You can paint the finest detail you can cut with a knife. Unlike masking tape that can allow paint to go under it,even the most difficult designs come out sharp and clean with Micro Mask. "
  Deze info komt van Microscale zelf.
  Grtz,

  Dominiek

 9. #9
  Vinnie
  Gast

  Standaard

  Mooi gedaan met de velgen en ja het produkt is een super oplossing voor zo een werken maar laat het niet te lang staan want de werking is om zeep na een lange tijd, de Micro Mask bedoel ik he.

 10. #10

  Standaard

  Mooi spul. En idd het werken ermee zal nog even oefenen zijn.

  Maar rustig aan he. Lekker bouwen is wat je moet doen. Dan krijg je een super resultaat. Echt waar.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 11. #11
  GV27
  Gast

  Standaard

  Bedankt voor de reacties.

  Vandaag weer even in de doos zitten rommelen en voor ik er erg in had was ik alweer met drie dingen tegelijk bezig... Yep, toen ben ik heel even (echt heel even hoor!) boos op mezelf geworden, heb mezelf bevolen om alles terug in de doos te doen en alleen de body-parts op tafel te leggen. Pfff...dat geeft even rust! En dat is wat we moeten hebben. De rest komt straks vanzelf aan bod!

  Nadat de body 2 dagen terug zijn eerste laagjes blauw had gekregen, heb ik vandaag even de motorkap en de achterklep gepast, alvorens die ook te gaan spuiten. Negen van de tien keer past dit niet 100%, maar bij deze een compliment voor Fujimi, want het past perfect!  Ik heb ook even de velg erbij gehouden, maar ik vind het zwart niet echt mooi. Ik heb besloten om er een soort two-tone van te maken. Het hart wordt dus met aluminiumkleur gespoten.

  Vervolgens verder met het spuiten van de body en de eerste laagjes op de motorkap en achterklep...ging goed, tot...er een haartje op het deurtje dwarrelde! Laten drogen en netjes geschuurd dus.  En de rest ging als een raket. Ze staat er al best lekker bij al zeg ik het zelf...

  De striping-decals die bij de kit zitten zijn nogal gelig...Ik heb dus toch besloten om de strepen te gaan spuiten. De nummers blijven achterwege en de strepen worden zilver-kleurig! Ik verheug me er nu al op, maar eerst de body maar eens een dagje flink laten uitharden!

  Wilko

 12. #12

  Standaard

  Dat is een mooi kleurtje die je gespoten hebt.
  Welk merk is dit en de referentie uiteraard graag erbij?
  Is deze achteraf met blanke lak overspoten of glanst hij zo uit zichzelf?
  Grtz,

  Dominiek

 13. #13
  GV27
  Gast

  Standaard

  Ik heb voor deze beauty een spuitbus gebruikt van het merk Dupli-Color.
  Het is Ord.No: 706837 (Azuurblauw metallic)
  Dit zijn bussen die ik heb gehaald bij Halfords en voor 400 ml. betaal je een tientje. Bij de Gamma heb ik inmiddels een bus satijn-zilver gehaald van het huismerk (gewoon Gamma dus...) Ook 400 ml. maar dan kost het maar 6,95! Dat goedje spuit ook geweldig en later in dit project komt hij wel verschijnen. Da's beiden toch andere koek dan Tamiya busjes van 100 ml. voor 6,95, toch?

  Hij is inderdaad in een laag blanke lak gespoten i.v.m. het afplakken van de strepen. Blanke lak houdt vaak net even beter dan de basislak. Ik moet er niet aan denken dat ik de verf er met het tape af zou trekken...

  Tot de volgende update!

  Wilko
  Laatst gewijzigd door GV27; 02-03-09 om 17:30

 14. #14
  Svennie
  Gast

  Standaard

  Ziet er idd mooi uit, en da kleurtje vind ik ook OK. Kzen ook zot van blauw metalic :p

 15. #15
  GV27
  Gast

  Standaard

  Thanx, Svennie!

  Ik heb vanavond weer een lekker gevoel bij het bouwen...heerlijk!
  Soms ben je aan het knutselen en dan is het net alsof je 1/1 aan het restaureren bent, als je dit soort combi's op je werktafel hebt...  Dan ook maar eens even passen of de houders voor de koplampen wel lekker zitten...  Perfect! En het staat nog geweldig ook! En dat moeten we hebben. Het plastic-kitjes-idee moet verdwijnen!

  Dus...dan krijg je er lol in en begint zowaar een heel arsenaal onderdelen te spuiten...  Maar die strepen bleven me maar dwars zitten. Ik weet dat je met een hele vaste hand, een beetje geluk en wat ervaring best kunt afplakken en spuiten als het lakwerk pas een halve dag oud is, maar het is wel een beetje link...en...Wilko houdt schijnbaar van een beetje link, want je had me er met een stok nog niet af kunnen houden! En...het is gelukt! Man, wat ben ik vanavond een gelukkig mens!

  Jammer dat het op de foto altijd minder is dan in het echhie, maar hier alvast een paar shotjes van hoe de body er nu bijstaat...
  De strepen zijn dus gedaan met de Gamma-spuitbus. Hij oogt nu mooi, strak, bruut en snel. Precies wat we hebben moeten!

  Tot gauw!

  Wilko

Pagina 1 van 4 1234 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

 1. schaal 1/24 of 1/25 - shelby cobra 427
  By ruben in forum "Wedstrijden auto's"
  Reacties: 40
  Laatste bericht: 27-03-09, 23:07
 2. schaal 1/24 of 1/25 - Fujimi Shelby 427 S/C Cobra
  By wet sellery in forum Afgewerkt project auto's
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 11-03-09, 21:29
 3. schaal 1/24 of 1/25 - shelby cobra 427 [DONE]
  By camping carl in forum Auto's
  Reacties: 9
  Laatste bericht: 29-06-08, 13:21
 4. schaal 1/24 of 1/25 - shelby cobra 427
  By camping carl in forum Afgewerkt project auto's
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 29-06-08, 13:18

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •