Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Warhammer 40K Rough Riders
Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3

Discussie: Rough Riders

 1. #1
  Wimmeke
  Gast

  Standaard Rough Riders

  Hallo,

  Iets speciaal in mijn Imperial Guard 24th Praetorian Regiment zijn mijn aangepaste Rough Riders. Rough Riders zijn de Imperial Guard cavalerie van de toekomst. Zodra ik wist dat er bij de Imperial Guard cavalerie beschikbaar wou ik proberen deze in mijn leger te verwerken.

  Ik heb een haat/liefde verhouding met cavalerie. Het is dubbelwerk, je moet zowel de ruiter als het paard schilderen, toch kan ik er niet aan weerstaan. Telkens ik cavalerie aan het schilderen ben vervloek ik mezelf voor het vele werk en zweer dat ik er geen meer koop. De volgende keer echter dat ik aan een diorama 1/72 of een leger begin is het eerste wat ik aanschaf een cavalerie eenheid.

  Het inpassen van een eenheid Rough Riders in mijn Praetorian regiment ging niet al te gemakkelijk. Zoals je kunt zien op onderstaande foto's van games-workshop zelf, zijn Rough Riders figuren gebaseerd op Hunnen van de 5e eeuw en niet op Britse troepen uit de Zulu-oorlog zoals mijn Praetorian.
  Gelukkig had ik nog een aantal tinnen figuren liggen, Britten en Zulu's, van een onbekend merk dat ik ooit eens gekocht had op een modelbouwbeurs. Bij de Britse figuren waren er vijf met tropenhelm. Zo kwam ik op het idee op de hoofden van de Rough Riders te wisselen met die hoofden en Britse Lansiers uit de Zulu-oorlog te maken. Ik heb eerst 1 figuur gebruikt om te kijken of dit kon. Toen dit lukte was het de bedoeling om 2 squads te maken van 10 figuren elk. Jammer genoeg kon ik geen nieuwe Britse figuren in het juiste formaat meer vinden om er zoveel te maken. Dan maar gewoon via héél véél zag-, schaaf-, vijl- en plakwerk de volgende vier omgebouwd zodat ik tot een squad van 1 Sergeant en 4 Rough Riders kwam. Het resultaat kunt u hieronder bewonderen.  Groeten
  Wimmeke
  Laatst gewijzigd door ExSerCo; 15-08-08 om 00:03

 2. #2

  Standaard

  Dat ziet er goed uit. Welke ik erg mooi gelukt vindt zijn de grijze en bruine paarden. Deze zijn wat minder statisch dan de witte en de zwarte. De kleur is te egaal naar mijn smaak. Vooral die bruine is mijn favoriet. Die witte sokjes maakt het helemaal. zoiets zou u dan ook eens moeten proberen bij de witte of de zwarte. Dat geeft net dat extra om het maar zo te schrijven.
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 3. #3

  Standaard

  Haha die wim die schilderd er lekker op los, die gaat vooruit he

  Mooi werk trouwens wimmeke
  Dirk "Alias" Pantani Op de werk bank: " Spitfire" -- "HMS Bounty" -- "Scrach ROV"

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •