Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
groepsbouw 116th at Omaha. [DONE]
Pagina 1 van 4 1234 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 15 van 46

Discussie: 116th at Omaha. [DONE]

 1. #1
  Turner
  Gast

  Standaard 116th at Omaha. [DONE]

  Mijn deelname aan deze groepsbouw zal bestaan uit een dio van het 116de infanterie regiment. Deze Amerikanen landden op Omaha Beach en ze hadden het zwaar.

  Als ik zeg ze hadden het zwaar, dan bedoel ik ook dat ze het écht zwaar hadden! Met echt zwaar bedoel ik dus niet: Het is 8 graden, er staat een stevige wind en je moet 17 kilometer fietsen naar je werk. Ik bedoel ook niet: Je hebt een nachtje weinig geslapen en 's morgens om half zeven gaat de wekker. Nee, ik bedoel echt echt echt zwaar!

  Het 116de zou landen op vier sectoren van Omaha Beach. In totaal waren er tien sectoren en de overige zes zouden voor rekening komen van de 2de Rangers en de 16de Infanterie. Op de morgen van de 6de juni zat er van alles tegen. Sommige dingen, zoals de zandbanken die tussen de 50 en 100 meter uit de kust lagen, en waar verschillende LCV's op vastliepen, zou je kunnen wijten aan slechte voorbereiding. Je zou immers mogen verwachten dat de statische objecten goed bekend zijn. Andere zaken zoals het tegenvallende weer is dan weer gewoon domme pech.

  Hoe dan ook, van alle eenheden van het 116de, die in de eerste aanvalsgolf aan land gingen, kwam alleen A compagnie op de juiste plek aan. Helaas was die niet echt een plek waar je aan land wilde komen, en in een kwartier tijd waren er 120 man van A compagnie gesneuveld. Even voor de statistici onder ons: dat is 8 man per minuut, ofwel, iedere 7 a 8 seconde één.

  Afijn, om een lang verhaal kort te maken; het was een zootje! LCV's werden geraakt door mortiervuur. Soldaten aan boord van andere landingsvoertuigen die dit zagen sprongen overboord uit angst om ook geraakt te worden. Goed idee op zich, ware het niet dat ze door hun zware bepakking onmogelijk konden zwemmen.

  Ook de eerder genoemde zandbanken bleken behoorlijk roet in het eten te gooien. De zandbanken lagen zo'n 50 tot 100 meter van het strand af. Tuseen de zandbank en het strand liggen de zogenaamde tidal pools. Ik weet niet wat de Nederlandse benaming hiervoor is, maar jullie weten vast wel wat ik bedoel. Deze tidal pools zorgden ervoor dat de mannen soms tot aan hun schouders in het water stonden. Je kunt je voorstellen dat snel oprukken lastig wordt. De mannen die de verdediging in handen hadden, hadden er aanmerkelijk minder problemen mee. Het maakte hun werk immers een stuk eenvoudiger. Als een soldaat dat uiteindelijk het strand bereikt had dan was hij er nog niet. Hij moest dan nog een lang stuk afleggen voordat hij bij de voet van de duinen was. Deze foto illustreert goed de afstand die de soldaten moesten afleggen, voordat ze in relatieve veiligheid waren.

  http://www.rypkezeilmaker.nl/typo/up...omahabeach.jpg

  Bottomline; Totale chaos! compagnieen door elkaar heen, regimenten door elkaar heen, divisies door elkaar heen, zo'n beetje alle (onder)officieren gesneuveld of gewond en constant onder vijandelijk vuur. Uiteindelijk is het kleine groepjes militairen gelukt om, puur op wilskacht, de vijandelijke linies te bereiken, en de verdediging uit te schakelen.

  Dus... 116th at 'Bloody Omaha'. In nagedachtenis van allen (en dan bedoel ik dus ook echt allen) die daar gevallen zijn, en in het bijzonder zij die niet opgaven.

  Dit zijn de doosjes:

  Eerste bouwactiviteiten zullen spoedig plaatsvinden

  Groet,
  Ferry
  Laatst gewijzigd door pantani; 12-08-10 om 11:46

 2. #2

  Standaard

  Hey Turner,
  Blij dat er nog iemand een dio gaat maken .
  Welke schaal is dit?
  1/35? of 1/48?
  Veel suc6.
  Ik kijk uit naar je vorderingen

  Grtz,
  Beyond

 3. #3

  Standaard

  Turner, een mooie uitleg en start van je dio.
  Zijn dit figuren van Masterbox? Ben benieuwd naar het detail en kwaliteit ervan.

  Groeten,
  Swa

 4. #4
  Turner
  Gast

  Standaard

  Beyond, ik ben inderdaad de schaal vergeten. Het is 1/35.

  Swa, Het zijn inderdaad figuren van Masterbox. Ik zal zo snel mogelijk wat foto's maken van de inhoud, zodat je een eerste indruk kan krijgen.

 5. #5

  Standaard

  Ziet er leuk uit.
  Veel bouwplezier.

  Erik.
  Grtz Erik.
  Bezig aan een treintafel en hier en daar de diepvriezer uitladen.

 6. #6
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Mooie intro, een zéér relevante keuze want Omaha was het stuk waar het dodental het hoogst opliep, naast Gold (Eng), Juno (Can), Sword (Eng), en Utah (US). Rommel heeft in een paar maanden zeer cruciale aanpassingen doorgevoerd, die het de landingstroepen niet makkelijker maakten. Tijdens de landingen was het vooral het mittrailleurvuur uit bunkers, dat voor het hoge verlies aan manschappen leidde. En natuurlijk waren er ook de speciaal aangelegde bunkers, met schootsveld evenwijdig aan de stranden, die voor veel problemen zorgden.
  De Amerikanen hadden beter geluisterd naar de Engelsen, die met hun funnies zeer doelgericht hun opdrachten konden uitvoeren, een les die ze eerder uit Dieppe getrokken hadden. Ik las ook eerder al over het lossen van DD Shermans die te vroeg en te ver uit de kust gelost werden, waardoor ze praktisch allemaal zonken voor ze iets hadden kunnen uitrichten. De commandant die hiervoor verantwoordelijk was, durfde zich niet korter bij de kust wagen uit angst door het kustgeschut geraakt te worden, waardoor de onfortuinlijke sukkelaars in hun tanks kilometers moesten dobberen alvorens uit het water te kruipen. Ja jongens, daar is wat gebeurd...

  Succes ! GUnit.

 7. #7

  Standaard

  Ben benieuwd naar de pics, succes met het project ik ga hem zeker volgen.

  Groeten,
  Swa

 8. #8

  Standaard

  Mooi project,

  Het 116de RCT (Regimental Combat Team), was onderdeel van de 29ste Infantry Division. Het heette eerst het 2nd Virginia Regiment, en werd aangevoerd door generaal Jackson tijdens de amerikaanse burgeroorlog.

  Dit is hun shouderpatch :  Het regiment verloor 314 soldaten, de verliezen in de A compagnie waren in de eerste 10 minuten zelfs 96 % !!

  Deze tekening toont de doelwitten van de 29ste en 1ste infaterie divisie :


  Bron : Military History Online - D-Day June 6, 1944

  Dit wordt heel interessant om te volgen

  Veel succes en plezier

  Groeten, Pascal
  Laatst gewijzigd door pantani; 12-08-10 om 11:46

 9. #9

  Standaard

  Leuk topic. Dat zal zeker wel een mooi geheel uit gaan komen. Ook jij hier heel veel plezier met de bouw en natuurlijk suc7
  Met vriendelijke groet, Rik ----------mijn site, www.furioza.nl

 10. #10

  Standaard

  je wordt zowaar toch even stil van deze geschiedenis. Mijn ontzag en respect voor deze jongens (want dat waren de meeste, net afgestuurde tieners in de 'prime van hun leven').

  Veel succes met deze bouw blijf ik zeker volgen;
  Mijn blog :http://jadefalconguard.wordpress.com/

  My Wallet is curled up in a corner, scared, lonely and wondering when the hurting will stop....
  the Wallets feels dirty, unkept fingers fondle it at all of his secret places...
  The screaming starts.......

 11. #11
  Turner
  Gast

  Standaard

  Allemaal bedankt voor de reacties, info en foto's

  Ik hoop dat ik deze bouw kan afronden in de stijl van het opzetten van de vlag op Iwo Jima. Dat is een beetje de sfeer die ik zoek. Om het geheel uiteindelijk helemaal AF te maken is er nog een verassing onderweg vanuit Amerika.

  Deze bouw zal voor mij één grote uitdaging worden. Ik heb namelijk (met uitzondering van een 1/72 pilootje) nog nooit een figuurtje gebouwd of geschilderd. Ook heb ik nog nooit een dio ondergrond gemaakt. De how-to figuur schilderen van Carl56 heb ik de afgelopen dagen meerdere keren gelezen (Carl56, als je dit leest: ontzettend bedankt voor deze how-to. Zelfs voor een beginner als ik is deze zeer goed te begrijpen). Ik ben van plan om te gaan schilderen met acryl, maar ik ga er van uit dat de werkwijze het zelfde is.

  Voor de ondergrond heb ik een zeer zachte klei gevonden. Deze klei is zo zacht dat het bijna een soort pasta is. Voor een vlakke strand ondergrond lijkt dit mij wel geschikt. Om later de zand structuur aan te brengen wil ik poeder, of misschien meel gebruiken. Ik weet nog niet precies wat het beste zou werken. Het moet in ieder geval zeer fijn zijn, aangezien het een 1/35 zandstrand moet worden en niet een 1/35 kiezelstrand.

  Dus, alle tips die jullie hebben zijn van harte welkom

  Groet,
  Ferry

 12. #12
  Turner
  Gast

  Standaard

  Zoals beloofd, de foto's van de inhoud van de dozen. Zelf ben ik wel te spreken over de kwaliteit. Er zitten wel wat gietnaadjes op, maar de detailering is zeer goed.

  Inhoud van de dozen:


  Ieder kwart is één compleet figuur:


  Detail:
  Gietnaad:


  Decal velletje:


  Ik heb nog niet alle juist kleuren binnen, maar ik ben toch al voorzichtig begonnen met schilderen (slechte foto)  Wat ik wel een beetje mis zijn de netjes die de soldaten op hun helm hadden. Ik moet dus nog een manier vinden om deze te maken. Als iemand tips hiervoor heeft dan hoor ik dat graag.
  Laatst gewijzigd door pantani; 12-08-10 om 11:47

 13. #13

  Standaard

  Hey Turner,

  Wat ik wel een beetje mis zijn de netjes die de soldaten op hun helm hadden. Ik moet dus nog een manier vinden om deze te maken. Als iemand tips hiervoor heeft dan hoor ik dat graag.
  Op deze schaal kunt ge van die "netjes" gebruiken die bij doopsuiker rond suikerbonen zitten. Bestaan in verschillende maten en soorten, meestal vind ge ze bij ne pralinewinkel of een bakker.

  Groeten, Pascal

 14. #14
  Bijna Goddelijke forum Lid GUnit's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-08-08
  Berichten
  6.714

  Standaard

  Ik denk dat er Amerikaanse helmen te koop zijn, apart en mét netjes erop, zodat je die alvast kan vervangen. Zeker eens nakijken, en anders gaan die netjes het verschil niet maken, er zijn duizenden soldaten geland zonder hun netjes.

 15. #15

  Standaard

  Turner,

  Ik moet zeggen dat het detail van Masterbox niet verkeerd is, wel een flinke gietnaad. Maar met schrapen en schuren is die ook zo weg. Zie ik het goed op de foto dat je 2 kleuren groen geschilderd hebt? Met welk merk verf trouwens?

  En net als G heb ik ook al eens losse helmpjes gezien op een beurs. En volgens mij zijn er ook helemaal compleet met hoofdje en al.

  Groet,
  Swa
  Laatst gewijzigd door Swa; 20-01-09 om 23:36

Pagina 1 van 4 1234 LaatsteLaatste

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •