Hoofdsponsor

1/72 Mig-31 Foxhound [DONE]

yves

Well-known member
Registered
Lid geworden
13 mei 2013
Berichten
1.902
Na de mijn bezoek aan de airschow was ik onder de indruk geraakt van de straaljagers..dus ik dacht ter afwisseling waarom eens geen straaljager op de modelbouwtafel..en zo geschiede..
Deze doos heb ik via een collega gekregen,kan nie zeggen van welk merk want dit staat niet op de doos..
Het betreft de Mig-31 Foxhound..

De Mikojan-Goerevitsj MiG-31 (Russisch: МиГ-31) (NAVO-codenaam: Foxhound) is een supersonisch onderscheppingsvliegtuig uit de jaren 1970 dat de voorgaande MiG-25 verving. Het toestel werd ontworpen door ontwerpbureau Mikojan en was het meest geavanceerde onderscheppingsvliegtuig van de Sovjet-Unie tot de val daarvan in 1991.

De Box
attachment.jpg
attachment.jpg
attachment.jpg

De eerste assemblage
Deze was qua pasvorm geen probleem
attachment.jpg

De Dryfit van de cockpit
attachment.jpg
attachment.jpg

Deze geschilderd..
attachment.jpg

Een deel van het wapenarsenaal..
attachment.jpg

Dan maak ik ineens een sprong vooruit en komen we tot de schilderwerken,deze begin ik dmv pre-shading en color-shading van blauwe en witte tinten op verschillende panelen..
attachment.jpg

attachment.jpg

Het verlopige resultaat...
attachment.jpg

attachment.jpg

Volgend ga ik de neus en de motoren schilderen en aanbrengen alsook de neus en vleugelkanten van een donkergrijze kleur voorzien...
Het volledige wapenarsenaal heeft reeds een pre-shading gekregen,het landingsgestel eveneens(foto's volgen).

Het is voor mij de eerste maal dat ik mij op gebied van moderne luchtvaart stort,wel eveneens een leuke ervaring en het zal zeker niet bij dit exemplaar blijven....

Grtz yves,
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat ziet er goed uit!

Mooi uitgelegd met duidelijke foto's van de stappen...
Ik volg :)
 
Mooie Mig heb je daar! Het merk is trouwens Zhengdefu. Die maken diverse kitjes. Qua pasvorm moet je daar geluk mee hebben. Ziet er alleszins strak uit.

Mag ik vragen waarom je sommige panelen blauw maakt in de pre-shading en niet zwart zoals de panel lines?
 
ziet er veelbelovend uit, ik heb een 10-tal jaar geleden dezelfde kit gekocht in de Lidl voor 5 euro, is een redelijk goede kit, maar er is veel scratchwerk nodig om er een deftige Foxhound van te maken, zeker voor de cockpit en de deuren van het landingsgestel.
 
@Pascal:Hoop dat je er een beetje kan van oppikken...:dry:

@Beyond; Bedankt makker ben er tot hiertoe ook wel tevreden over...probeer voortaan ook tussentijds wat meer foto's te trekken van de werkwijze.. :)

@Frank: Hartelijk dank,das weeral een weet ,heb nog nooit van dat merk gehoord,toch vreemd dat dit nergens vermeld staat.
De bouw bracht na de fuselage toch wat problemen qua pasvorm..maar na wat schuren en plakken kwam het wel goed..:8
De pre-shading gaat alsvolgt,heb zwart gebruikt voor de panellijnen,daarbij kan ook een meerderkleurige shade bijvoegenvolgens graduatie van kleur.
Je kan zoals je zegt ook zwart gebruiken voor de panelen zelf,deze komen dan redelijk hard naar voren,voor harde shades zijn zwart en donkergrijs van toepassing,middeltonen bv.blauw en lichte tonen wit...
Heb zelf voor de laatste twee gekozen om nog meer diversiteit in mijn model te krijgen,dit is voor mij ,zoals ik al zei ook de eerste keer dat ik dit toepas,daarbij kan je ook als middeltoon bruin gebruiken afhankelijk van van de camo..enz. Heb deze kennis opgedaan door literatuur te verkrijgen bij De modelbouwspecialist; webshop van Burglar!!..beetje reclame mag hé :D

@Nils:Bedankt voor de reactie,is inderdaad qua detail vrij sober zoalss je hebt vermeldt van de cockpit zeker,de decals van het instrumentenpaneel komen in de verste verte niet overeen met de grote van het stuk waar deze moet op komen,ook de bedieningen aan beide zijde is van hetzelfde geval,deze zijn volgens mij dan het beste om ze zelf met schilderwerk te detailleren...
Van het landingsgestel heb ik nog geen oordeel omdat deze in de pre-shade fase zit en ik nog moet bezien op foto wat ik hier nog aan kan toevoegen om deze meerwaarde te geven,maar al bij al een leuke kit om te bouwen...:)

Grtz yves,
 
Na lange tijd nog eens verder kunnen doen,volgens enkele foto's na het verweren,de raketten moet ik nog schilderen en toevoegen alsook een gewichtje in de neus voorzien komt vooraan niet tegen de grond,daarvoor ga ik mijn visloodjes gebruiken!
De kleppen van het landingsgestel moeten er ook nog aan toegevoegd worden..
attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

Tot de volgende...

Grtz Yves,
 
mooie update Yves en ben mee grt
 
Best knap voor de eerste vliegende kit ik ken daar dus totaal niks van , van die vliegdinges
grt
Marc
 
Ziet er goed uit hoor Yves.
Nu nog de laatste (vis) loodjes en hij kan op de kast ;)
 
mooie vlieger
De "uitlaten" vind ik wel iets te proper tegenover de rest van het vliegtuig, tenzij dit in het echt ook zo is natuurlijk, maar ik ken daar niks van :p
 
Bedankt heren voor jullie reactie..!!
@Hondafan: De uitlaten zijn vrij sober..maar meer hoeven deze niet te hebben ,de slijtage bevindt zich meer binnenin.
Bijdeze mag er een slotje op dit topic,de laatste details zijn aangebracht..

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg

attachment.jpg


Grtz yves,
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik ken niet veel van vliegtuigen maar deze ziet er wel prachtig uit ! ;)
 
Altijd gevonden dat de looks van deze vogel iets hebben. Mooi resultaat!
 
Hij ziet er zeer goed uit knap werk man! красива zouden de russen zeggen
 
ik zie geen foto's en in uw albums geraak ik ook niet moet het dan zien op de kleine foto's in uw album en is wat klein voor mij .mijn pc word oud denk ik
spijtig is dat want had eindresultaat wel willen zien grt Pascal
 
PeiperJ,Marnic,Swaken,Frank,Wouter,Vanja en Pascal..allen hartelijk dank voor jullie mooie reacties,ben enorm blij dat het eindresultaat in de smaak valt..!
Me happy...!!:D:D:D

Grtz yves,
 

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan