Hallo beste bezoeker Als je dit leest betekent het dat je nog niet bent geregistreerd, er zijn toch een aantal voordelen door te registreren in onze vriendenclub, je kan er vele vragen stellen over uw project, je kan je foto's op het forum plaatsen en tonen, en er is een live chat functie, en nog vele meer mooie dingen om te zien. Registreer vlug, het is gratis :) Click here Onmiddellijk na registratie krijg je van het forum een E-mail om je registratie te activeren, vergeet dus niet je mail te bekijken. Ons forum is een actief forum, dus mensen die 7 dagen na registratie nog geen post naast hun naam hebben, worden terug delete, we doen een ledenstop als we 700 actieve leden hebben, we zitten op 450 ongeveer. Mvg
Testen freq en kn in gebruik
Weergegeven resultaten: 1 t/m 8 van 8

Discussie: Testen freq en kn in gebruik

 1. #1

  Standaard Testen freq en kn in gebruik

  Aan alle RC fanaten

  Heeft iemand een schema, tip of methode om te testen of de freq en kanaal waarop je wil varen of vliegen vrij is
  Zou intressant zijn want zolang de discusie over 2.4 GHz duurt zitten zitten we allemaal met het zelfde probleem storingen van andere RC gebruikers
  Groetjes

  René

 2. #2
  Goede topic beantwoorder Droop's schermafbeelding
  Geregistreerd
  06-04-08
  Berichten
  2.889

  Standaard

  Vroeger zag men het wel eens dat een rc'er een gekleurd vlaggetje of een gekleurde wasknijper aan z'n zendantenne had hangen.
  De kleur varieerde naargelang de frequentie waarop men bezig was.

  Zag je dan bijvoorbeeld iemand met een groene vlag/ wasknijper dan wist je dat frequentie X door deze persoon in gebruik was genomen en dan moest je enkel je kristallen in je apparatuur wisselen en naargelang deze frequentie moest je dan ook een bijpassende kleur aan je antenne bevestigen.

  Deze (ere)code wordt jammer genoeg minder en minder gebruikt en raakt zelfs volledig in de vergeethoek zodat het nu meer en meer gebeurt dat meneer X met het model van meneer Y aan het varen/ rijden is. boos

  Ik heb hier nog wel ergens die kleurcode's liggen. Ik zal eens kijken of ik ze nog terugvind.
  Droop

 3. #3

  Standaard Kleuren codes

  Hoi Droop,

  Die kleuren codes ken ik ,moet ge ook nog altijd gebruiken als ge op het KMYCA vaarwater wild varen. Maar ik ga gewoonlijk in mijn buurt op het kempiskanaal . Kan daar zonder auto naartoe , een wagentje gemaakt , tegelijk nog wat lichaams beweging.
  Mijn electronica kennis is nogal eenzijdig ,logische schakelingen ,PC, en aansturing van elec. naar mecanische bewegingen ,van zend en ontvangs techniek geen kaas gegeten . Heb mijn zelfde vraag ook gesteld aan de RC specialisten van modelbouwforum.nl maar nog altijd geen antwoord gekregen voor 35 en 40 MHz wel voor 2.4 GHz , maar daar is het dan weer niet voor nodig want deze kiest zelf een vrij kanaal
  Groetjes

  René

 4. #4

  Standaard freq testen

  Hoi Droop,

  Robbe heeft zo iets te koop ,link gekregen op ander forum

  PRIJS 89 eur
  Laatst gewijzigd door ISOLA2; 28-10-08 om 15:27 Reden: prijs bijvoegen
  Groetjes

  René

 5. #5

  Standaard

  hoi Rene,

  Ik heb begrepen dat ze met vliegtuigen op de 35 hertz vliegen en de auto's ,trucks ,boten op 40 hertz bezig zijn. Oranje is voor de 35 en groen is voor de 40 als ik me niet vergis. Er zijn ook clubs die een lange stok in de grond plaatsen waar men de wasspelden opaan gebracht.
  grtjes John
  -------------

  varend schip: löschkreuzer weser
  tri stars sailingboot :p

  schip in aan bouw: zee/visarend :eek:

 6. #6

  Standaard

  Hoi John,

  Zo is het inderdaad, maar de bedoeling is om dat electronis te kontoleren o-o
  en zo veel mogelijk storingen uit te sluiten
  Groetjes

  René

 7. #7

  Standaard

  Ik weet dat er een toestelletje bestaat om te checken of je frequentie al dan niet vrij is, maar ik weet helaas niet meer wie het op de markt heeft. Ik heb het ooit eens in een advertentie gezien in het Franse MRM zien staan (Modele Reduite Magazine).
  Dany
  Op de werkbank :
  Huidige actieve bouw : Central Pacific N°60
  In de koelkast : Cn2t "Las"

 8. #8

  Standaard

  Hoi René

  Dat zijn de vossejagers, die zijn er voor zowel 35 als de 40 Mhz band. Weet alleen niet waar zen te koop zijn en ben daar ook nog achter aan het zoeken.

  Mvg,
  Swake

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Publiceer dit draadje en maak Modelbouw@BE bekend op:

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •