Hoofdsponsor

Groepsbouw: 'terug naar de basis'

Ik geniet altijd van de uitleg bij een bouw van eender welk model er staan altijd interessante zaken tussen die iedereen kan gebruiken zoals eerder geschreven is
Marc
 
Voor mij als (her)beginner is het altijd leerrijk om een uitgebreid verslag te lezen.
 
Na een maand is de stand van de groepsbouw als volgt. Genoemde dagen zijn inclusief zaterdag 3 maart.

Actueel

  • MrArtex: nog 2 dagen voor het landingsvaartuig.
  • MrArtex: nog 11 dagen voor de Unimog.
  • Swa: nog 12 dagen voor de Land Rover.
  • Dancooper: nog 17 dagen voor de McLaren.
  • Yves: nog 18 dagen voor de Tornado.
  • Erwin: nog 20 dagen voor de Büssing.
  • Cargomaster1: nog 23 dagen voor de ZiL-131.
  • Debart: nog 23 dagen voor de Tower Bridge.
  • The--Mouse: nog 23 dagen voor de m.s. Prinses Beatrix.
Afgelopen

  • Vier afgeronde projecten. Gefeliciteerd Luc, Jan en Marc (2x)!
  • Twee teruggetrokken projecten.


Voor het schema, zie hier.
 
Laatst bewerkt:
Oei, ik zal eens in actie moeten schieten zo te zien. Vooral aan de unimog is nog flink wat werk.
 
komaan Alain laat u nu niet kennen he , we weten dat ge het kunt en nu kunt ge buiten toch niet veel doen
Marc
 
Eerst het landingsvaartuig maar eens, daar ben je echt bijna mee klaar. Unimog is van later zorg.
 
Zeker eerst het landingsvaartuig. Het zal echter voor vanavond zijn, nu is het te mooi weer voor modelbouw. En vergis je niet Coachke, nu is er heel veel werk buiten. Ik ben nog steeds bezig met het oogsten van brandhout. Bomen vellen en snoeien zodat er genoeg hout is voor komende winter. Een werkje voor deze namiddag, lekker in het zonnetje.
 
Ik ben ook gestart,

Als start datum 4-3-2018

Ik ben afgestapt van mijn voorgenomen krazproject. Als grootste reden heb ik, deze kan later nog.

Deze ga ik bouwen. Een tractor van het Merk Case, Of eigenlijk Duobouw want 1 heeft een bouwbeschrijving gekregen en de ander moest het zonder doen.

Dat is de reden dat ik mijn Niet Identieke Tweeling de namen Case Tractor en Case Loader, heb genoemd.

http://www.modelbouwen.be/threads/15749-Case-tractor-1-35
http://www.modelbouwen.be/threads/15750-Case-Loader-1-35


Gezamelijke beschrijving en de kits...

During World War II Case produced more than 1,3 million howitzer shells, 200 sets of bomber aircraft wings, and 20000 specialized war tractors and engines. From 1941 to 1945 the factory built over 15000 special military tractors in roughly 40 variants, and over 4000 tractor engines for the U.S. Army and the Allies


attachment.jpg

attachment.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik zie het toevallig staan net voor het slapen gaan.

Begrijp ik het goed dat je beide modellen in één sessie wilt gaan bouwen? Dit zou ik echt afraden want het is toch al veel werk om er eentje te doen lijkt me.

Als ik jou was, zou ik dus gewoon met eentje beginnen, deze afwerken en afronden; en pas dan met de volgende beginnen. Dan heb je in totaal maximaal 8 weken ter beschikking in plaats van maximaal 4 weken. Je ziet al met Alains Unimog, die met nog 10 dagen te gaan al redelijk in het gedrang begint te komen. Dat hij het landingsvaartuig afkrijgt daar heb ik vertrouwen in, maar de Unimog wordt wat lastiger (zij het niet onmogelijk trouwens, het is een leuke uitdaging). Het hoeft ook niet af natuurlijk, maar de modellen achtereenvolgens te doen is denk ik een verstandig uitgangspunt.

En als je het ene model na 2 weken af krijgt, kun je een dag later of desnoods dezelfde dag beginnen met het tweede model, waar de vierweeksklok dan vanaf nul begint te lopen.



Dit gezegd zijnde, is het natuurlijk niet verboden om twee modellen tegelijkertijd te bouwen.

Ik zie de gemaakte keuze wel in het nog te openen bouwtopic, ben benieuwd. Het zijn in elk geval twee schitterende tractoren waarvan de onderste me net iets meer aanspreekt vanwege de eenvoud en de krachtige uitstraling. Ik ben een liefhebber van tractoren en deze zijn, zeker met militaire livery, aantrekkelijke voorwerpen voor in de modelbouwshowroom. Ik hou overigens wel al rekening met de opmerking van Erwin dat hij deze modellen niet zou hebben gekozen, vanwege de uitgebreide verweringsmogelijkheden :laugh:

Als je het bouwtopic opent, zet ik het in de lijst van gestarte projecten. Alvast succes gewenst.
 
Goed gezien Roy wat betreft mijn eventuele opmerking want ik heb beide hier ook liggen en heb ze bekeken als kandidaat in dit project en ze dus met opzet niet gekozen.

Aris, ik denk dat Roy hier toch wel gelijk in heeft door te stellen dat je beter maar 1 tractor per keer bouwt. Dat geeft je veel meer speling in tijd en minder druk om het tijdig afgewerkt te krijgen.
Als je problemen hebt i.v.m. de bouwplannen, dan kijk ik wel eens in mijn kits en scan ik ze in.
Je hebt er alvast een volger bij.
 
Veel succes met één van beide Aris.!!

Grtz yves,
 
Mocht je toch besluiten om ‘slechts’ één van de twee te starten en ben je met de andere nog niet begonnen, dan is dat natuurlijk geen probleem. In dat geval post je, bij begin aan het tweede model, daarvan een kennisgeving in het tweede bouwtopic. Het is een beetje onzin om het tweede bouwtopic nu “officieel” te sluiten en dan precies eenzelfde bouwtopic “officieel” te starten.

Maar voorlopig ga ik er vanuit dat je beide builds binnen 4 weken vanaf vandaag wilt afronden.
 
De unimog is nog niet afgeschreven maar ik weet niet als die op tijd zal klaar zijn. Het hangt wat af van de komende dagen, als alles volgens plan verloopt komt het goed maar meestal is een planning gedoemd om te mislukken.
 
Je hebt toch al één missie volbracht; het is geen ramp als de Unimog niet tijdig gaat lukken. Doe je best en zie hoe ver je komt, zou ik zeggen.
 
Ik zit met een probleempje in verband met de groepsbouw
Bij de Kastenwagen ontbraken twee achterste stukjes van de velgen zodanig dat ik maar twee wielen zou kunnen monteren nu heb ik even vals gespeeld en de twee stukjes gepikt van de laatste kever de Africa Corps , nu op zich is dat geen probleem ik heb al een afdruk gemaakt en de luchtdrogende plaaster of hoe het ook noemt
Stel dat ik nu mee doe met de groepsbouw mag ik dan in dit geval deze zelf maken ik zal ze nog wel opgestuurd krijgen vanuit Polen maar wanneer weet ik niet
Dus ik zit vast
Kan nog altijd aan iets anders beginnen he ik heb nog van alles liggen , een Corvette , een BMW I8 , een BMW 318 E-21, een Renault bolhoedje van de politie
Maar eerlijk zou ik deze reeks graag af hebben
 
Waarom heb je voor de Kastenwagen dan niet gewoon iets gescratcht, nu die buiten de groepsbouw om gebouwd werd? :)

Wat mij betreft kun je de nu ontbrekende onderdeeltjes gewoon namaken vóór de bouw. Kit moet immers wel compleet zijn om hem te kunnen bouwen.
 
omdat ik snel zoals de andere af hebben voor dat ik mijn interesse verlies want als het bij mij te lang duurt gaat ook de interesse stilletjes aan verloren raar maar waar , en nu ben ik goed op dreef op mijn tempo , zo ben ik nu eenmaal dat zal je al wel gemerkt hebben he
Marc
 
Ik heb een vraagje bij deze kit ( 1983 ) zit een soort aluminium folie net zilveren karton mag ik BMF in de plaats gebruiken want hetgeen erbij is trekt werkelijk op niks?
Marc
 
Als dat maximaal 10 minuten kost per onderdeeltje of per stukje: ja.

Je kunt het ook gewoon overspuiten met chroomverf of iets dergelijks, dat is dan geen tienminutenaanpassing. Het gaat er per saldo om, dat de eindkleur overeen komt met hoe de kitproducent het bedoeld heeft.
 
Beste vrienden , uit eerlijke overwegingen zou ik graag deze bouw aan de groepsbouw willen stoppen en verder gaan in de gewone bouw , niet omdat ik schrik heb er niet te zullen geraken verre van dat want alles staat al klaar ik ga nu zondag zien voor een mooie kleur in zero paint , daar gaat het niet om
Het gaat er om dat ik teveel kleuren die niet op het plan staan moet gaan gebruiken en dat zou oneerlijk zijn daarom de overstap ik krijg hem zeker af binnende maand daar twijfel ik niet aan hoor
Ik kan nog altijd met veel zaken meedoen een Corvette of mijn gewonnen prijs de BMW I8
arc
 

Users who are viewing this thread

Terug
Bovenaan